INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

FOTO+VIDEO Borussia Dortmund - St. Pauli 2-1 » Guirassy aduce cele 3 puncte pentru „galben-negrii”

Articol de - Publicat vineri, 18 octombrie 2024 21:30 / Actualizat sambata, 19 octombrie 2024 02:00

Borussia Dortmund s-a impus pe teren propriu în fața nou-promovatei St. Pauli, scor 2-1, într-o partidă care a deschis etapa cu numărul 7 a noului sezon de Bundesliga.

Meciurile etapei a 7-a din Bundesliga

Prima ocazie a partidei a venit în minutul 6 și le-a aparținut gazdelor. Julian Brandt l-a deschis perfect pe Sehrou Guirassy, însă atacantul guineean l-a luat la țintă pe Vasilj din interiorul careului.

Replica oaspeților a venit 10 minute mai târziu. Trupa lui Alexander Blessin a profitat de o eroare comisă de Emre Can la mijlocul terenului și a reusit să declanșeze un contraatac periculos, care l-a adus pe Oladapo Afolayan într-o poziție perfectă de a finaliza, însă Ramy Bensebaini a avut o intervenție excelentă, cu care a izbutit să blocheze șutul atacantului englez.

În minutul 30, Morgan Guilavogui a reluat cu capul în poarta lui Kobel, în urma unei lovituri libere bătute excelent de către Eric Smith, dar reușita atacantului lui St. Pauli a fost anulată de VAR deoarece acesta se afla în poziție de offside.

Borussia a reușit sa deschidă scorul chiar înainte de pauză, grație loviturii de cap a lui Ramy Bensebaini din minutul 44.

Pascal Gross a trimis o centrare perfectă din flancul drept, iar fundașul algerian s-a înălțat peste întreaga defensivă a oaspeților și a reușit să-l învingă pe Vasilj.

+6 FOTO

Astfel, trupa lui Nuri Sahin a intrat la cabine cu un avantaj minim pe tabelă.

Repriza secundă a început cu o întârziere de 10 minute

Odată reveniți pe teren, jucătorii celor doua echipe au mai așteptat aproximativ 10 minute pentru fluierul de start al actului secund, din cauza unor probleme tehnice pe care centralul partidei, Matthias Jollenbeck, le-a avut cu echipamentul audio.

În minutul 58, Julian Brandt a avut șansa de a dubla avantajul „galben-negrilor”, însă șutul său a fost respins de goalkeeper-ul lui St. Pauli.

Șase minute mai târziu, Jamie Gittens a trimis o pasă foarte bună în interiorul careului advers, dar atât Guirassy, cât și Donyell Malen, nu au reușit să impingă balonul în poartă, iar astfel scorul a rămas 1-0.

Execuție superbă reușită de Eric Smith

St. Pauli a restabilit egalitatea în minutul 78, grație lui Eric Smith, care a trimis un șut impecabil din afara careului, ce nu i-a lăsat nicio șansă lui Gregor Kobel.

Golul a fost analizat în camera VAR pentru o posibilă poziție afară din joc a lui Afolayan, care a fost acuzat de Kobel că i-a obstrucționat vizibilitatea. Cu toate acestea, reușita a fost validată.

Guirassy a fost salvatorul Borussiei

Doar 5 minute a fost păstrată egalitatea pe tabelă. Jamie Gittens a trimis o nouă centrare din flancul stâng, iar Guirassy a reluat cu capul în poarta lui St. Pauli, după ce a câștigat fără probleme duelul aerian cu unul dintre fundașii oaspeților.

În prelungirile partidei, trupa lui Alexander Blessin a ratat o șansă imensă de e restabili din nou egalitatea, atunci când Adam Dzwigala a reluat defectuos din câțiva metri.

În urma acestui succes, Borussia acumulează 13 puncte și urcă pentru moment pe poziția a 4-a în Bundesliga, la un punct în spatele liderului Bayern Munchen, care va juca mâine pe teren propriu, împotriva lui VfB Stuttgart.

De cealaltă parte, St. Pauli rămâne cu 4 puncte și coboară pe locul 16, poziție care duce la disputarea barajului pentru rămânerea în prima ligă.

În etapa viitoare din Bundesliga, Borussia va evolua cu Augsburg, în deplasare, în timp ce St. Pauli va primi vizita celor de la Wolfsburg.

Până atunci însă, trupa lui Nuri Sahin va merge la Madrid, pentru a disputa reeditarea finalei din sezonul trecut de UEFA Champions League împotriva Realului.

VIDEO » Rezumatul partidei Borussia Dortmund - St. Pauli (2-1)

Clasament Bundesliga:

FINAL » Bourssia Dortmund - FC St. Pauli 2-1

  • Au marcat: R. Bensebaini (44'), S. Guirassy (83') / E. Smith (78')
  • În minutul 30, M. Guilavogui a deschis scorul pentru oaspeți, însă reușita atacantului guineean a fost anulată de VAR pentru offside
  • Repriza secundă a început cu o întârziere de aproximativ 10 minute din cauza problemelor intâmpinate de centralul partidei cu echipamentul audio.
  • Click AICI pentru statistici

Borussia Dortmund - St. Pauli » Echipele de start:

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Ryerson, Anton, Schlotterbeck, Bensebaini - Gross, Can - Sabitzer, Brandt, Malen - Guirassy
Rezerve: Meyer - Beier, Campbell, Gittens, Kabar, Luhrs, Mane, Nmecha, Watjen
Antrenor: Nuri Sahin

St. Pauli (3-4-3): Vasilj - Wahl, Smith, Mets - Saliakas, Irvine, Wagner, Treu - Afolayan, Eggestein, Guilavogui
Rezerve: Seibt - Albers, Banks, Boukhalfa, Dzwigala, Nemeth, Ritzka, Schmitz, Sinani
Antrenor: Alexander Blessin

Stadion: Signal Iduna Park (Dortmund)
Arbitru: Matthias Jollenbeck

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dorinel Munteanu: „Am gândit cu inima, dar acum a venit momentul să iau decizia corectă!” + Iureș la Cluj: „Dacă spun mai multe, voi fi chemat la Comisii”
Superliga
Dorinel Munteanu: „Am gândit cu inima, dar acum a venit momentul să iau decizia corectă!” + Iureș la Cluj: „Dacă spun mai multe, voi fi chemat la Comisii”
Vedeta Rapidului a strălucit pe covorul roșu într-o ținută neobișnuită: „Mă dor toate!” » A ratat premiul de „prezentatoarea TV a anului”
Handbal
Vedeta Rapidului a strălucit pe covorul roșu într-o ținută neobișnuită: „Mă dor toate!” » A ratat premiul de „prezentatoarea TV a anului”
Luptă crâncenă pentru construirea stadionului de 167 milioane de euro din România » 7 asocieri cu peste 80 de firme vor proiectul
Superliga
Luptă crâncenă pentru construirea stadionului de 167 milioane de euro din România » 7 asocieri cu peste 80 de firme vor proiectul

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează