GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  BARCELONA

EXCLUSIV Gică Popescu a replicat tăios, după ce el și Hagi n-au fost invitați la inaugurarea academiei Barcelonei la București: „S-au înșelat! Ne vedem azi la Parlament”

Gică Popescu și Gheorghe Hagi, foto: Imago +40   FOTO
Gică Popescu și Gheorghe Hagi, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 09 octombrie 2024, 11:56 / Actualizat miercuri, 09 octombrie 2024 14:16

Gică Popescu împlinește astăzi 57 de ani și, împreună cu Gheorghe Hagi - 59 de ani, vor avea o întâlnire în câteva ore cu Joan Laporta la Parlament, acolo unde au fost invitați de Marcel Ciolacu, premierul țării. Fostul căpitan al catalanilor, care a evoluat pe Camp Nou între 1995 și 1997, a explicat pentru GSP că nu a fost foarte confortabil cu faptul că nu a fost invitat la inaugurarea Academiei Barcelonei în România.

Joan Laporta a venit marți în România pentru a participa la inaugurarea Barca Academy Bucharest, academia de fotbal deschisă de clubul blaugrana în Capitală. Președintele grupării catalane a tăiat panglica noului proiect pe stadionul „Arcul de Triumf”.

Gică Popescu și Gică Hagi au absentat de la eveniment. Aceasta fiindcă foștii fotbaliști ai Barcelonei nici nu au fost invitați, deși președintele noii Academii este chiar fostul lor coechipier din Generația de Aur, Florin Răducioiu!

Gică Popescu, replică tăioasă ca pe vremea când era căpitanul Barcelonei: „Nu puteam veni neinvitați. S-au înșelat dacă ei credeau că ne țin departe de Laporta”

Gică Popescu, fost căpitan al Barcelonei, și Gică Hagi, „Regele” fotbalului românesc impresionând și în tricoul catalanilor, vor fi azi prezenți la întâlnirea lui Laporta cu Marcel Ciolacu, premierul țării, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Parlamentului.

„Întrebați-i pe cei ce au organizat evenimentul de ce n-am fost și noi marți seară la Arcul de Triumf. Dacă te invită cineva, vii... Nu puteam veni dacă nu am fost invitați.

Dar, cine n-a vrut să stea liniștit. Dacă au crezut că ne țin departe de Laporta, pe mine, pe Gică, s-au înșelat. Ne vedem azi la Parlament! Nu contează cine ne-a invitat. Vom fi acolo, ne vom vedea cu Laporta”, a declarat Gică Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

Astfel, Popescu se va revedea cu Laporta chiar în ziua în care fostul lider al naționalei a împlinit 57 de ani. Gică este și consilierul pe probleme sportive al premierului.

Cei de la Arcul de Triumf au pus arena la dispoziție. Farul cazată la „Arc”!

Sursele GSP spun că cei de la „Arcul de Triumf” au fost gazdele evenimentului. Nu ei au făcut invitațiile. Mai mult, Farul Constanța se va caza la „Arc” cu ocazia etapei viitoare, când este meciul cu Rapid în Giulești.

„Cei de la Arc nu au organizat nimic. Doar ay fost gazde, n-au emis invitații. Firma care a luat licența Barcelonei pentru România a închiriat arena. Reprezentanții de la Arc au pus la dispoziție terenul, a fost și un bufet, și un cocktail de care domnul Laporta a fost impresionat.

+35 FOTO

Cu Farul există o relație foarte bună. Tocmai de aceea gruparea lui Gică Hagi, acolo unde Gică Popescu este președinte, va veni peste câteva săptămâni la Arcul de Triumf, se va antrena și va fi cazată acolo”, au transmis sursele GSP.

Reprezentanții de la „Arcul de Triumf” au emis și un comunicat oficial, prin intermediul Facebook:, confirmând că doar au pus la dispoziție propria arenă:

„Joan Laporta a ajuns aseară pe Arcul de Triumf! Președintele Barcelonei a inaugurat oficial Barça Academy România, a tăiat panglica de start și a stat de vorbă cu elevii înscriși, care astfel și-au îndeplinit visul de a-l vedea pe cel care a făcut din Barça mai mult decât un club.

Ne bucurăm că organizatorii ne-au ales drept gazde! Vom avea porțile deschise mereu pentru cei care promit performanță în sport. SPORTUL = PRIORITATE NAȚIONALĂ”

Când am semnat cu Barcelona, eram accidentat din perioada Tottenham. Am făcut două săptămâni antrenament singur, apoi în a treia am intrat cu echipa. Am jucat primul meci amical, cu Groningen. Am ieșit la încălzire, iar când m-am întors în vestiar să ne luăm tricourile de joc, la numărul 5, la numărul meu, am găsit banderola de căpitan și fanionul. I-am zis magazinerului echipei: "Ai greșit locul unde să pui bandrola!". Și mi-a zis: "Nu, nu! Tu ești căpitanul!". În primul meci am purtat banderola la Barcelona. Cruyff mă pusese căpitan de echipă, fără să-mi zică absolut nimic! Era o modalitate de a te responsabiliza.
- Gică Popescu la Prietenii lui Ovidiu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Arbitră de 24 de ani, protagonista unui „sex tape” cu un observator UEFA de 61 de ani! » Înregistrarea interzisă minorilor, distribuită pe rețele
Campionate
Arbitră de 24 de ani, protagonista unui „sex tape” cu un observator UEFA de 61 de ani! » Înregistrarea interzisă minorilor, distribuită pe rețele
Dacia lansează noul model Bigster » Cum arată SUV-ul, cel mai scump din istorie: portbagaj uriaș, echipamente moderne și motorizare eco-smart
Noutati auto
Dacia lansează noul model Bigster » Cum arată SUV-ul, cel mai scump din istorie: portbagaj uriaș, echipamente moderne și motorizare eco-smart
Șocant: Gabi Tamaș i-a rupt piciorul oficialului din Superligă, la Iaki! Prima reacție a victimei, de pe patul de spital, pentru GSP.ro
Superliga
Șocant: Gabi Tamaș i-a rupt piciorul oficialului din Superligă, la Iaki! Prima reacție a victimei, de pe patul de spital, pentru GSP.ro

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (3)
iosif65
iosif65  •  09 Octombrie 2024, 12:16

Corupții Hogea și Popescu provoacă repulsie celor mai mulți români. Realizările lor ca fotbaliști la națională (analizate azi la rece, nu chiar atât de importante, să recunoaștem) au fost trecute firesc în umbră de caracterul lor dubios.

Rotidana
Rotidana  •  09 Octombrie 2024, 12:11

Asa se intampla cand fotbalul a incaput pe mana unor ageamii, tarie-branza!

v1ad
v1ad  •  09 Octombrie 2024, 12:11

Ce sa facă Hagi la o întâlnire cu Laporta? Sa ii propună vreun supertransfer de la Rangers sau sa se laude și el cu academia lui de dat tepe la alte cluburi?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează