INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMICAL

Amical încheiat cu scandal » Bătaie și acuzații de rasism la meciul echipei antrenate de Cesc Fabregas: „Dezamăgitor”

Wolverhampton - Como / Foto: Wolverhampton Facebook
Wolverhampton - Como / Foto: Wolverhampton Facebook

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2024 15:36 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 15:36

Como, echipa pregătită de Cesc Fabregas (37 de ani), a susținut un meci amical în Marbella, Spania, împotriva echipei din Premier League, Wolverhampton, pierdut cu scorul de 0-1.

Meciul a avut parte de un moment scandalos în repriza secundă. Englezii i-au acuzat pe italieni de rasism la adresa sud-coreeanului Hwang Hee-Chan (28 de ani), iar situația a degenerat când Daniel Podence (28 de ani) a lovit cu pumnul în gură un jucător al lui Como, văzând apoi cartonașul roșu din partea arbitrului.

Wolverhampton - Como, amical încheiat cu scandal după acuzații de rasism și violență

Wolverhampton - Como s-a încheiat cu scandal după acuzațiile de rasism la adresa lui Hwang Hee-Chan. Daniel Podence a sărit în apărarea coechipierului său și a lovit cu pumnul în gură un adversar, dar nu este clar dacă acela este chiar jucătorul care l-a jignit pe sud-coreean.

După eliminarea lui Podence din minutul 70, jucătorii nu au vrut să continue meciul, dar antrenorul „lupilor”, Gary O'Neil a purtat o discuție cu Hwang, iar meciul s-a terminat apoi în condiții normale.

Gary O'Neil: „A fost decizia lui Hwang să continuăm meciul, l-am întrebat dacă vrea să scot echipa de pe teren”

„Channy (n.r. Hwang Hee-Chan) a auzit o remarcă rasistă din partea unui adversar, un lucru dezamăgitor. Am vorbit cu el despre asta imediat după incident, l-am întrebat dacă vrea să iasă toată echipa de pe teren sau doar el, dar a ales să continuăm meciul. A fost decizia lui.

Este foarte dezamăgitor ce s-a întâmplat, lucrurile astea nu-și au locul. Hwang a fost foarte dezamăgit, evident, dar e de înțeles. Sunt mândru de faptul că a vrut să continuăm meciul, că a pus echipa pe primul loc în momente foarte dificile pentru el.

Channy va fi bine, are parte de sprijinul nostru total, ne vom asigura că este bine. Suntem un grup. Desigur, sunt alte metode de a rezolva astfel de situații, nu e cazul să rămânem mai puțini pe teren, dar asta înseamnă forța grupului”, a declarat antrenorul Gary O'Neil, potrivit site-ului clubului, wolves.co.

Clubul a emis și un comunicat după terminarea meciului amical: „Rasismul și discriminarea în orice formă nu sunt acceptate și nu pot fi lăsate așa, astfel că Wolverhampton va depune o plângere oficială la UEFA împotriva acestui incident”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cea mai neașteptată reacție după victoria giuleștenilor de la Iași: „Rapid să îi facă statuie lui Lennon!”
Superliga
Cea mai neașteptată reacție după victoria giuleștenilor de la Iași: „Rapid să îi facă statuie lui Lennon!”
Florinel Coman, decisiv pentru Al Gharafa » „Dublă” într-un meci de vis în Qatar
Stranieri
Florinel Coman, decisiv pentru Al Gharafa » „Dublă” într-un meci de vis în Qatar
Ofertă de ultimă oră din Serie A pentru jucătorul lui CFR Cluj » Ar putea fi coleg cu nume importante la cel mai bogat club italian!
Campionate
Ofertă de ultimă oră din Serie A pentru jucătorul lui CFR Cluj » Ar putea fi coleg cu nume importante la cel mai bogat club italian!

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (1)
demostene1
demostene1  •  16 Iulie 2024, 17:44

logica de wokeist. ai voie sa il injuri pe unul de mama sau sa il ameninti ca il omori si ii omori familia, dar nu ai voie sa ii zici ca e negru. maine o sa ne trezim la cupa mondiala ca meciurile echipelor din europa o sa inceapa cu 0-1 daca joaca cu echipe africane sa nu fie rasism daca ii bat

Vezi toate comentariile (1)
Comentează