Articol de GSP - Publicat marti, 21 aprilie 2020 19:30
Ion Țiriac a achiziţionat, la puţin timp după Revoluţie, cei 25.770 metri pătraţi pe care funcţiona Societatea Română de Ascensoare.
În ultimele luni au fost puse la pământ toate halele din zona Giulești. De două săptămâni a început și dărâmarea turnului IFMA, o clădire istorică pentru București.
Turnul IFMA n-a fost folosit niciodată
Construit în 1972, Turnul pentru Verificarea Ascensoarelor avea doar înălțime de 37 de metri. Dar timp de doi ani, din 1986 până în 1988, s-a lucrat non-stop, iar cifrele lucrării sunt impresionante și astăzi: 114 metri înălțime și 22 de metri în pământ, 400 de metri pătrați ca suprafață, 23 de nivele betonate, 8 puțuri adânci, dar și două lifturi: unul pentru marfă de șase tone și un altul pentru persoane.
Țiriac ridică un complex de lux
Din informațiile Libertatea, Țiriac va ridica pe teren un complex rezidențial de lux cu birouri și apartamente, penthouse-uri spațioase. Unul dintre cele mai înalte blocuri din cadrul complexului ar urma să aibă 80 de etaje, cu birouri și apartamente, iar totul ar urma să fie finalizat până cel târziu în 2023.
EXCLUSIV Ionițoaia: "Domnule Țiriac sunteți zgârcit?". Țiriac: "Absolut! Eu nu mai am bani. Am donat absolut tot!"
CITEȘTE ȘI:
GALERIE FOTO. Despărțirea anului în sportul românesc: Ana Bogdan a rupt logodna cu Norris Măgeanu
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”