INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

Un fost internațional englez îl provoacă pe Messi: „Ieși! Trebuie să te auzim! Trebuie să vorbești!”

În finala Copei America, Lionel Messi s-a accidentat la gleznă / foto: Imago Images
În finala Copei America, Lionel Messi s-a accidentat la gleznă / foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2024 12:31 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 12:32

Carlton Cole, fost jucător al lui Chelsea și West Ham, acum antrenor, îl învinuiește pe Lionel Messi pentru tăcere în cazul de rasism de la reprezentativa Argentinei.

Lunea trecută, în timp ce sărbătoreau triumful de la Copa America, mai mulți jucători ai reprezentativei Argentinei au fredonat un cântec cu tentă rasistă la adresa jucătorilor de culoare din reprezentativa Franței.

Enzo Fernandez, cel care i-a filmat pe coechipieri și a postat apoi videoclipul pe rețelele de socializare, și-a cerut ulterior scuze. Însă răul fusese deja făcut.

Carlton Cole îl arată cu degetul pe Lionel Messi în scandalul de rasism de la naționala Argentinei

S-a declanșat un adevărat scandal, Federația franceză (FFF) s-a adresat FIFA și justiției, iar în Anglia, acolo unde Fernandez joacă la Chelsea, numeroase personalități au luat atitudine.

Fost internațional englez și jucător al lui Chelsea și West Ham, Carlton Cole s-a luat mai nou de căpitanul Argentinei, Lionel Messi, pe care-l învinuiește de tăcere!

Un fost internațional englez îl provoacă pe Messi: „Ieși! Trebuie să te auzim! Trebuie să vorbești!”
Carlton Cole

Carlton Cole: ”În acest scandal este vorba de mai mult decât de Enzo Fernandez. Messi e căpitanul. Îl condamn!”

„Argentina are pe cineva care este cunoscut drept cel mai bun fotbalist din lume, care cultivă fotbalul-spectacol – Lionel Messi. Ne-am uitat la Messi. Și zic: Messi, ieși! Trebuie să te auzim! Trebuie să te aud! Trebuie să vorbești!”, a cerut Cole.

El consideră că în tot acest scandal „este vorba de mai mult decât de Enzo Fernández. Messi este cel mai important om de acolo. El este căpitanul. Trebuie să spună ceva despre acest comportament. Altfel se pare că nu-i pasă.

Nu pare să-i pese ce simt eu, cum se simt unii dintre foștii săi colegi de echipă de culoare. Asta îmi arată doar că este egoist. El trebuie să vorbească. Dezaprob comportamentul lui de până acum, pur și simplu. Îl condamn pe Messi.”

Un secretar de stat argentinian i-a cerut și el lui Messi să vorbească și a fost demis ulterior

Fostul internațional englez, acum antrenor, nu este singurul care se ia de Messi. Julio Garro, secretarul de stat argentinian pentru sport, le-a transmis lui Messi și președintelui Federației, Claudio Tapia, să ceară scuze.

„Cred că Leo și președintele AFA ar trebui să ceară iertare în acest caz”, a spus el într-un interviu la postul de radio Urbana Play: „Toată această poveste ne pune într-o lumină proastă”.

Apoi, Garro a dat înapoi pe „X”: „Resping categoric faptul că i-am cerut lui Messi să-și ceară scuze. Ar fi o lipsă de respect pentru cineva care ne onorează constant cu calitățile sale umane și sportive”. Dar nu l-a ajutat, ulterior fiind eliberat de funcție.

Suporterii au fredonat cântecul rasist duminică, la meciul River Plate - Llanus

Și dacă Messi tace în continuare, suporterii au preluat cântecul rasist al internaționalilor argentinieni.

Și l-au fredonat duminică, înaintea meciului River Plate - Lanus (2-2), la care a asistat și Enzo Fernandez, fost jucător al lui River.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Haos sub ochii vedetelor din Premier League » Doar militarii înarmați au putut opri furia fanilor, după ce naționala lor a suferit un eșec istoric
Campionate
Haos sub ochii vedetelor din Premier League » Doar militarii înarmați au putut opri furia fanilor, după ce naționala lor a suferit un eșec istoric
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Superliga
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Diverse
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (5)
demostene1
demostene1  •  22 Iulie 2024, 16:38
Postat de demolarii pe 22 Iulie 2024, 15:00

Cand argentinieni canta despre francezi e bai. Cand francezi vorbesc in anumiti termeni despre romani e normal. Si asa ajungi la concluzia enuntata de Colt, ca democratia se apara cu pistolul. Daca in locul argentinienilor cantau cei din SUA, oare se mai simteau lezati francezi?

cand francezii ii faceau pe romani *** si ziceau ca salutul national romanesc e mana intinsa nu zicea nimeni nimic. nici englezii, nici francezii, nici americanii nici germanii. de fapt ar fi sarit pe romani ca vai, va e rusine sa va asociati cu ***, deci voi sunteti adevaratii rasisti. acum cand francezii sunt facuti intr-un fel e dintr-o data super gresit? hahahahaha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Cristyan71
Cristyan71  •  22 Iulie 2024, 15:29

Al doare la bască pe Messi ca-l condamna acest Carlton Cole care vrea și el sa se facă mai cunoscut decât este.......

demostene1
demostene1  •  22 Iulie 2024, 15:02

Cine îi mai baga in seama pe ăștia care urla rasism la orice? Haha. Una doi gata rasism. Și-a pierdut și cuvântul înțelesul, nu mai reprezintă nimic dacă orice spui gata e rasism. Unde e rasism în ce zic argentinienii? Că îi fac pe aia africani? Unde e termenul denigrant? Sau negrii francezi se simt jigniți că sunt făcuți africani, adică admit că a fi african e înjositor?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează