GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  MONDEN

FOTO Cea mai sexy jucătoare de fotbal și-a exprimat frustrarea cu privire la diferențele salariale dintre fotbalul masculin și cel feminin: „Nu este corect”

Alisha Lehmann
Alisha Lehmann

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2024 15:37 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 16:04

Alisha Lehmann, considerată cea mai sexy jucătoare de fotbal, și-a exprimat public nemulțumirea legată de diferențele salariale dintre fotbalul masculin și cel feminin. Consideră că nu este corect și că depune același efort pe teren.

Alisha Lehmann, jucătoarea elvețiană de fotbal în vârstă de 25 de ani, și-a exprimat public frustrarea cu privire la diferențele salariale dintre fotbalul masculin și cel feminin, subliniind nedreptatea din acest sistem.

FOTO. Alisha Lehmann, cea mai sexy jucătoare de fotbal

+9 FOTO

Transferată la Juventus Torino în vara anului 2024, alături de partenerul ei, fotbalistul brazilian Douglas Luiz, Lehmann a criticat faptul că, deși depune aceleași eforturi ca iubitul ei pe teren, salariul ei este mult mai mic doar pentru că este femeie.

„Fac același lucru ca Douglas, dar el câștigă de o sută de mii de ori mai mult. Nu este corect și mă afectează, pentru că sunt femeie”, a spus fotbalista, într-un interviu pentru La Repubblica.

Alisha Lehmann a evidențiat discrepanțele uriașe din industria fotbalului: Juventus a plătit 50 de milioane de euro pentru transferul lui Douglas Luiz, în timp ce ea a fost transferată pentru doar 50.000 de euro.

Cine este cea mai bine plătită fotbalistă

Problema inegalității salariale în fotbalul feminin este una cunoscută la nivel global. Cea mai bine plătită fotbalistă din lume, Alex Morgan, câștigă în jur de 800.000 de dolari pe an, o sumă mică în comparație cu salariile fabuloase ale fotbaliștilor de top din fotbalul masculin, care câștigă zeci de milioane de dolari anual.

Alisha Lehmann și-a început cariera în Elveția, la Young Boys, după care s-a mutat în Anglia, evoluând pe rând pentru West Ham, Everton și Aston Villa.

Juventus a plătit 50 de milioane de euro în schimbul mijlocașului brazilian, care a marcat 9 goluri în stagiunea precedentă din Premier League, în care Aston Villa a terminat pe locul 4.

Douglas Luiz a venit pentru prima dată în Europa la Manchester City, dar nu a apucat să joace pentru „cetățeni”, iar după un împrumut de două sezoane la Girona, Aston Villa a decis să-l achiziționeze pe brazilian pentru suma de 16 milioane de euro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (6)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  17 Septembrie 2024, 12:30

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

In_my_opinion
In_my_opinion  •  17 Septembrie 2024, 10:27

Fătuca e aeriană.. Confunda efortul cu expunerea mediatica. Pai orice halterofila ar trebui sa fie milionara la ce efort depune, nu ?! In tenis fetele depun un efort mai mic in competitiiile de GS ( 2 seturi din 3) fata de baieti ( 3din5) si totusi castiga aceleasi premii in bani. De ce? Expunere mediatica, popularitatea , publicitatea, astea fac legea.. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

granjan
granjan  •  17 Septembrie 2024, 08:35

Mai contează și ce poți să livrezi pe teren de banii pe care îi ceri, plus de-asta, ce vizibilitate mediatică aduc meciurile tale, ce bani aduci clubului prin ceea ce faci. Fotbalul feminin este mai mult un sport nișat, nu produce aceeași publicitate pe care o produce fotbalul masculin. Dacă o luăm pe principiul efortului, poate că și Ionescu de la Roberto Ziduri depune efort la antrenamente, dar totuși câștigă mai puțin decât Messi ori Cristiano.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează