GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum să gestionezi durerea și inflamația cauzate de gonartroză: 3 sfaturi utile

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 iulie 2024 10:47 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 10:47

Gonartroza este o afecțiune degenerativă cu un impact negativ major asupra activităților zilnice și a stării generale de sănătate. Gestionarea eficientă a gonartrozei implică o abordare complexă, diferită de la caz la caz, ce combină exerciții fizice, terapii medicamentoase și non-medicamentioase cu intervenții specifice, scopul final fiind întotdeauna același: limitarea durerilor și menținerea bunăstării generale.

Ce cauzează durerea și inflamația la pacienții cu gonartroză?

Înainte de a căuta soluții pentru durerile de genunchi, este important să înțelegem ce este gonartroza, care sunt cauzele sale și care e prognosticul pe termen lung. De asemenea, este important să fie cunoscute motivele pentru care gonartroza determină dureri, astfel încât soluțiile pentru care se optează să fie unele eficiente.

Gonartroza este o formă de osteoartrită care afectează articulația genunchiului, caracterizată prin deteriorarea lentă a cartilajului articular. Cartilajul deteriorat nu mai poate să își îndeplinească funcțiile, ceea ce duce la frecare și iritație, atunci când genunchiul este în mișcare. Prin urmare, durerea și inflamația în gonartroză sunt rezultatul direct al acestui proces degenerativ.

În ceea ce privește prognosticul pe termen lung, gonartroza este o afecțiune cronică și progresivă. Fără o intervenție adecvată și o gestionare corespunzătoare a simptomelor, gonartroza poate duce la deteriorarea continuă a articulației genunchiului și la o mobilitate redusă. În consecință, identificarea și implementarea unor strategii eficiente pentru gestionarea durerilor și a inflamației asociate gonartrozei devin importante pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Următoarele strategii pot îmbunătăți simptomele și pot menține o calitate a vieții cât mai bună.

Adoptarea unui regim de exerciții fizice

Exercițiile fizice regulate au un rol important în gestionarea simptomelor gonartrozei. Activități precum înotul, ciclismul sau chiar mersul pe jos pot îmbunătăți flexibilitatea și forța musculară. Pentru a aduce beneficii și a nu afecta și mai mult articulațiile, programele de exerciții, oricât de simple ar părea, trebuie adaptate în funcție de propria condiție fizică și de gradul de severitate al gonartrozei.

Se recomandă ca exercițiile să fie efectuate sub îndrumarea unui specialist, pentru a evita suprasolicitarea articulației afectate. Potrivit rapoartelor medicilor ortopezi, există numeroase situații în care pacienți cu gonartroză ajung să solicite ajutor de specialitate din cauza unor leziuni căpătate în urma efectuării exercițiilor fizice pe cont propriu. În general, comune sunt luxatia de rotula și tendinita patelară, condiții apărute din cauza suprasolicitării sau a unei poziții incorecte a genunchiului în timpul exercițiilor fizice.

Utilizarea terapiilor non-medicamentoase pentru ameliorarea simptomelor

Pentru reducerea durerii și a inflamației, terapiile non-medicamentoase pot fi extrem de benefice. Aplicarea locală a căldurii sau a gheții poate ajuta la diminuarea disconfortului și a inflamației. De asemenea, folosirea unor dispozitive de sprijin, precum bastoanele de mers sau genunchierele pot reduce presiunea pe articulația genunchiului, oferind astfel suport suplimentar în activitățile zilnice.

Căutarea unor opțiuni chirurgicale

În cazul în care gonartroza avansează și cauzează dureri intense și o limitare semnificativă a mobilității, o proteza de genunchi poate fi o opțiune viabilă. Înlocuirea cartilajului deteriorat cu componente artificiale poate restabili funcționalitatea articulației și poate reduce durerea persistentă.

Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Superliga
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”
Superliga
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează