GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Strategii de pariuri pe meciurile dintre favoriții din Liga I în România

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 august 2024 10:24 / Actualizat miercuri, 14 august 2024 10:24

Ca și în ligile de top din Europa, fanii Liga I din România așteaptă cu nerăbdare nu doar meciurile echipei lor de suflet, dar și confruntările dintre favoritele campionatului. De obicei, aceste meciuri au o calitate sporită a jocului și un nivel înalt de intrigă.

În același timp, aceste meciuri de top atrag pariorii cu experiență, dar și pe începători. În astfel de partide, casele de pariuri oferă evenimente mai diverse și cote mai ridicate. Iar pariorii își pot baza predicțiile pe statisticile disponibil, forma echipelor, sau istoricul partidelor directe.

Însă cel mai important e faptul că echipele favorite au un sistem de joc bine stabilit, și e mai ușor de a evalua riscurile asumate. Nu orice căutare de meciuri de fotbal azi va rezulta într-o partidă de top în România, însă când o astfel de oportunitate apare, e important ca pariorul să aibă o strategie bine gândită.

Mai jos vor fi prezentate câteva strategii, pe care pariorii le pot lua în considerare la o următoare confruntare dintre echipele mari precum FCSB, CFR Cluj, Rapid București, Farul Constanța, Sepsi OSK sau Universitatea Craiova.

Ambele echipe marchează

Cu părere de bine, Liga I din ultimii ani nu e un campionat în care aspectul defensiv ia prioritate. Același lucru poate fi spus despre majoritatea favoritelor la titlu, cu echipe precum CFR Cluj, Farul Constanța sau U Craiova favorizând jocul în atac.

Astfel, în faza finală a Ligii I din 2023/24, care a fost disputată între între cluburile din top șase din campionat, ambele echipe au marcat în 22 din cele 30 meciuri jucate în total.

Chiar și FCSB, care au avut o tactică mai defensivă la final de an, au încasat 11 goluri în cele 10 meciuri din faza finală. Și nici o echipă din top șase nu a finisat faza finală cu un net pozitiv de goluri încasate per meci.

Sepsi OSK merită o atenție specială la acest capitol. Din cele 10 meciuri din faza finale la care au participat cei din Sfântu Gheorghe, nouă sau finisat cu ambele echipe marcând. Ei au finisat faza finală cu o balanță de zero goluri, marcând 17 și încasând 17 goluri.

Pariorii pot aștepta același lucru pe viitor. În România nu există o prăpastie prea mare între cluburile favorite cum ar fi în Germania sau Spania, deci orice echipă are șanse bune de a marca chiar dacă joacă împotriva campioanei precedente.

Peste 2.5 goluri

Dacă ar fi să ducem gândul precedent până la capăt, în unele meciuri de top fanii și pariorii se pot aștepta la un pic mai mult decât ambele echipe să marcheze. Un pariur potrivit ar fi peste 2.5 goluri, ce înseamnă că pariorii mizează pe faptul că în meci vor fi marcate trei goluri sau mai mult.

Statistica arată că echipele au marcat peste 2.5 goluri în 20 din cele 30 de partide a fazei finale din sezonul 2023/24. Deci meciurile cu un golaveraj ridicat au fost destul de răspândite între favoriți, deși situația nu a fost aceeași pentru fiecare participant.

Echipa cu cel mai mare golaveraj total a fost Farul Constanța. Discipolii lui Gică Hagi au marcat 19 goluri și încasat 20 în doar 10 meciuri.

Totuși important de notat că ambele echipe au marcat în acele 20 de meciuri cu peste 2.5 de goluri, deci nu au fost scoruri finale precum 3-0, 4-0 și așa mai departe. La fel, acest tip de scoruri finale au fost mai puțin răspândite pentru campioana eventuală FCSB, ce duce la următoarea strategie.

Sub 2.5 goluri la meciurile FCSB

Deși FCSB a devenit campioană în 2023/24, bucureștenii nu necesar au avut cel mai bun golaveraj din participanții la faza finală. În cele 10 meciuri, cei de la FCSB au marcat 12 goluri și încasat 11. Din totalul de meciuri disputate împotriva echipelor de top, șase sau finisat cu mai puțin de trei goluri marcate de ambele părți.

Situația a fost diferită în prima fază a campionatului, când FCSB a marcat 53 de goluri și încasat 28 în 30 de meciuri. Totuși, în partidele cu adversarii mai puternici, bucureștenii au preferat să adopte o tactică mai conservativă și au mizat pe apărare.

Considerând faptul că această strategie le-a adus succes, ar fi logic ca FCSB să continue la fel și în viitor. Deci, în meciurile lor împotriva celor de la CFR Cluj sau Farul Constanța, echipe care preferă să controleze balonul, sau în derbiurile de București, pariorii pot aștepta ca FCSB să joace mai defensiv decât în meciurile de rând din campionat.

Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează