GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  DEZBATERE

Joe Biden și Donald Trump, dezbatere „cu de toate” în Statele Unite » S-au certat și din cauza unui sport: „Sunt în formă ca acum 25 de ani!”

Dezbaterea dintre Donald Trump și Joe Biden a ținut capul de afiș în State / Sursă foto: Imago Images
Dezbaterea dintre Donald Trump și Joe Biden a ținut capul de afiș în State / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2024 09:42 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 10:44

Dezbaterea electorală dintre Joe Biden și Donald Trump e subiectul momentului pe mapamond. Președintele în exercițiu al Statelor Unite și predecesorul său au fost față în față într-o confruntare acidă difuzată de CNN și care a ținut capul de afiș în State în ultimele ore. Conform primelor concluzii ale analiștilor politici, Trump ar fi avut o prestație peste cea a lui Biden, stârnind îngrijorare în rândul democraților.

Prima dezbatere electorală dintre Joe Biden și Donald Trump s-a consumat joi seară (n.r. vineri dimineață în România), cei doi rivali care luptă pentru Casa Albă confruntându-se pentru prima oară în perspectiva alegerilor din noiembrie. A fost o întâlnire marcată de conversații ambigue, momente stânjenitoare și scene care i-au polarizat și mai mult pe alegătorii democrați și cei republicani. 

Trump și Biden au abordat majoritatea subiectelor de interes nu doar în State, ci pe întreg globul: războiul din Ucraina, conflictul Israel - Hamas, criza economică, situația de la frontieră, starea economiei și cum a fost gestionată pandemia de COVID-19.

S-au lansat atacuri sub centură pe marginea vârstei celor doi candiați (81 de ani Biden, 78 de ani Trump), cei doi tachinându-se constant și încercând să speculeze vulnerabilitățile și controversele celuilalt. 

Donald Trump și-a proclamat supremația la golf în fața lui Biden: „Nu poate lovi o minge la 50 de metri!”

Când subiectele pregnante de pe ordinea de zi au început să se epuizeze, cei doi candidați au ajuns să dezbată, la inițiativa republicanului, potențialul lor la golf și swing-ul pe care-l au, în sportul pe care controversatul Donald Trump obișnuia să-l joace cu regularitate.

„Sunt într-o stare de sănătate foarte bună (...)  [ Biden] nu poate lovi o minge la 50 de metri. Mă simt la fel de bine în formă ca acum 25, 30 de ani. De fapt, sunt un pic mai ușor”, a afirmat Trump, potrivit sursei citate, după ce fusese întrebat în ce formă se află după o viață marcată de multe excese.

Biden a răspuns prin a-și prezenta abilitățile pe care le avea la golf în perioada în care era vicepreședinte , apoi l-a provocat pe Trump la un meci de golf. Condiția pusă de octogenar? Trump să-și aducă singur la teren geanta cu crose, fără ajutorul vreunui aghiotant. 

Biden, făcut „franjuri” de Donald Trump?

Conform Libertatea, democrații sunt puși pe gânduri de prestația avută de Biden pe durata dezabaterii. CNN, postul care a difuzat dezbaterea prezidențială dintre Biden și Trump, a comandat un sondaj-fulger pentru a lua pulsul în rândul alegătorilor. Concluzia?

Potrivit rezultatelor sondajului, 67% dintre alegătorii înregistraţi care au urmărit dezbaterea susțin că Donald Trump s-ar fi descurcat mai bine decât contracandidatul său, în timp ce 33% consideră că Joe Biden a avut o prestație peste cea a republicanului.

Sondajul celor de la CNN mai arată că 57% dintre cei care au urmărit dezbaterea lasă senzația că nu au încredere în capacitatea lui Biden de a conduce ţara, iar 44% că spun că nu au încredere în capacitatea lui Trump de a fi lider al SUA, mai notează jurnalista Libertatea Ena Stanciu. 

Cine crezi că va câștiga alegerile prezidențiale în Statele Unite?

Joe Biden
Donald Trump

Totuși, presa din State subliniază că rezultatul sondajului nu e unul edificator pentru tot electoratul american. Sondajul CNN a fost realizat prin SMS pe un eşantion de 565 de alegători americani.

Citește și:

„Serios și cu sânge rece” » Andrei Burcă poate prinde transferul carierei: „Clubul poate începe negocierile”. Ar deveni coleg cu un alt „tricolor”
Nationala
„Serios și cu sânge rece” » Andrei Burcă poate prinde transferul carierei: „Clubul poate începe negocierile”. Ar deveni coleg cu un alt „tricolor”
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Superliga
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Fanii români îi ironizează pe vecinii din Ungaria » Mesajul care a devenit viral
Nationala
Fanii români îi ironizează pe vecinii din Ungaria » Mesajul care a devenit viral

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (6)
Hegemonia
Hegemonia  •  28 Iunie 2024, 15:47
Postat de blackseacoast pe 28 Iunie 2024, 12:57

Au rămas SUA fără bărbați se pare. Unul din cei doi *** vor fi reprezentativi pentru americani...ce vremuri. Cel mai câștigat din aberația asta va fi (P)putin. Ce va urma...?! Și mai mult haos. Garantat.

cu biden,razboi si inflatie. cu trump nu a fost razboi si nu a fost inflatie. deci?

Hegemonia
Hegemonia  •  28 Iunie 2024, 15:47
Postat de Ianis.e.varza pe 28 Iunie 2024, 13:05

Nu compara Romania cu țările civilizate. Noi nu contam in nimic.

ba contam,s-a facut experimentul sa vedem cum reactioneaza populatia daca ii aperi cu justitia pe inf88ractori si ii bagi la puscarie pe politicieni populari si votati masiv de populatie. rezultatul,nu se intampla nimic,asa ca s-a facut la fel si in franta cu sarkozy si cu trump in america si multe alte exemple. oricum nu conduc politicieni,politicieni sunt doar niste "papusi" sforile se trag de altundeva.

Ianis.e.varza
Ianis.e.varza  •  28 Iunie 2024, 13:05
Postat de Hegemonia pe 28 Iunie 2024, 11:40

tot timpul arma neomarxistilor a fost justitia,ei scapa de puscarie(vezi vlad voiculescu si tot usr) iar ceilalti intra la puscarie pentru nimicuri(dragnea care a intrat la puscarie ca s-a spus ca alea de la primarie lucrau si pentru partid,pai toate primariile lucreaza pentru partid,bagam toti bugetarii la puscarie?)? ai inteles acum?

Nu compara Romania cu țările civilizate. Noi nu contam in nimic.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează