INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

62 de milioane de euro în plus, 2 puncte în minus! Mancini mai slab ca Mircea Lucescu la Zenit 

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2017 11:20

Roberto Mancini, antrenorul italian al lui Zenit, a încheiat turul pe locul 2, după 0-3 acasă cu Lokomotiv, trupa din St. Petersburg având toate cifrele sub sezonul trecut. Mai puțin cele 85 de milioane de euro cheltuite pentru transferuri.

Banii nu aduc fericirea la St. Petersburg, ci numai îi fac viața mai bună antrenorului. Deși clubul i-a satisfăcut aproape toate poftele în materie de transferuri, cheltuind 85 de milioane de euro în vară!, Roberto Mancini a terminat turul în genunchi, pe locul 2, la 3 puncte de liderul Lokomotiv Moscova. Care l-a bătut, duminică, pe propriul teren cu 3-0. A doua înfrângere din acest campionat, însă cea mai rușinoasă acasă în ultimii 11 ani!

Două puncte în ultimele 4 etape!

Cu italianul pe bancă, plătit cu 6 milioane de euro anual, Zenit are după 15 meciuri cu două puncte mai puțin decât cu Mircea Lucescu antrenor, căruia i s-au adus jucători de 23 de milioane, în întreaga stagiune, și i s-a oferit un salariu cu 2 milioane mai mic. Diferența e mai evidentă la capitolul ofensiv, Zenit marcând aproape dublu în mandatul său! Criza formației lui Mancini se traduce în două puncte obținute din ultimele 4 etape și niciun gol reușit de trei meciuri la rând! "Dacă Kokorin nu înscrie, nu înscrie nimeni", a scris Gazzetta dello Sport. 

9 victorii 4 egaluri și 2 eșecuri,golaveraj 40-12 avea Mircea Lucescu la finele turului anterior cu Zenit

8 victorii5 egaluri și 2 eșecuri, golaveraj 23-9 are Roberto Mancini la sfârșitul actualului retur la Zenit

6 puncteîn spatele lui Spartak avea Lucescu la finalul turului trecut, handicap dublu față de Mancini

1 trofeu a cucerit Mircea Lucescu la Zenit, Supercupa Rusiei, în finala cu ȚSKA Moscova 1-0

Scos cu un tur mai devreme

Mancini a lichidat rapid conturile în Cupa Rusiei, Zenit fiind deja eliminată în "16"-imi (2-3 după prelungiri) de Dinamo St. Petersburg, din liga a doua! Lucescu a rezistat un tur în plus, cedând 0-4 cu Anji Mahacikala. În Liga Europei, ambii antrenori au reușit punctaj maxim după 3 jocuri în grupă, italianul având Ă2 la golaveraj. 

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  30 Octombrie 2017, 13:51

Mai erau niste troli necunoscatori de fotbal pe aici care spuneau acum cateva saptamani cat de superioara e Zenitul din sezonul asta si cat de slab a fost Lucescu. Cu Lucescu daca aveau rabdare 2-3 ani le acea echipa care sa iasa an de an campioana si fara sa bage 100 de milioane in fiecare sezon. Dar asa prostia se plateste cum platesc 99% din cei care cauta antrenor care sa din nimic sa iasa campion la primul sezon cu noua echipa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează