GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  PERCHEZIȚII

Adio streamuri ilegale? Poliția a intervenit astăzi

Adio streamuri ilegale?! Poliția a intervenit astăzi
Adio streamuri ilegale?! Poliția a intervenit astăzi

Articol de - Publicat marti, 24 septembrie 2024, 14:02 / Actualizat marti, 24 septembrie 2024 16:12

Câteva dintre cele mai importante dueluri din fotbalul românesc din ultimii ani n-au putut fi urmărite doar la TV. Persoane neidentificate au transmis ilegal duelurile și pe Internet, iar zeci de mii de oameni au luat cu asalt live-urile.

Astăzi, Poliția Română a intervenit și a percheziționat persoanele cercetate pentru punerea la dispoziția publicului, fără drept, a operelor sau produselor purtătoare de drepturi conexe (streaming TV). Cel puțin două meciuri importante din fotbalul românesc din ultimul timp au putut fi urmărite pe aceste live-uri ilegale.

Este vorba despre România - Ucraina, primul meci de la Campionatul European 2024 pentru „tricolori”, și Sparta Praga - FCSB, duel din turul III al Ligii Campionilor. Zeci de mii de oameni au vizionat în timp real aceste stream-uri.

Poliția Română a făcut astăzi percheziții

La data de 24 septembrie 2024, polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală, pun în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Vâlcea.

Perchezițiile vizează persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet ori prin alte reţele de calculatoare, fără drept, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi suigeneris ale fabricanţilor de baze de date sau a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.

Din cercetări a reieșit că, prin intermediul unui site de internet, în perioada 22 noiembrie 2022 - prezent, persoanele în cauză ar fi pus la dispoziția publicului toate programele de televiziune din România, pentru orice utilizator care poate avea acces la internet, în orice colț al lumii, fără consimțământul titularilor acestor drepturi.

Această conduită care ar fi condus la vătămarea intereselor legale ale titularilor licențelor audiovizuale, ce nu și-ar fi exprimat în niciun moment consimțământul/acordul în vederea difuzării, fiind totodată obținute venituri însemnate din aceste activități.

Mai multe persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.
Pentru recuperarea prejudiciului, urmează a fi aplicate măsuri asigurătorii.

- comunicat Poliția Română

România - Ucraina, duel de la Euro 2024, a fost văzut de zeci de mii de oameni pe un stream ilegal, pe rețelele de socializare. La fel ca meciurile tari din fazele finale Champions League, utilizatorii X au fost inventivi și au fentat UEFA și deținătorii de drepturi TV.

A existat un stream pe care s-a putut vedea gratis meciul echipei naționale a României, iar la un moment dat 35.000 de oameni vedeau ilegal România - Ucraina.

Adio streamuri ilegale? Poliția a intervenit astăzi
România - Ucraina s-a văzut pe un stream ilegal

Sparta Praga - FCSB, urmărit de peste 90.000 persoane pe un stream ilegal

Nu a fost singura situație de acest gen. Partida dintre Sparta Praga și FCSB, prima manșă a turului trei preliminar de Champions League, a putut fi urmărită pe un stream ilegal de peste 90.000 persoane.

Partida de la începutul lunii august a putut fi urmărită doar pe platforma de streaming Voyo. Astfel, mai mulți suporteri ai roș-albaștrilor au preferat să urmărească partida pe rețelele de socializare în detrimentul creării unui cont pe Voyo.

Adio streamuri ilegale? Poliția a intervenit astăzi
Partida dintre Sparta Praga și FCSB, prima manșă a turului trei preliminar de Champions League, a putut fi urmărită pe un stream ilegal de aproximativ 70.000 persoane
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Politică sau fotbal? Gigi Becali face un pas strategic: „Gata, dau FCSB, la revedere!”
Superliga
Politică sau fotbal? Gigi Becali face un pas strategic: „Gata, dau FCSB, la revedere!”
Andrei Rațiu a intrat direct pe lista unui colos din Europa! » Marca anunță: „Vallecano ar încasa 10 milioane de euro la transfer”
Stranieri
Andrei Rațiu a intrat direct pe lista unui colos din Europa! » Marca anunță: „Vallecano ar încasa 10 milioane de euro la transfer”
Adevărul despre divorțul dintre Catrinel Sandu și fostul tenismen: „Ea nu a fost ușă de biserică”
Stiri extrasport
Adevărul despre divorțul dintre Catrinel Sandu și fostul tenismen: „Ea nu a fost ușă de biserică”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează