GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Gestionarea durerilor de umăr: 3 sfaturi utile

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 iulie 2024 10:34 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 10:38

Durerea de umăr, o consecință comună a traumatismelor la nivelul articulației umărului sau a activităților repetitive care implică umărul, determină în majoritatea cazurilor probleme în desfășurarea activităților zilnice. Din acest motiv, indiferent dacă este cauzată de un traumatism acut sau de uzura pe termen lung, găsirea modalităților eficiente de a gestiona durerea este fundamentală pentru a asigura confortul general.

De ce apare durerea de umăr?

Pentru a aborda eficient durerea de umăr, este important să înțelegem de ce apare. Cauzele pot fi variate, de la inflamații ale tendonului până la condiții mai serioase, cum ar fi ruptura la coafa rotatorilor. Coafa rotatorilor este un grup de mușchi și tendoane care înconjoară articulația umărului și mențin stabilitatea sa. O ruptură în regiunea coafei rotatorilor poate provoca dureri intense și limitarea mișcării.

Sfaturi pentru gestionarea durerilor de umăr

Există diverse modalități simple, ce pot fi aplicate la domiciliu, menite să amelioreze durerile de umăr. Pe lângă administrarea medicației analgezice sau antiinflamatoare, se pot încerca și alte tratamente, cu recomandarea medicului.

Exercițiile de stretching

Recomandate pentru menținerea sănătății umărului, exercițiile de stretching ajută la îmbunătățirea stabilității și mobilității articulației, reducând riscul de accidentare. În plus, exercițiile de stretching pot ameliora durerile de umăr, în funcție de cauza lor. Efectuarea exercițiilor este contraindicată în cazul în care există o inflamație acută sau o ruptură semnificativă la coafa rotatorilor, precum și în prezența unei dislocări recente a umărului, fără o evaluare și aprobarea unui specialist medical.

Masajul terapeutic

Masajul terapeutic este o tehnică utilizată pentru a ameliora durerile musculare și articulare, inclusiv cele de umăr. Masajul terapeutic presupune aplicarea unei presiuni controlate și efectuarea unor mișcări specifice asupra mușchilor și țesuturilor moi pentru a reduce tensiunea, a îmbunătăți circulația sanguină și a promova vindecarea. Prin masaj, se pot relaxa mușchii încordați din zona umărului, ceea ce poate reduce durerea și disconfortul.

Aplicarea compreselor

Aplicarea de comprese reci sau calde este o metodă eficientă și accesibilă pentru ameliorarea durerilor de umăr, cu beneficii specifice în funcție de tipul de disconfort resimțit. Aplicarea de comprese reci ajută la reducerea inflamației și umflăturii prin constricția vaselor de sânge. Compresele reci pot reduce durerea prin amorțirea zonei afectate, fiind utile în primele 24-48 de ore după o leziune sau în caz de dureri acute.

Aplicarea de comprese calde ajută la relaxarea mușchilor încordați și la ameliorarea rigidității, fiind recomandată exclusiv pentru dureri cronice sau pentru rigiditatea articulațiilor. Compresele calde nu ar trebui aplicate în faza acută a unei leziuni, deoarece pot agrava inflamația.

Recomandare

Cazurile complexe necesită întotdeauna consultarea unui specialist. În cazul durerilor persistente sau severe, este recomandată vizita într-un timp cât mai scurt la medicul ortoped. Automedicația sau tratamentul aplicat fără recomandarea medicului poate nu doar să fie ineficient, ci și să determine complicații. În consecință, nu ezitați să căutați ajutor medical dacă vă întrebați „de ce ma doare umarul” și nu găsiți o explicație clară sau dacă durerea persistă în ciuda măsurilor luate.

Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Superliga
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”
Superliga
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează