INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

ANALIZĂ Mutarea de maestru a lui Xavi » Cum a câștigat Barcelona 3 din cele 5 „El Clasico” cu el pe bancă

Xavi/ foto: Imago Images
Xavi/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2023 17:14 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 18:49

Barcelona a câștigat cu Real Madrid în turul semifinalei de Cupa Spaniei, scor 1-0. Este a treia victorie în „El Clasico” din 5 pentru catalani de când Xavi a fost numit antrenor.

PROMO » Vrei să retrăiești istoria pe 7 mai, la Sevilla? Înscrie-te ACUM într-o experiență extraordinară, alături de Gabi Balint

Cele 3 victorii au un punct comun. Ronaldo Araujo, fundaș central la bază, a fost de fiecare folosit ca apărător dreapta, cu scopul de a-l bloca pe Vinicius, locul său în centrul apărării fiind luat de Kounde. 

Prima înfrângere a Barcelonei în „El Clasico” cu Xavi pe bancă a fost în semifinala Supercupei Spaniei din 2022. Araujo a fost titular atunci, dar a jucat fundaș central, în dreapta fiind preferat Dasni Alves. Real a câștigat cu 3-2, după prelungiri. A doua înfrângere a venit în turul actualei ediții de campionat, când Araujo nu a putut juca, fiind accidentat. Atunci, Real s-a impus cu 3-1.

Motivul pentru care Edjouma a fost scos din primul „11” » Explicațiile „antrenorului” Gigi Becali
FCSB - Petrolul 4-1
Motivul pentru care Edjouma a fost scos din primul „11” » Explicațiile „antrenorului” Gigi Becali

Xavi a găsit tactica perfectă din al doilea „El Clasico” pe banca Barcelonei

Al doilea „El Clasico” al lui Xavi ca antrenor al Barcelonei s-a soldat cu o victorie zdrobitoare, 4-0, în returul ediției precente de La Liga. Tehnicianul l-a folosit atunci pe Araujo fundaș dreapta, după ce în primul derby îl jucase în centru și a pierdut. 

Vinicius a fost inexistent cu uruguayanul adversar direct, iar Real Madrid nu s-a apropiat de poarta catalanilor. Xavi a observat că tactica sa a dat roade și a folosit-o de fiecare dată cu scopul de a-l bloca pe Vinicius, potrivit informațiilor din presa catalană.

În cele 3 derby-uri în care Araujo a jucat fundaș dreapta, Barcelona a marcat 8 goluri și a primit unul. Singurul gol încasat a venit în finala Supercupei Spaniei, la victoria cu 3-1. Atunci, Benzema a punctat pe final, când scorul era 3-0 pentru Barcelona.

Mutarea de maestru a lui Xavi: cu Araujo fundaș dreapta, Barcelona nu pierde în „El Clasico” 

Cele 5 „El Clasico” de când Xavi a preluat-o pe Barcelona, în noiembrie 2021:

  • Barcelona - Real Madrid 2-3 (Supercupa Spaniei, 12.01.2022) - A fost primul „El Clasico” al lui Xavi din postura de antrenor. L-a folosit pe Araujo fundaș central și a pierdut după prelungiri. Apărător dreapta a fost Dani Alves.
  • Real Madrid - Barcelona 0-4 (La Liga, 20.04.2022) - Fără Benzema, accidentat, madrilenii își puneau mari speranțe în Vinicius. Brazilianul a fost blocat perfect de Araujo, folosit fundaș dreapta. Stoperii Barcelonei din acel meci au fost Pique și Eric Garcia;
  • Real Madrid - Barcelona 3-1 (La Liga, 16.10.2022) - „Albii” au dominat și au câștigat clar în turul actualei ediții de campionat. Ronald Araujo nu a jucat deloc, din cauza unei accidentări. Fundașul dreapta folosit de Xavi a fost Sergi Roberto, stoperii au fost Eric Garcia și Kounde
  • Real Madrid - Barcelona 1-3 (finala Supercupei Spaniei, 15.01.2023) - Araujo, revenit după accidentare, a fost folosit din nou fundaș dreapta. Vinicius a fost invizibil, iar catalanii au câștigat clar, golul madrilenilor venind în minutele de prelungiri. Stoperii folosiți de Xavi au fost Kounde și Christensen
  • Real Madrid - Barcelona 0-1 (Cupa Spaniei, 02.03.2023) - Araujo a fost din nou trecut fundaș dreapta, deși în partidele anterioare a fost folosit doar stoper. Real Madrid a avut posesia, dar nu a șutat pe poartă în „El Clasico” de pe „Santiago Bernabeu”. Fundașii centrali ai Barcelonei au fost Kounde și Marcos Alonso

VIDEO. Rezumat: Real Madrid - Barcelona 0-1, în semifinalele Cupei Spaniei

Citește și:

„Am minimizat Realul!” » Observația lui Xavi, după ce Barcelona a dat lovitura pe „Bernabeu”: „Demonstrăm de ceva vreme lucrul ăsta”

Real Madrid n-a avut șut pe poartă în El Clasico, dar Ancelotti a sărit ca ars: „Barcelona n-a făcut nimic, a avut noroc! Rezultat nemeritat!”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
1945sv0509
1945sv0509  •  03 Martie 2023, 20:32

"Maestrul" Ancelotti nu are nimic de comentat ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează