INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMERICA DE SUD

„Acum sunt doar un suporter” » Angel Di Maria, retragere în lacrimi de la naționala Argentinei, chiar înainte de 3-0. Mesajul video de la Leo Messi

Angel Di Maria, celebrat la retragerea de la națională // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Angel Di Maria, celebrat la retragerea de la națională // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 06 septembrie 2024 07:35 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2024 09:26

Angel Di Maria (36 de ani), în continuare legitimat la Benfica, s-a retras de la echipa națională a Argentinei. El a fost celebrat înaintea meciului cu Chile din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026, câștigat de campioana mondială cu 3-0.

Angel Di Maria este unul dintre cei mai importanți fotbaliști argentinieni din acest secol. Extrema trecută pe la Real Madrid, Manchester United, PSG și Juventus, în prezent la Benfica, s-a retras de la echipa națională, pentru care a jucat 145 de meciuri și a înscris 31 de goluri. Doar Lionel Messi (187) și Javier Mascherano (147) au mai multe meciuri în albiceleste decât el.

O astfel de retragere nu avea cum să treacă neobservată. Di Maria a fost sărbătorit de suporteri și colegi înaintea meciului Argentina - Chile, disputat în această noapte. Federația și selecționata din Argentina i-au pregătit mai multe surprize.

+4 FOTO

Angel Di Maria s-a retras de la națională: celebrat înainte de Argentina - Chile

În uralele spectatorilor, Angel a ieșit pe teren înainte de fluierul de start, alături de soția lui, Jorgelina Cardoso, și de cele două fiice, Mia și Pia. Fiica cea mare, Mia, i-a citit o scrisoare, iar emoțiile l-au copleșit pe „El Fideo”, care nu și-a putut stăpâni lacrimile.

Ulterior a fost redat un mesaj video din partea căpitanului selecționatei, Lionel Messi, aflat în Miami: „Vreau să te bucuri de această seară foarte specială. Argentina îți aduce un tribut mai mult decât meritat pentru ce ne-ai oferit”.

A spus câteva cuvinte la microfon, apoi colegii lui, care purtau tricouri cu numărul 11 și mesajul „Gracias Fide”, l-au aruncat pe brațe, după cum relatează Diario Ole.

+4 FOTO

„Am trăit clipe atât de dificile, dar am ajuns să am parte de atâtea bucurii. Pentru colegii tineri, pentru cei mai în vârstă, pentru cei care mi-au oferit șansa de a câștiga totul, vă mulțumesc că plec într-un asemenea mod. Acum sunt doar un alt suporter. Voi fi în tribune, voi fi la Copa America, voi fi la Cupa Mondială”, a transmis Di Maria. Alături de Argentina, a cucerit Cupa Mondială în 2022, respectiv Copa America în 2021 și 2024.

3-0 cu Chile, Argentina defilează către Cupa Mondială

Pentru argentinieni, meciul cu Chile a fost un prilej de bucurie. Fără Messi, campioana mondială a câștigat cu 3-0, cu toate golurile înscrise în partea secundă, de Mac Allister (minutul 48), Julian Alvarez ('84) și Dybala ('90+1). Argentina domină preliminariile sud-americane, lider cu 18 puncte din 7 meciuri, și este aproape sigură de calificarea directă la Cupa Mondială din 2026.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează