INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Fotbalistul dat afară din Germania pentru opinia sa în conflictul Israel - Hamas va dona o sumă uriașă pentru copiii din Fâșia Gaza » Banii i-a obținut din despăgubiri

Anwar El Ghazi (numărul 34) în tricoul celor de la Mainz / Foto: Getty Images
Anwar El Ghazi (numărul 34) în tricoul celor de la Mainz / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 24 august 2024 18:56 / Actualizat sambata, 24 august 2024 21:12

Anwar El Ghazi (29 de ani), atacant dreapta adus la începutul lunii de Cardiff City, echipă din Championship, a anunțat că va dona 500.000 de euro, cu scopul finanțării unor proiecte destinate copiilor din Fâșia Gaza.

Suma respectivă reprezintă o treime din despăgubirile pe care le-a primit de la Mainz 05, formația care l-a dat afară în noiembrie 2023 din cauza susținerii sale fața de palestinieni, în contextul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas.

Anwar El Ghazi, protagonistul unui scandal monstru în Germania

El Ghazi a postat pe 17 octombrie, la 10 zile de la atacul terorist făcut de Hamas în Israel pe 7 octombrie 2023, pe contul său de Instagram, un mesaj pro-palestinian, încheiat cu sloganul „de la râu la mare, Palestina va fi liberă”.

Atacantul format de Ajax Amsterdam, legitimat în trecut și pe la echipe precum Lille sau Aston Villa, a fost concediat ulterior de nemți. Sloganul respectiv a reprezentat o aluzie la teritoriul dintre râul Iordan, care separă Palestina istorică de Iordania la est, și Marea Mediterană.

Înțepături către Mainz

Anwar El Ghazi nu și-a uitat fosta echipă. El le-a transmis celor de la Mainz că prin încercarea de a-l reduce la tăcere i-au adus mai multă relevanță mesajului său pro-palestinian.

„După ce am primit o anumită sumă de la Mainz, aş dori să reiterez că lupta mea cu clubul nu a fost niciodată despre bani.

Aş dori să profit de acest moment pentru a-i mulțumi clubului pentru două lucruri. În primul rând, 500.000 de euro vor ajunge la copiii din Gaza.

Sper că Mainz, în ciuda încercărilor sale de a se eschiva de la plată, va realiza că a contribuit la un trai mai suportabil pentru copiii din Gaza.

În al doilea rând, prin încercarea de a mă reduce la tăcere, ei au făcut ca vocea mea să fie şi mai puternică”, a explicat Anwar El-Ghazi pe Instagram, citat de agenția de presă News.ro.

Ajuns al Mainz în septembrie 2023, aripa dreaptă jucase doar în trei meciuri pentru nemți. Anwar El Ghazi nu a apucat însă să debuteze într-o partidă oficială pentru Cardiff, noua sa echipă care l-a adus liber de contract pe 1 august.

Match Quiz Dinamo - Universitatea Craiova

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (4)
janus_mirror
janus_mirror  •  24 August 2024, 22:58

Idiotul. Banii nu vor ajunge niciodata sa fie folositi ptr bunastarea copuilor din Gaza. HamAss v-a pune mana pe ei ca sa cumpere arme de la iranieni si rusi. In plus conducatorii HamAss vor continua sa traiasca intr-un lux orbitor in Dubai sau Liban. Stupid like a muslim mullah soccer player. Cu banii aia putea sa cumpere 50 de hectare in satul lui PD din Kenia si sa duca toti copii orfani din Gazza sa creasca in Patria Palestiniana a lui OVoma. Cu sintagma "de la rau" la mare arabul asta "genial" o sa o ia in gaura de jos dintre picioare. Banii se duc , "genialitatea"lui futila va ramane in cartile de neistorie ale madras-urilor din lumea musulmana. Iar din banii lui copiu din Gaza nu se vor fi ales nici cu un castron de orez.

Dr.Hoock
Dr.Hoock  •  24 August 2024, 22:50

Lipsă de profesionalism! Să se apuce de politica dacă nu mai poate de grija altora!

nusuntprost
nusuntprost  •  24 August 2024, 21:43

Echipa din Cardiff este probabil ultima echipă la care a fost legitimat. Ce nu știe Domnul Ziarist este că Mainz 05 a fost înființată și susținută de un " evreu".

Vezi toate comentariile (4)
Comentează