INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Ciudățenie pe axa Chelsea - Atletico » Cum au picat două transferuri „ca și rezolvate”

Chelsea ar putea debloca afacerea cu Atletico, dar se încăpățânează să achite prețul cerut de madrileni pentru Joao Felix  / Foto: Imago
Chelsea ar putea debloca afacerea cu Atletico, dar se încăpățânează să achite prețul cerut de madrileni pentru Joao Felix / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 13 august 2024 14:49 / Actualizat marti, 13 august 2024 14:55

Conor Gallagher, care urma să treacă de la Chelsea la Atletico Madrid, a fost chemat la Londra în condițiile în care albaștrii nu se înțeleg cu Atletico pentru Joao Felix, oferit de Diego Simeone în locul lui Samu Omorodion.

Afacerea pe care Chelsea și Atletico Madrid o puseseră la cale părea una simplă. Mijlocașul albaștrilor, Conor Gallagher, urma să întărească rândurile madrilenilor, iar atacantul Samu Omorodion era așteptat să facă drumul în sens invers.

Samu Omorodion nu mai vrea să audă de Chelsea, după ce clubul a încercat să-l păcălească cu drepturile de imagine

Cluburile se înțeleseseră asupra sumelor de transfer, practic identice: 40,1 milioane de euro. Iar Gallagher se deplasase în week-end la Madrid, pentru vizita medicală.

Tranzacția a intrat însă în impas, când impresarii lui Samu au descoperit că Chelsea îi trecuse în contract o clauză potrivit căreia jucătorul ceda clubului 50 la sută din drepturile sale de imagine!

Chelsea refuză să plătească pentru Joao Felix mai mult decât prețul agreat cu Atletico pentru Samu Omorodion

Atacantul în vârstă de 20 de ani s-a supărat rău și n-a mai vrut să audă de-o plecare la Londra. Situație în care Atletico l-a propus albaștrilor pe Joao Felix, ce mai evoluase jumătate de sezon pe Stamford Bridge, în 2023, sub formă de împrumut. Numai că a cerut și 17,5 milioane de euro în plus.

În total 57,6 milioane de euro, preț la care Chelsea nu vrea să discute. Iar potrivit tabloidului Daily Mail, l-ar fi chemat înapoi, la Londra, pe Gallagher, după ce în săptămânile dinainte, responsabilii clubului se chinuiseră să-l convingă să accepte transferul în LaLiga.

Chelsea e pe minus la achiziții/vânzări de jucători

Partea proastă pentru Chelsea este că Gallagher mai are doar un an de contract pe Stamford Bridge, iar vara viitoare poate pleca gratis unde dorește.

Chelsea a achiziționat până acum 9 jucători în această vară, cel mai scump fiind Pedro Neto, de la Wolverhampton, pentru 60 de milioane de euro.

În total, 189 de milioane de euro cheltuite și doar 101 milioane încasate. O balanță pe care vrea s-o echilibreze cu alți 9 jucători scoși la vânzare, potrivit aceluiași Daily Mail.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează