INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

UPDATE Incredibil ce-a făcut fostul adversar al României de la Euro ca Roma să încheie transferul! La ce renunță golgheterul Spaniei

Artem Dovbyk a reușit 24 de goluri și 10 assisturi în 39 de partide pentru Girona / Foto: Imago
Artem Dovbyk a reușit 24 de goluri și 10 assisturi în 39 de partide pentru Girona / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 17:00 / Actualizat joi, 01 august 2024 22:25

Artem Dovbyk (27 de ani), atacantul celor de la Girona, a făcut vizita medicală la Roma și va semna acordul cu AS Roma până pe 30 iunie 2029 ♦ Golgheterul ucrainean a dat din buzunar 1,5 milioane de euro, cât ar fi luat cotă de la Girona din suma de transfer, pentru ca cluburile să bată palma! ♦ Dovbyk va primi un salariu de 3,5 milioane de euro net anual ♦ „Giallorossii” vor plăti 32 de milioane plus 6 milioane bonusuri, iar echipa catalană a obținut și 15% din suma unei eventuale vânzări a vârfului de 1,89m, cu 31 de selecții și 10 goluri în reprezentativa învinsă în grupe de România cu 0-3.

UPDATE 22:10 Presa italiană a dezvăluit un detaliu șocant din culisele negocierilor finale. „Dovbyk și-a dorit atât de mult să joace la AS Roma, încât a pus din propriul buzunar cele 1,5 milioane necesare pentru a încheia afacerea dintre Girona și clubul giallorosso. Cum? Simplu: atacantul avea un acord scris cu Girona prin care, în cazul unei viitoare revânzări, ar fi avut dreptul la 1,5 milioane de euro.

Ucraineanul a ales să nu mai ia acești bani. Clubul spaniol a putut astfel să aibă 1,5 milioane în plus în mână, pe care le-a „decontat" Romei: Dovbyk a costat astfel 38,5 milioane garantate (fără bonusuri) în loc de 40. Un gest, încă unul, care arată clar cât de mult își dorea atacantul un singur lucru: să se urce într-un avion și să aterizeze cât mai repede în Italia”, scrie cotiidianul Corriere dello Sport.

Incredibil ce-a făcut fostul adversar al României de la Euro ca Roma să încheie transferul! La ce renunță golgheterul Spaniei
Artem Dovbyk a fost principala „gură de foc” a revelației sezonului trecut din LaLiga / Foto: Imago

AS Roma a dat lovitura estivală în mercato din Italia! „Giallorossii" au reușit să i-l sufle lui Atletico Madrid pe golgheterul sezonul trecut din LaLiga. Artem Dovbyk a aterizat recent în Cetatea Eternă, unde a fost așteptat de câteva de câteva zeci de tifosi pe aeroportul Ciampino.

Fostul adversar al naționalei României în grupe de la Euro 2024, ucraineanul învins de "tricolori" cu 0-3 urmează să efectueze azi vizita medicală și apoi, dacă totul va fi regulă, să semneze contractul pe cinci sezoane, ce-i va garanta un salariu de 3,5 milioane de euro net anual.

Cu 170% mai mult decât câștiga fotbalistul, evaluat la 35 de milioane pe portarul transfermarkt.com, având 31 de selecții și 10 goluri la reprezentativa lui Serhiy Rebrov.

Roma nu voia să-i achite clauza de reziliere a lui Dovbyk

Termenii acordului personal cu trupa pregătită de Daniele De Rossi erau deja bătuți în cuie de vreo săptămână, problema amânării încheierii tranzacției fiind suma de achiziție. Una la care a ținut mult Girona, 40 de milioane de euro, cât era clauza de reziliere a înțelegerii scadente pe 30 iunie 2028, și la care AS Roma nu voia să liciteze.

Până la urmă, părțile au bătut palma aseară, după ce directorul sportiv Florent Ghisolfi s-a deplasat în Catalunya, pentru a pune la punct ultimele detalii și banii de plătit în schimbul vârfului ucrainean.

Incredibil ce-a făcut fostul adversar al României de la Euro ca Roma să încheie transferul! La ce renunță golgheterul Spaniei
Artem Dovbyk, noul număr 9 al Romei (preluat de la Abraham) a marcat la Girona 10 goluri cu piciorul stâng, unu cu dreptul și 6 cu capul (7 din penaltyuri) / Fotomontaj

Viteza de a alerga în spatele liniei defensive și forța de a ține mingea cu spatele la poarta adversă, aducând echipa în atac, sunt atuurile lui Artem
Michel, antrenor Girona

10% dintr-o eventuală vânzare, dar maximum 6,5 milioane!

Cifrele afacerii sunt: 32 de milioane de euro plus 6 milioane bonusuri de performanță (cu o jumătate a sumei, ușor de atins) și 15 procente cedate Gironei din suma unei eventuale vânzări a lui Artem. Bani care fac din Dovbyk al patrulea cel mai scump transfer din istoria clubului și al cincilea în această vară din Serie A!

Există și o condiție potrivit căreia gruparea spaniolă nu va putea încasa în total (fără bonusuri) mai mult de 38,5 milioane! Ucraineanul nu s-a remarcat deloc la Euro 2024, deși a jucat titular în toate cele trei partide din grupa E, inclusiv contra României (0-3), în care a fost integralist.

Marea revelație a sezonului trecut din LaLiga, în care a obținut o calificare istorică în grupa Ligii Campionilor, a preferat să-l vândă pe Artem Dovbyk în afara Spaniei, și pentru a nu o întări pe rivala Atletico.

24de goluri și zece assisturi a reușit Artem Dovbyk în 39 de partide la Girona. Ucraineanul fusese cumpărat de Girona de la Dnipro-1 cu 7,75 milioane de euro doar acum un an

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează