GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TRAGEDII AVIATICE

5 tragedii aviatice care au șocat lumea fotbalului + singurul caz autohton cunoscut

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 octombrie 2018 12:03

Elicopterul patronului thailandez al lui Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, 60 de ani, s-a prăbușit sâmbătă seară lângă King Power Stadium după meciul cu West Ham, 1-1 (detalii pe larg, AICI).

  • În media și pe rețelele de socializare s-a speculat intens cu privire la persoanele prezente la bordul aparatului de zbor.
  • Surse BBC au confirmat că șeful echipei era în elicopter, dar nu există încă nici un anunț oficial din partea clubului englez.
  • Din Italia au venit informații care spun că doi piloți, plus Vichai Srivaddhanaprabha, unul dintre copiii săi și o a cincea persoană, neidentificată, erau în elicopter și nu au supraviețuit.
  • Încă se așteaptă anunțul oficial din partea lui Leicester City FC.

Teribilul accident petrecut lângă stadionul lui Leicester a adus aminte de alte tragedii aviatice în care au fost implicate delegații ale unor echipe sportive. 

1. Manchester United și lacrimile de la Munchen

Acum 60 de ani, pe 6 februarie 1958, Manchester United a fost lovită de o tragedie cumplită.  A fost ziua când aeronava BEA 609 s-a prăbușit pe aeroport la a treia tentativă de decolare pe o ninsoare cumplită, pe aeroportul din Munchen. United se întorcea de la Belgrad, după ce o învinsese pe Steaua Roșie, calificându-se în semifinalele CCE. Șapte jucători au murit pe loc.

2. Dezastrul de pe dealul Superga

În 1949, avionul care transporta echipa Il Grande Torino s-a prăbușit pe dealul Superga de lângă Torino, ucigând toate cele 31 de persoane de la bord, inclusiv cei 18 jucători și oficiali ai clubului, dar și jurnașiștii care însoțeau echipajul avionului. Echipa torineză se întorcea de la un meci jucat împotriva Benficăi Lisabona.

3. Chapecoense

Pe 28 noiembrie 2016, o altă cumplită tragedie aviatică lovea fotbalul mondial. 71 de pasageri, printre care numeroși jucători ai lui Chapecoense, au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit în Columbia din cauza unor defecțiuni tehnice.

4. Zambia în doliu: o națională întreagă a dispărut

În 1993, naționala Zambiei se deplasa către Senegal, pentru o partidă din preliminariile CM 1994. Aparatul de zbor a luat foc după o escală la Libreville și nu a existat niciun supraviețuitor.

5. Danemarca 1960

În 1960, naționala Danemarcei a avut parte de o tragedie asemănătoare: 8 membri ai echipei au dispărut pentru totdeauna după ce avionul în care se aflau a fost implicat într-un accident la decolare.

6. SORIN ȚERBEA

Cel mai cunoscut caz  autohton este cel al lui Sorin Țerbea, fost președinte al Federației Române de Futsal și fost investitior la defuncta FCM Târgu Mureș. Omul de afaceri s-a stins după ce elicopterul acestuia s-a prăbușit într-un lac din județul Mureș. Cinci dintre cei șase pasageri ai aparatului de zbor au murit.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Superliga
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (1)
bogdan_rbf
bogdan_rbf  •  28 Octombrie 2018, 14:27

"Aparatul de foc a luat zbor" ... asta da treaba!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează