INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GALATASARAY

Veste proastă pentru Alexandru Cicâldău » Anunțul oficial făcut de Galatasaray

Alexandru Cicâldău / Foto: Imago Images
Alexandru Cicâldău / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2024 19:04 / Actualizat marti, 09 iulie 2024 19:34

Alexandru Cicâldău (27 de ani), mijlocaș central ce a evoluat pentru naționala României la EURO 2024, nu a fost inclus de Galatasaray în lotul pentru cantonamentul din Austria.

Campioana Turciei a publicat, pe contul de X, o listă cu 36 de jucători pe care îi va avea în vedere antrenorul turc Okan Buruk (50 de ani). Printre ei nu se numără și fostul mijlocaș al celor de la CSU Craiova, ceea ce arată că Buruk a decis deja să nu se bazeze pe serviciile sale pentru sezonul ce urmează să înceapă.

Veste proastă pentru Alexandru Cicâldău » Anunțul oficial făcut de Galatasaray
Lotul lui Galatasaray pentru cantonamentul din Austria

Moment de cumpănă pentru Alexandru Cicâldău

Alexandru Cicâldău a revenit la „Cim Bom Bom”, după ce a fost împrumutat timp de un an la Konyaspor, tot în Superliga Turciei. Konyaspor s-a salvat cu emoții de la retrogradare. A terminat campionatul pe locul 16, cu 41 de puncte, la o „lungime” avans de Ankaragucu, gruparea lui Olimpiu Moruțan care a retrogradat de pe poziția a 17-a.

Cicâldău nu a convins nici la Konyaspor, care a decis să nu îl achiziționeze definitiv. A marcat doar un gol și a oferit numai două pase de gol în 31 de meciuri din campionatul Turciei.

Astfel, internaționalul român a fost nevoit să se întoarcă la Galatasaray, echipa de care aparține și cu care mai are contractul valabil pe următorii doi ani, până pe 30.06.2026.

Cum la Galata nu a fost oprit nici măcar în lotul pentru cantonamentul din Austria, Alexandru Cicâldău este obligat să își găsească o nouă echipă care fie să îl împrumute, fie să îl transfere definitiv.

Cicâldău ar putea ajunge la o nou-promovată în Turcia

Din informațiile GSP.ro, Eyupspor, promovată pentru prima dată în istorie în Superlig, încearcă să-l convingă pe Cicâldău să se alăture, sub formă de împrumut, proiectului construit în jurul lui Arda Turan, fost jucător la Barcelona și legendă a fotbalului turc.

Cariera lui Alexandru Cicâldău, în declin de la transferul la Galatasaray

Varianta unui transfer definitiv este foarte puțin probabilă, ținând cont că Alexandru Cicâldău s-a aflat într-un permanent regres de când a fost cumpărat de Galatasaray, în vara anului 2021, de la CSU Craiova, în schimbul sumei de 6,5 milioane de euro.

Cicâldău a îmbrăcat tricoul „Cim Bom Bom”, în stagiunea 2021-2022, de 41 de ori și a marcat 5 goluri. El și-a trecut în cont și 4 pase decisive, însă conducerea celei mai titrate echipe din Turcia a decis de atunci să îl împrumute.

Înainte să ajungă la Konyaspor, Alexandru Cicâldău a fost împrumutat, în stagiunea 2022-2023, și la Ittihad Kalba din Emiratele Arabe Unite, unde a punctat de 5 ori și a pasat decisiv de 7 ori în 30 de confruntări oficiale.

Alexandru Cicâldău a jucat pentru România la Campionatul European din Germania. El a intrat ca rezervă în meciul din „optimi”, pierdut de „tricolori” cu 0-3 împotriva Olandei. Cicâldău a fost introdus de Edward Iordănescu, în minutul 72, în locul lui Marius Marin. În partidele din grupe a rămas pe banca de rezerve.

VIDEO Vladimir Screciu, despre o eventuală revenire a lui Alex Cicâldău în Bănie și posibilul transfer al lui Radu Drăgușin la o echipă puternică: „Mă bucur pentru el, merită!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea
Superliga
FRF le-a dat ultimatum! Cluburile din Superliga, amenințate cu depunctarea
După Șut, alt om de bază de la FCSB are ruptură musculară
Superliga
După Șut, alt om de bază de la FCSB are ruptură musculară
„La început am fost puțin tristă” » Ioana Timofeciuc explică de ce a fixat nunta cu Florinel Coman într-o zi de joi
Stranieri
„La început am fost puțin tristă” » Ioana Timofeciuc explică de ce a fixat nunta cu Florinel Coman într-o zi de joi

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (7)
persanu
persanu  •  09 Iulie 2024, 20:40

Turist de Ovidiu. Sa ne zică nenea Hagi cum e cu firma lui de turism. Numai baloane de aur visează. Abia aștept sa-l vad pe Ianis cu cine semnează si daca după 5,6 meciuri încălzește banca. In afara de 2,3 jucatori care mai misca pe afara, firma lui de turism nu a produs absolut nimic. Ba da, doar minciuni. Il reinventeaza iar pe Radaslavescu de i la dat Gigi inapoi gratis : ia-l tu Gica si spalate pe cap cu el, numai tepe mi-ai dat. Cam asa a sunat. Bine, are victorii fcsb asigurate cu Faru acu.

22cea
22cea  •  09 Iulie 2024, 20:30

L-au dat afara pe Ciocalteu asta ca sa-l poata cumpara pe bandajatu' :)))

calinescu_
calinescu_  •  09 Iulie 2024, 20:20

Cicaldau este un fotbalist mediocru ca majoritatea produselor lui Hagi ....!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează