INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Revoluție la Bayern Munchen: Kompany a pus ȘASE vedete pe lista neagră

Vincent Kompany, noul antrenor principal al lui Bayern Munchen // foto: Imago Images
Vincent Kompany, noul antrenor principal al lui Bayern Munchen // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 17 iulie 2024 16:25 / Actualizat miercuri, 17 iulie 2024 16:31

Bayern Munchen se află în fața unui nou început și vrea să renunțe la mai mulți jucători de top cu salarii mari sau care n-au dat randament sezonul trecut.

Vincent Kompany și-a intrat miercuri în pâine la Bayern și va avea o sarcină extrem de dificilă în următoarea perioadă. Clubul vrea nu doar să împrospăteze lotul, ci și să scadă masa salarială. Niciuna dintre noile achiziții, Hiroki Ito, Joao Palhinha sau Michael Olise, nu are salariu mai mare de 12 milioane de euro pe sezon.

Pe de altă parte, nu mai puțin de 6 jucători de top sunt în pericol, scrie revista Sport Bild. Motive? Pretenții salariale prea mari, evoluțiile nu sunt pe măsura contractelor sau pur și simplu nu mai dau randamentul din alți ani.

Alphonso Davies vrea 16 milioane de euro pe an și alte 15 milioane la semnătură!

Alphonso Davies, al cărui contract expiră în 2025, cere 16 milioane de euro pe sezon ca să prelungească, plus o primă de 15 milioane la semnătură, deși evoluțiile lui au înregistrat o pandă descendentă în ultimii doi ani. Impresarul canadianului, Nick Huosek, ar accepta o clauză de 150 de milioane în contract dacă se ajunge la o înțelegere. Însă Bayern nu vrea să „sară” de 13 milioane de euro pe sezon.

Leon Goretzka (29 de ani) a primit undă verde să părăsească clubul. Valoarea de piață a mijlocașului este de 30 de milioane de euro. Goretzka are contract până în 2026 și nu se grăbește să plece. A fost pe lista neagră și vara trecută, dar în cele din urmă a bifat timpii de joc pe care și-i dorea.

Joshua Kimmich are salariu de 20 de milioane de euro pe stagiune

Lui Joshua Kimmich, 29 de ani, i s-a comunicat de asemenea că poate pleca, în cazul unei oferte substanțiale. Contractul îi expiră în 2025 și se numără printre jucătorii cu salarii mari, circa 20 de milioane de euro pe stagiune.

Matthijs de Ligt (24 de ani) discută deja cu Manchester United, unde s-ar reuni cu antrenorul său de la Ajax, Erik ten Hag. Bayern solicită 50 de milioane de euro în schimbul fundașului olandez, însă United nu vrea să treacă de 40 de milioane. În locul lui De Ligt, bavarezii fac eforturi să-l achiziționeze pe Jonathan Tah, de la Leverkusen.

Kinglsley Coman și Serge Gnabry, jucătorii-problemă ai lui Bayern Munchen

Kingsley Coman (28 de ani) a ajuns pe lista neagră în primul rând din cauza fragilității fizice. El a ratat finalul sezonului trecut, urmarea unei rupturi musculare, și era să pierdă și Euro 2024. PSG l-ar vrea și Bayerrn plănuiește să-l includă în afacerea „Xavi Simons”. Coman în schimbul olandezului!

Serge Gnabry, 29 de ani, a avut o stagiune 2023 - 2024 plină pe accidentări. Nu mai dă randament de mulți ani, dar deocamdată nu vrea să plece, prevalându-se de contractul scadent în 2026. Sport Bild scrie că a respins oferta pe care i-a făcut-o recent Newcastle United, dispusă să achite 40 de milioane de euro pentru un transfer definitiv.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali a distrus din nou un jucător: „Eram calificați în Liga Campionilor fără el”
Superliga
Gigi Becali a distrus din nou un jucător: „Eram calificați în Liga Campionilor fără el”
Tragedie în Ucraina » Hotelul în care erau cazați jucătorii lui Șahtior, distrus de un atac rusesc
Campionate
Tragedie în Ucraina » Hotelul în care erau cazați jucătorii lui Șahtior, distrus de un atac rusesc
Rrahmani = Champions League! Fostul atacant de la Rapid a debutat cu gol pentru Sparta Praga
Liga Campionilor
Rrahmani = Champions League! Fostul atacant de la Rapid a debutat cu gol pentru Sparta Praga

Cea mai nouă arenă din București a fost omologată » Pe 31 august va găzdui primul meci

FOTO Cum s-a urcat îmbrăcată în taxi cea mai sexy vedetă din România: „Am uitat să îmi iau ceva de schimb, dar șoferul a fost fericit”


Comentarii (9)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  18 Iulie 2024, 12:41
Postat de Misu1950 pe 18 Iulie 2024, 10:05

Din contra, eu cred ca Dica se simte jignit!

:)) Respect! :))

Misu1950
Misu1950  •  18 Iulie 2024, 10:05
Postat de BindenDanDat pe 17 Iulie 2024, 17:06

Respect! Kompany e Dică. Fără păr.

Din contra, eu cred ca Dica se simte jignit!

deemon_ss
deemon_ss  •  17 Iulie 2024, 20:33

Nu stiu de ce se mira lumea atat totul tine de diversitate si ,,excludere pozitiva,,.In alta ordine de idei Bayern se poate lauda ca are un antrenor de culoare(prima echipa din Bundesliga??).In plus echipele de calibrul asta au staffuri enorme pline de profesionisti sigur ei iau deciziile importante

Vezi toate comentariile (9)
Comentează