GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De ce acupunctura poate fi benefică în unele probleme de sănătate

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 mai 2024 12:26 / Actualizat miercuri, 29 mai 2024 12:26

Nimic nu este mai important decât sănătatea. A avea o stare bună ne asigura o viață lungă, fericire, timp îndelungat alături de oamenii dragi.

Acest lucru a fost o preocupare a omului încă din vremuri imemoriale. Anticii au înțeles importanța sănătății, făcând descoperiri uimitoare despre corpul omenesc. Grecii, egiptenii au fost printre cei mai cunoscuți pionieri în acest domeniu.

Însă, pentru lumea occidentală, înțelepciunea Chinei antice a devenit cunoscută mai târziu. De fapt, chinezii cunoșteau foarte multe în acest sens, adoptând tehnici inovatoare în medicină. Una din acestea este acupunctură, o practică medicală tradițională chineză.

Deși încă contestată de unele cercuri, acupunctură pare să funcționeze cu succes. Acupunctură a apărut în urmă cu câteva mii de ani. A fost documentată în Tratatul de Medicină Internă al Împăratului Galben.

Această practică presupune introducerea unor ace fine în puncte specifice ale corpului. Acele sunt plasate de-a lungul unor linii energetice numite meridiane. Practicanții cred că aceste meridiane corespund unor organe sau funcții corporale.

Prin stimularea acestor puncte, acupunctura poate restabili echilibrul energetic. Acum există și în România specialiști, precum cei de la Acupunctură București, care practică acupunctura, cu rezultate remarcabile. Aceștia oferă soluții pentru foarte multe afecțiuni.

Acupunctura în ameliorarea durerilor cronice

Pentru că avem un stil de viață necorespunzător, ori suferim unele traume, durerea este prezentă adesea. Uneori este atât de mare încât nu știm ce să mai facem pentru a o opri. În acest sens, pe lângă medicația clasică, putem apela și la acupunctură.

La Acupunctură București, medicii specialiști oferă astfel de tratamente pentru ameliorarea durerii cronice. Așadar, acupunctura poate fi eficientă în tratarea durerilor de spate, gât, membre.

În plus, este adesea folosită pentru durerile de cap sau debilitantele migrene. Cei cu dureri cronice vor simți mai mult de atât. Viață lor se poate schimbă simțitor pentru că vor putea să își facă activitățile zilnice mult mai ușor. 

Deși nu este indicat să stopăm medicația prescrisă de medic, se poate observa o reducere a analgezicelor folosite. În unele cazuri, acestea nu au mai fost necesare. Desigur, sfatul medicului curant este întotdeauna recomandat.

Totuși, dacă alegi Acupunctură București vei vedea că medicii de aici au și alte specializări. Pe lângă acupunctură, medicul Corneliu Moldovan este specialist în oncologie și laserterapie de joasă frecvență.

În schimb, medicul Radu Monica-Oana are specializări în medicină de familie și homeopatie. Pentru mai multe informații, mai ales despre costuri, poți intra pe https://www.acupuncturabucuresti.ro/preturi-acupunctura-bucuresti

Beneficiile acupuncturii pentru cei cu anxietate sau stres

Se spune că acestea sunt provocările secolului. O mare parte a populației globale suferă de stres sau anxietate. Multe persoane caută diverse metode pentru a reveni la o viață normală.

Pentru reducerea acestor stări emoționale negative, acupunctura poate fi o soluție foarte bună. Conform specialiștilor, introducere acelor în puncte specifice stimulează producția de endorfine. Aceștia sunt hormonii fericirii.

Scopul tratamentului cu acupunctura este de a induce o stare de relaxare profundă. În cele mai multe cazuri s-a constatat o îmbunătățire semnificativă a stării de bine după mai multe sesiuni de acupunctură.

Hormonul stresului, cortizolul, va fi, de asemenea, redus semnificativ. Conform studiilor, echilibru hormonal al pacienților va fi unul mai bun. Aceștia vor observa că devin mai calmi, putând să facă față mai ușor provocărilor.

Medicamentele pentru anxietate, însă multe dau dependență. Desigur, în unele situații sunt imperios necesare, însă ar trebui încercată și acupunctura. La Acupunctruă București medicii vor oferii pacienților toate detaliile de care au nevoie. 

Problemele digestive pot fi rezolvate cu acupunctura

Suntem departe de idealul de a mânca sănătos, natural. Din păcate, muncă, lipsa unei educații alimentare ne pun în farfurie adesea hrană nesănătoasă. De aceea, problemele digestive sunt din ce în ce mai des întâlnite.

Pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor de sindrom de colon iritabil sau de altă natură, poți alege acupunctura. De asemenea, poate fi eficientă în tratarea constipației, diareei. Acupuncturiștii cred că cu ajutorul acelor poate fi stimulată funcționarea corectă a sistemului digestiv.

La Acupunctură București fiecare pacient va avea parte un tratament personalizat pentru a reduce inflamația intestinală. Este o metodă eficientă și naturală pentru problemele digestive.

Totuși, în cazul cancerelor, posibil ca aceasta să nu fie recomandată. Medicul Corneliu Moldovan, având și specialitate în oncologie, poate lămuri pacienții în această situație.

Tratarea insomniei prin acupunctură

Milioane de oameni se plâng de faptul că fac adesea nopți albe. Acupunctura poate fi o soluție eficientă și pentru această problemă. Această metodă poate ajuta la reglarea ciclurilor circadiene.

Somnul va fi mai bun, mai profund, iar viața pacientului va cunoaște o îmbunătățire simțitoare. Acele stimulează nivelurile de melatonină, un hormon crucial pentru somn. Prin creșterea producției de melatonină, somnul va fi unul normal, sănătos.

După câteva ședințe nu va mai fi nevoie de pastile pentru somn care, pe termen lung, pot fi dăunătoare. 

Acupunctura în ameliorarea afecțiunilor respiratorii

Tot legate de stilul modern de viață, problemele respiratorii par a fi mult mai frecvente. Poluarea a dus la o creștere alarmantă a celor ce suferă de astm sau alergii. De asemenea, acupunctura poate fi eficientă în tratarea sinuzitei și bronșitei.

Sistemului respirator va fi stimulat pentru a  funcționa mai bine. Au fost situații când pacienții au cunoscut o vindecare completă. Desigur, în cazuri severe, este recomandat să se folosească și medicația prescrisă de medic.

Cu un plan însă bine structurat, oferit de medicii de la Acupunctură București, rata de succes este foarte mare. 

Ce concluzii putem trage despre acupunctură

Deși încă controversată, așa cum am specificat, acupunctura poate fi o soluție eficientă pentru diverse probleme de sănătate. Acupunctura este o alternativă non-invazivă la tratamentele convenționale.

Contraindicațiile sunt puține, iar rareori există efecte adverse. Această metodă poate fi folosită alături de alte terapii pentru rezultate optime. Cabinetul Acupunctură București oferă o abordare eficientă pentru diverse probleme de sănătate!

 

Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează