GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cristiana Oprea – pilot de raliu, creator de conținut

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 15:50 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 15:50

Adenium Film și curatoarea Ioana Țurcan prezintă platforma digitală multimedia Princess: Warrior cu poveștile și perspectivele a două femei din România, Ebru Bolat și Cristiana Oprea care urmează traiectorii atipice de carieră, relații și stil de viață și încearcă să își stabilească o poziție reprezentativă în domeniul sportului competitiv.

Cristiana Oprea este prima româncă pilot care a concurat în Campionatul European și apoi în Campionatul Mondial de Raliuri. Cristiana are un parcurs atipic în sport și nu visa să devină pilot de curse. A absolvit două facultăți la Universitatea Ion Mincu din București, arhitectură și urbanism, apoi și-a urmat pasiunea pentru mașini și și-a transformat-o în carieră, cu certitudinea că la volan poate „schimba lumea în bine”. În 2019 a fondat platforma Femei în Motorsport, prin promovează femeile din automobilismul și motociclismul românesc. 

Mai presus de trofee, crede că performanța este un catalizator pentru schimbare, iar primul pas către performanță în sportul feminin este reprezentarea. De aceea împărtășește povestea din motorsport în mediul online, cu misiunea de a inspira următoarea generație de sportive să aibă curaj să își urmeze visul. 

În 2022 a făcut pasul definitiv către competițiile internaționale și a concurat alături de copilotul Alexia Parteni într-un format hibrid: în Campionatul European de Raliuri și în Opel Cup, singurul campionat 100% electric de raliu din lume, promovând astfel și mobilitatea electrică și sustenabilitatea. Pentru 2024 are un singur obiectiv, posibil cu susținerea vitală a partenerilor și sponsorilor: să concureze un sezon complet în Campionatul European de Raliuri, unde are certitudinea că poate avea o evoluție consecventă și să demonstreze că un echipaj feminin de raliuri poate fi competitiv într-unul din puținele sporturi în care bărbații și femeile concurează de la egal la egal, în același clasament.

„Toate experiențele de până acum mi-au cristalizat misiunea mea de a folosi sportul ca un catalizator pentru schimbare. Mai presus de trofee, sportul are puterea de a inspira, de a te ridica și te a te ajuta să îți găsești curajul și creativitatea. Și eu mă inspir din felul în care alți sportivi trec peste provocări și prejudecăți. Însă nu ne putem atinge potențialul maxim dacă nu vedem jumătate din populație, așadar reprezentarea feminină este în centrul misiunii mele.

După ce am văzut trailerul Warrior Princess, am fost impresionată să văd cum poveștile noastre se întrepătrund, iar eu și Ebru parcă ne continuăm una alteia frazele, fără să ne cunoaștem. Suntem parte din același demers care aduce perseverența individuală laolaltă cu magia solidarității.”

Pentru a obține însă egalitatea dintre femei și bărbați în lumea sportului este nevoie de demersuri susținute și colaborative, iar Princess: Warrior este un proiect cultural român în care cultura și sportul de performanță vor împărți aceeași scenă, cea online.

Trailer Princess: Warrior

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

#princesswarrior #ebrubolat #cristianaoprea #yachting #motorsport #femeiinm

Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează