INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERLIGA

ANALIZĂ Are dreptate „Regele”? » Realitatea cruntă a lui Ianis Hagi la Rangers: locul RUȘINOS în topul valorii și comparația cu colegii în albastru

Ianis Hagi, în dreapta // foto: Guliver/gettyimages
Ianis Hagi, în dreapta // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 27 august 2024 14:45 / Actualizat marti, 27 august 2024 17:32

Gică Hagi, proprietar și manager tehnic al Farului, în academia căruia a crescut fiul Ianis, a făcut aseară, la conferința de presă de după meciul UTA - Farul (1-1), mai multe declarații drastice care pot fi considerate fără acoperire în cazul fostului șeptar de la Rangers.

Hagi Senior a tunat: „Ianis a dat totul pentru Rangers, e iubit de public, cum să nu se antreneze cu echipa mare? E singurul lor jucător de națională. Ce interese sunt acolo? Până unde au ajuns interesele?! E jucătorul care v-a făcut campioni alături de ceilalți, de Gerrard și de ceilalți! Și tânăr, are 25 de ani.

Și e singurul care a fost la EURO 2024, jucând. Am zis să tac, dar s-a ajuns prea departe! Nu credeam așa ceva. În Vest, unde credem că există exemple. Nu credeam niciodată că în fotbal se ajunge la așa ceva, la interese atât de meschine. MESCHINE! E grav că se întâmplă așa ceva!".

Așa a sunat aseară tirada de șapte minute a lui Gică Hagi împotriva lui Rangers. Curtat de Rapid, Ianis a preferat să aștepte o eventuală concretizare a unei oferte din Vest.

Ianis vânează altă variantă de ultimă oră, din campionate precum Portugalia, Țările de Jos, Belgia, Turcia, Grecia, Rusia, dar nu s-ar opune nici unei oferte din campionate în care se mai pot face transferuri de-acum încă 15 zile! (Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite sau Qatar).

Dacă în Vest se întâmplă asta, ce pretenții să mai avem la noi, în România? Dacă acolo, la nivelul cel mai mare, se întâmplă așa ceva, scuzați-mă. Ce pot să înțeleg eu, care am jucat fotbal la nivelul cel mai mare? Am zis să tac. Ianis a dovedit că poate acolo. A fost cel mai bun tânăr de la Rangers
- Gheorghe Hagi, proprietarul și managerul tehnic al Farului

Rapid speră până la 9 septembrie, dar Gică taie macaroana

Revoltat că Rapid a cutezat să-i contacteze fiul, Gheorghe Hagi a ținut să avertizeze de aseară, după egalul cu Arad, în direct la Prima Sport 1: „Ianis, dacă vine în România, vine doar la Farul. Am zis tot ce am avut de zis. Doar ce zic eu... Uitați ce zice Rangers, ce zic eu, nimic altceva!".

24de goluri și 14 pase decisive a reușit Ianis Hagi în 92 de partide la Viitorul (total 6.745 de minute) în perioada 2014-2016 și 2018-2019

Nigerianul Balogun are cu 7 selecții mai multe decât Ianis

Chiar așa să fie? Consultând actual lot al succesorului lui Michael Bale, managerul în mandatul căruia Ianis a primit prelungirea de contract până pe 31 mai 2026, constatăm că Rangers are nu mai puțin de 11 internaționali, cu un total de 135 de selecții la reprezentativa țărilor de origine (în medie, 12,3/jucător).

Ianis Hagi, singur, are 39 și se află la acest capitol în topul vicecampioanei Scoției. Nu e depășit la număr decât de nigerianul Balogun (46).

Hagi junior n-a mai jucat un meci oficial la prima formație a lui Rangers de un an și opt zile, 33 de minute din postura de rezervă la 2-1 cu Greenock Morton în turul secund din Cupa Ligii Scoției.

Ianis Hagi este al 15-lea jucător al lui Rangers în ceea ce privește cota de piață pe Transfermarkt.de, cu 2 milioane de euro. De 3,5 ori mai puțin decât valoarea de acum 20 de luni la Rangers.

Fiul „Regelui" e al 25-lea în topul TM întocmit pe secțiunea fotbaliștilor români, al 350-lea mijlocaș ofensiv din lume și se află pe poziția cu numărul 4.124 din totalul jucătorilor „fișați" pe portalul german de statistică.

12jucători la naționalele mari are Rangers și mai are alți 13 la reprezentativele de tineret și juniori. Deci, în total 25 de internaționali dintr-un lot al lui Philippe Clement de 29 publicat pe Transfermarkt.de

Are dreptate „Regele”? » Realitatea cruntă a lui Ianis Hagi la Rangers: locul RUȘINOS în topul valorii și comparația cu colegii în albastru
Meciul cu Morton (2-1), din turul 2 al Cupei Ligii Scoției, este ultimul pentru Ianis Hagi în tricoul lui Rangers / Foto: Imago

Hagi jr., doar al 381-lea fotbalist ca valoare din elita Scoției

Dintre cei născuți în anul 1988, Ianis se găsește pe locul al 381-lea, iar dintre jucătorii înscriși în Scottish Premiership nu prinde decât treapta cu nr. 32. Asta deși are al 11-lea salariu (de titular, financiar).

Și, dacă managerul Philippe Clement, care l-a exilat la echipa B, l-ar mai bagă un singur minut, Hagi junior ar fi automat egalul contractual al golgheterului The Gers (27 de goluri și 10 assisturi în 60 de prezențe în toate competițiile, medie 0,45/meci), Cyril Dessers.

Ianis a costat de 14 ori mai mult decât Tavernier, dar a dat randament cu 50% mai slab decât căpitanul lui Rangers!

Ianis are o clauză care-l blochează la meciul 99 pentru Rangers, altfel ar sălta la 27.000 de lire sterline net pe săptămână (1,67 milioane de euro anual). Doar căpitanul Tavernier ar primi mai mulți bani decât el.

Dar englezul (neinternațional), intrat în al zecelea sezon pe Ibrox Park după transferul de 250.000 de euro de la Wigan din 2015, când James avea 23 de ani (cu doi mai mult decât Hagi jr. la achiziționarea sa de la Genk, pe o sumă de 14 ori mai mare!), are în 466 de partide la echipa din Glasgow 125 de goluri înscrise și 133 de pase decisive.

Adică a influențat direct 0,55 goluri la fiecare prezență în teren! Cu 50 de procente mai mult decât randamentul oferit de fostul nr. 7 al lui The Gers în 99 de evoluții. Și asta în condițiile în care Tavernier joacă fundaș dreapta!

Ianis nu vine, în primul rând, rămâne afară. El are contract cu Rangers. Apoi, ce i se întâmplă lui la Rangers e o poveste. O poveste urâtă. N-am vrut să vorbesc, dar atât spun. Le transmit și celor de acolo, e o poveste urâtă. Un jucător care a fost cel mai bun tânăr al lor, s-a accidentat acolo, s-a dus să joace și s-a întors. Iar acum se antrenează singur
Gheorghe Hagi, proprietarul și managerul tehnic al Farului

Atât a livrat Ianis în albastru, deși tatăl său îl numește „cel mai bun tânăr jucător al lui Rangers" și cel „care i-a readus titlul echipei lui Steven Gerard după nu știu câți ani" (mai exact 10 de hegemonie a marii rivale Celtic).

Cehul Cerny a jucat contra Georgiei și are cotă 7 milioane

„Ianis e jucătorul care v-a făcut campioni alături de ceilalți, de Steven Gerrard și de ceilalți! Și tânăr, are 25 de ani. Și e singurul care a fost la EURO, jucând", mai răbufnea Hagi. Dar este adevărat?

Cehul Vacklav Cerny îl întrece la parametrii importanți. La 26 de ani, are 17 selecții, 6 goluri, în timp ce Ianis are 5 goluri în 39 de selecții).

Cerny e tot mijlocaș ofensiv, a fost titular contra Georgiei (1-1) în grupă și a jucat 55 de minute. Ianis a evoluat, ce-i adevărat, de peste trei ori mai multe minute (188) și a scos doar penaltyul din care Răzvan Marin a egalat cu Slovacia (1-1), bifând apoi titularizarea și în "optimea" de tristă amintire contra Țărilor de Jos (0-3).

13milioane de euro e suma totală pe care Ianis Hagi a făcut-o să circule la cele 8 transferuri petrecute în tot atâtea sezoane, în care a trecut de la Viitorul la Fiorentina și înapoi, apoi la Genk, Rangers, Alaves și back to Rangers. Urmează Farul?

Împrumutat de la Wolfsburg în acest sezon pentru 1,5 milioane de euro, jumătate din cât ceruse înaintea EURO 2024 Rangers pentru a-l vinde pe Ianis Hagi, Cerny are deja un gol și două assisturi la „The Gers" în 318 minute bifate (6 partide, 50% din prezențe fiind din primul minut). O pasă decisivă a dat-o în turul al treilea preliminar al Champions League, cu Dynamo Kiev (1-1 acasă și 0-2).

Coincidența incrediblă face ca Ianis să fi bifat exact tot 318 minute la primele șase apariții la echipa din Glasgow (în ianuarie 2020), reușind un gol și oferind o pasă decisivă!

Are dreptate „Regele”? » Realitatea cruntă a lui Ianis Hagi la Rangers: locul RUȘINOS în topul valorii și comparația cu colegii în albastru
Ianis Hagi a avut 3 goluri și 4 assisturi în cele 719 minute adunate din 19 prezențe la Genk (aici într-un meci cu Anderecht din decembrie 2019) / Foto: Imago

Genk, „țeapă" cu un tânăr jucător cu zero realizări în Ligă!

Competiție în care, până să se accidenteze grav la genunchi, Ianis adunase șapte prezențe (162 de minute) fără a avea nicio realizare! ZERO! A fost integralist în grupă împotriva lui Napoli (0-0) pe teren propriu (unica oară în care a avut șansa de a fi în echipa de start în UCL), pe vremea în care îmbrăca tricoul celor de la Genk (0-2).

Belgienii l-au cedat în Scoția, cu 3,5 milioane de euro, ieșind în pagubă cu 1,2 milioane într-un singur an, vânzarea lui Ianis fiind pe locul al 35-lea în topul all time al clubului.

Care i-a dat fotbalului de top pe Kevin De Bruyne și Thibault Courtois (Chelsea), Kalidou Koulibaly (Napoli) și Sergej Milinković-Savić (Lazio), la prețuri între 7,75 milioane și 12 milioane de euro.

997de minute a evoluat în 26 de partide la Alaves disputate în sezonul trecut, înregistrând două goluri (ambele la 10-0 în Cupa Regelui, cu Deportivo Murcia!) și două assisturi

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (36)
camcam
camcam  •  28 August 2024, 08:45

dupa cele 7-8 min / meci rangers ar fi trebuit sa retrogradeze nu sa iasa campioana ,iar la 25 de ani sa zici ca a fost cel mai bun tanar jucator e penibil.numai despre jucatorii romani spunem ca la 25 de ani sunt tineri.atunci ce sa spunem de yamal ,endrik etc ? joaca la 16-17 de mananca terenul

Gratian68
Gratian68  •  28 August 2024, 00:00
Postat de niculaemoromete pe 27 August 2024, 21:59

Să nu polemizăm, nici cu Regele, nici cu ”statisticile neiertătoare” ale lui Scorpie! Rețin doar că în 3 ani, Ianis Hagi a ieșit 1 an campion cu Gerard, și-a rupt genunchiul cu Beale stând 1 an, 1 an a fost în Spania... A fost adus de Steven Gerrard. Iar Beale a înlocuit aproape întreaga echipă care a jucat anterior pentru Giovanni van Bronckhorst sau Gerrard... Rangers nu joacă mare lucru, ceea ce spune și Clement despre Ianis...

De ce nu spui si ca nu era titular de drept...si ca are putine reusite...ca pe unde a fost, nu a confirmat, nici un antrenor nefolosindu-l titular 3 meciuri la rand...si, mai sti tu vre-un fotbalist, care sa stea un an pt ruptura de ligamente ? Sa nu confundam perioada de recuperare cu ..neincluderea in lot...

niculaemoromete
niculaemoromete  •  27 August 2024, 21:59

Să nu polemizăm, nici cu Regele, nici cu ”statisticile neiertătoare” ale lui Scorpie! Rețin doar că în 3 ani, Ianis Hagi a ieșit 1 an campion cu Gerard, și-a rupt genunchiul cu Beale stând 1 an, 1 an a fost în Spania... A fost adus de Steven Gerrard. Iar Beale a înlocuit aproape întreaga echipă care a jucat anterior pentru Giovanni van Bronckhorst sau Gerrard... Rangers nu joacă mare lucru, ceea ce spune și Clement despre Ianis...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează