GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  SPECIAL

EXCLUSIV România sau Austria? Ce ar alege atacantul care a impresionat în preliminariile Conference League: „M-ar pune pe gânduri” + Cum poate ajunge la Rapid

Raul Florucz în acțiune
Foto: Raul Florucz Instagram
Raul Florucz în acțiune Foto: Raul Florucz Instagram

Articol de - Publicat vineri, 06 septembrie 2024 17:06 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2024 17:23

Raul Florucz, 23 de ani, este austriac, dar părinții sunt români din Arad. Atacantul a început în forță sezonul la Olimpija Ljubljana, pe care a ajutat-o să ajungă în grupele Conference League, a fost dorit în ultima perioadă de CFR Cluj și de Rapid București și nu știe ce-ar alege acum dacă ar fi pus să aleagă între România și Austria.

Raul Florucz, 24 de ani, a început sezonul în forță în tricoul Olimpijei Ljubljana, care s-a calificat en fanfare, invincibilă, în grupele Conference League.

Atacantul a marcat de trei ori în cinci din cele șase meciuri din preliminariile Conference. Formația slovenă a demolat Rijeka (5-0) în meciul decisiv pentru calificare. Raul a marcat un gol și a fost desemnat cel mai bun om al partidei. Rijeka, formație ce-a eliminat Corvinul Hunedoara, și Sheriff Tiraspol, echipă ce a doborât anul trecut Farul Constanța, s-au numărat printre victimele slovenilor.

700de mii de euro este cota lui Florucz conform transfermarkt

Tocmai a fost pe lista CFR-ului și Rapidului, dar mai e dorit și de Dinamo Zagreb sau de arabi

Florucz s-a născut în Austria, la Linz, părinții săi fiind români, din Arad. Extrema strângă a jucat la diverse echipe din Croația, acolo unde a fost descoperit de Antun Palic, fostul căpitan al lui Dinamo București, în ultimii ani dedicat impresariatului sportiv.

Din iulie 2023, Raul a semnat cu Olimpija Ljubljana. A încheiat pe locul 3 primul sezon în Slovenia, este monitorizat de diverse formații din Europa și din Asia.

"Am jucat foarte bine în ultimul timp, avem rezultate bune, iar de câteva ori am fost protagonist. Mă simt foarte bine în poziția mea de la Ljubljana și sper să continuu pe această linie", a povestit Raul pentru GSP.ro.

Florucz este pe lista unor formații din spațiul arab, dar este monitorizat și de Dinamo Zagreb. Din Liga 1, de curând, a fost în atenția celor de la CFR Cluj și Rapid București! Totuși, clubul sloven vrea să dea o lovitură financiară cu transferul, nu este de acord să-i ofere dezlegarea prea ieftin fotbalistului. Vede în jucător o afacere de peste un milion de euro.

100de mii de euro este suma pe care slovenii de la Ljubljana au alocat-o transferului lui Florucz de la NK Lokomotiva în vara anului trecut

+4 FOTO

Gândirea matură a lui Raul Florucz: „Trebuie să joc în Europa și să cresc"

"Dacă am avut oportunități din Liga 1? Știu că da, doar că Olimpija a transmis că nu sunt de vânzare, momentan. După ce-am terminat campania europeană în această vară, au mai fost trei zile de mercato, doar că nu s-a mai făcut nimic. Trebuie să joc în Europa și să cresc, să creștem, cu toată echipa.

La iarnă sau vara viitoare aș putea fi în centrul unui transfer. Iarna trecută, am înțeles că am fost în atenția Universității Craiova. Iar acum parcă a fost un interes de la Cluj, de la CFR, și de la o formație din București", a mărturisit fotbalistul.

Avem o grupă în Conference League pe care o putem trece, să ajungem în primăvara europeană. Adversare sunt Heidenheim, LASK, HJK Helsinki, Larne, Cercle Brugge, Jagiellonia... Totuși, niciuna nu e Chelsea. Sper să reușesc meciuri foarte bune
Raul Florucz, atacant Olimpija Ljubljana

Raul Florucz între România și Austria: „Știu că pot juca oriunde. Probabil, mai e nevoie și de marketing"

"Ce-ai alege între Austria și România, la nivel de națională, dacă ai fi dorit de ambele țări?", a fost chestionat jucătorul ofensiv.

"Bună întrebare. Nici nu știu, probabil, mă voi gândi când va fi ceva real, palpabil. Dacă o să joc bine în continuare, o să vină ceva. Sunt în formă bună, am rezultate, sper să fiu sănătos. Despre calitate nu vorbesc, știu că pot juca oriunde. (se amuză) Probabil, mai e nevoie și de marketing, în ziua de azi", a reacționat fotbalistul.

4goluri și 2 assist-uri a adunat Florucz pentru sloveni în 9 meciuri din actuala ediție

Raul Florucz despre simplele plăceri ale vieții în această vară în România: „Telemea, cârnați, șuncă"

De curând, după foarte mulți ani, Raul a fost în patria părinților săi.

"Eu am crescut în Austria, acolo unde m-am și născut. Am cetățenia austriacă. După foarte multă vreme, am vizitat România în această vară. Am fost la Arad, apoi la Curtici, la țară. Nu mai fusesem de 7 ani.

Nici nu am avut așa mult timp liber, fiind prins cu fotbalul. Ce-am servit bun în România? (râde) Auuu, telemea, cârnați, șuncă, de toate. Pentru câteva zile, am trăit viața ca un om oarecare, am uitat de dietă și de fotbal. Au fost singurele excese", a mai povestit Raul.

13goluri și 8 assist-uri a strâns Florucz pentru Olimpija Ljubljana în 43 de meciuri în toate competițiile

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  08 Septembrie 2024, 09:50

Eduard Apostol - voi ii spuneti la slanina : sunca!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează