INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCOȚIA

Căpitanul și-a reziliat contractul, iar sponsorul a renunțat la tot după transferul unui jucător condamnat pentru viol!

David Goodwillie// Foto-Stuart Wallace/BPI/Shutterstock
David Goodwillie// Foto-Stuart Wallace/BPI/Shutterstock

Articol de - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 11:27 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 13:59

Raith Rovers l-a achiziționat pe atacantul David Goodwillie, condamnat în 2016 pentru viol. Căpitanul echipei feminine a refuzat să mai joace, în timp ce cunoscuta scriitoare Val McDermid, fan de-o viață care susținea financiar clubul, și-a rupt abonamentul: „Sunt dezgustată”.

Liniștea unui mic club de fotbal din liga a doua scoțiană a dispărut peste noapte. Într-o perioadă în care britanicii vorbesc doar de „cazul Greenwood”, mijlocașul lui Manchester United arestat pentru viol, agresiune și amenințarea cu moartea a iubite sale, Raith Rovers a făcut o alegere neașteptată.

Mason Greenwood, eliberat pe cauțiune după 3 zile petrecute în închisoare » Jucătorul lui Manchester United va fi judecat pentru viol şi agresiune fizică
MANCHESTER UNITED
Mason Greenwood, eliberat pe cauțiune după 3 zile petrecute în închisoare » Jucătorul lui Manchester United va fi judecat pentru viol şi agresiune fizică

David Goodwillie, 100.000 de lire despăgubiri

L-a achiziționat pe atacantul David Goodwillie, 32 de ani, trei selecții și un gol la naționala Scoției, fost la Dundee United, Blackburn și Aberdeen, ultima oară jucând la Clyde (D3).

Un amănunt însă important al trecutului său. În 2016, acesta a fost condamnat într-un dosar de viol din 2011 (acuzat împreună cu David Robertson, colegul său de la Dundee la acea vreme) și obligat să-i plătească victimei despăgubiri de 100.000 de lire sterline (120.000 €). Nu a ajuns după gratii pentru că dovezile obținute de procurori au fost considerate insuficiente.

Când l-au transferat pe Goodwillie, liderii lui Raith au spus: „Ceea ce a făcut a fost foarte grav, dar credem că oamenii se pot schimba, corectându-și greșelile”. O explicație pe care n-au acceptat-o toți la club.

„Gândul că va alerga în tricoul cu numele meu mă îmbolnăvește”

Tyler Rattray, căpitanul echipei feminine, și-a reziliat contractul a doua zi după venirea noului jucător. Iar cunoscuta scriitoare scoțiană Val McDermid, 66 de ani, de o viață fanul lui Rovers și sponsorul echipei, numele său fiind pe tricoul alb-albaștrilor din 2014, a luat o hotărâre radicală: și-a rupt abonamentul și a anunțat că nu mai susține financiar formația din Kirkcaldy.

Sunt dezgustată. Numai gândul că David Goodwillie va alerga pe gazonul din Starks Park cu tricoul lui Rovers având numele meu pe el mă îmbolnăvește”, a scris McDermid pe Twitter. 

Și premierul scoțian Nicola Sturgeon a comentat transferul lui Raith: „Se poate vedea că, în societatea noastră, suntem foarte departe de toleranța zero față de violența sexuală”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cea mai sexy şi mai rebelă fotbalistă a început o activitate care a îmbogăţit-o: „Mi-a schimbat complet viața” » Ce conţinea filmuleţul care a obligat-o să-şi încheie cariera de pe gazon

Pierre-Emerick Aubameyang, mesaj de adio pentru fanii lui Arsenal după transferul la Barcelona

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează