GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Hrană pentru câini: ce să includă în dieta lor zilnică

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 12:23 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 10:44

În ultimii ani, s-au făcut mari progrese în ceea ce privește alimentele pentru câini. Tendințele arată că proprietarii de animale de companie acordă din ce în ce mai mult prioritate alimentelor cu ingrediente proaspete, naturale.

Este vorba despre furnizarea animalelor de companie cu toate proteinele, vitaminele și mineralele pentru o nutriție sănătoasă și completă. În același timp, alimentele fără aditivi chimici și realizate folosind practici durabile sunt căutate pentru a le îmbunătăți calitatea vieții.

Există o mulțime de alimente naturale care beneficiază foarte mult sănătății animalelor de companie și, adăugate la dieta lor zilnică, pot genera schimbări foarte pozitive în viața acestor câini blănoși. Mai jos vă arătăm cele mai bune ingrediente naturale pentru animalul dvs. de companie.

Ghid de hrănire pentru câini

Ca și în cazul oamenilor, câinii au nevoi nutriționale și energetice diferite în funcție de vârstă, mărime, stadiul de viață, nivelul de activitate fizică și alți factori specifici fiecărui animal. În consecință, este important să adaptăm hrana uscata caini atunci când sunt căței și să tranziți dieta la vârsta adultă.

Hrănirea cățelușilor

In general, in primele săptămâni de viață, alimentatia catelului se bazează în mod fundamental pe aportul de lapte matern (sau înlocuitori de lapte, in caz contrar) până la aproximativ opt luni. De la opt luni încolo, o tranziție progresivă către alimente solide începe cu aproximativ patru mese pe zi împărțite în mese mici pe parcursul zilei. Pentru a face această schimbare, este indicat, de exemplu, să amestecați alimente solide cu puțin lapte sub formă de terci. Când câinele are șase luni, îl putem introduce în mâncare pentru câini adulți și, în acest caz, va avea între una și două mese pe zi. Aceasta este o schimbare care trebuie făcută între șase și 18 luni.

Hrănirea câinilor adulți

Dieta corectă pentru câini este cea care are un echilibru bun între macronutrienți: proteine, grăsimi și carbohidrați și micronutrienți: vitamine și minerale. Proteina este principala sursă de energie pentru câinii cu blană și, prin urmare, în general ar trebui să fie cel puțin 70% proteine, în principal din carne . Grăsimile pot fi obținute din pește, în special cele din acizi grași omega-3. Carbohidrații pot fi incluși în aportul de cereale, leguminoase și tuberculi, dar au o greutate mai puțin esențială în dieta câinelui. Vitaminele și mineralele se găsesc în legume. Prin urmare, este important ca câinii să mănânce legume și fructe, cum ar fi dovlecel, morcovi, mere sau pere. Acestea pot fi amestecate cu carne sau cu principalul aliment proteic, conform petspoint.ro

Tipuri de mâncare pentru câini

Pentru a pune în practică acest aport de nutrienți esențiali, există diferite tipuri de hrană pentru câini. Deci, care este cel mai recomandat? Urmând sfaturile generale ale medicilor veterinari, cel mai indicat este să hrăniți câinele cu hrană uscată și, în unele cazuri, să o combinați cu hrana umedă, în funcție de nevoile fiecărui animal de companie.

Hrana uscată este cea mai bună și mai practică opțiune de hrană pentru câini. Desigur, este esențial să alegeți un furaj compus din ingrediente naturale și de calitate. Ideea este să oferim animalelor noastre de companie o hrană foarte gustoasă, completă și foarte echilibrată, pe lângă faptul că au aroma pe placul lor.

Hrana umedă poate fi alternată cu furaj și este de asemenea foarte eficientă în facilitarea digestiei în procesele postoperatorii sau gastroenterite. Desigur, conform recomandărilor medicului veterinar, hrana pentru câini nu ar trebui să se bazeze doar pe acest tip de hrană, deoarece poate favoriza formarea tartrului și a altor probleme de sănătate canine.

Mâncare făcută acasă

Din cele mai vechi timpuri, câinii se hrănesc cu resturile de hrană facută în casă. Cu toate acestea, fiecare animal de companie are propriile nevoi și ceea ce poate fi bun pentru o persoană poate să nu fie atât de bun pentru animal. De exemplu, în majoritatea mâncărurilor noastre folosim usturoi și ceapă, iar acestea două sunt tocmai două alimente pe care câinii cu blană nu le pot mânca. Prin urmare, hrănirea câinilor cu mâncare de casă nu este recomandată ca regulă generală. Desigur, le putem găti mese specifice, ținând cont de alimentele pe care le pot și nu le pot mânca.

Citește și:
Arena-OZN din România prinde contur! Imagini spectaculoase cu obiectivul de 25 de milioane de euro
Diverse
Arena-OZN din România prinde contur! Imagini spectaculoase cu obiectivul de 25 de milioane de euro
Oaspete de seamă la România - Kosovo » Va intona „Deșteaptă-te, române!” în fața a 50.000 de spectatori
Nationala
Oaspete de seamă la România - Kosovo » Va intona „Deșteaptă-te, române!” în fața a 50.000 de spectatori
A marcat pentru România U20, apoi a făcut tărăboi la interviu: „Nu-mi vine să cred prin ce trec! Antrenorul nu mă ia în considerare”
Nationala
A marcat pentru România U20, apoi a făcut tărăboi la interviu: „Nu-mi vine să cred prin ce trec! Antrenorul nu mă ia în considerare”

Dan Negru, interviu EXCLUSIV: „Femeia avea coșciugul copilului pregătit, nu uit niciodată ce a făcut Becali” » De la Hagi la Iosif Sava sau o ofertă politică: „Mi-au propus Primăria Timișoarei, mă uitam după camere TV”

Daniel Oprița, singurul antrenor invincibil din primele două ligi, s-a destăinuit în Gazeta: „Dacă tot n-avem drept de promovare, le-am spus un lucru” + „Sportiv, Steaua a mers cu același nucleu până în Liga 1”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează