INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECES

Reacții din lumea fotbalului după decesul lui Christoph Daum: „Voi purta pe vecie ce m-ai învățat. Nu te voi uita niciodată”

Christoph Daum s-a stins din viață // foto: Guliver/gettyimages
Christoph Daum s-a stins din viață // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 25 august 2024 09:38 / Actualizat duminica, 25 august 2024 10:08

Christoph Daum s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani, răpus de cancer.

Antrenorul neamț „a murit liniștit, înconjurat de familie”, după cum au transmis apropiații lui Agenției Germane de Presă. El fusese diagnosticat cu cancer pulmonar în toamna lui 2022.

Personalitate puternică și antrenor cu performanțe mari, Daum a fost și continuă să fie amintit de foștii lui jucători și de cluburile la care a activat.

Reacții din lumea fotbalului după decesul lui Christoph Daum

De exemplu, fostul internațional turc Serhat Akin, pe care Daum l-a antrenat la Fenerbahce, a scris că „îmi pare atât de rău, ce am învățat de la tine voi purta pe vecie. Nu te voi uita niciodată, Christoph Daum”.

Reacții în lanț au venit de la unele dintre echipele pe care Daum le-a antrenat de-a lungul carierei. Austria Viena, unde a activat în sezonul 2002/2003, a scris că „deplângem pierderea lui Christoph Daum, antrenorul care a câștigat dubla cu violeții în sezonul 2002/2003. Gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii lui”.

Cei de la Beșiktaș, unde Daum a antrenat în două mandate, au scris că „am aflat cu mare tristețe că fostul nostru antrenor Christoph Daum a decedat. Condoleanțele noastre pentru familia lui Daum, rudele lui și cei apropiați”.

Un mesaj a transmis și Schalke 04, club la care Daum nu a activat nici ca jucător, nici ca antrenor.

„O mare personalitate a fotbalului german și un model impresionant în lupta împotriva cancerului. Sincerele noastre condoleanțe pentru familia, prietenii și cunoștințele lui”.

Am aflat cu profundă tristețe despre decesul fostului nostru antrenor Christoph Daum. Condoleanțele noastre pentru familia Daum, apropiații lui și comunitatea noastră.

- Comunicat Fenerbahce

FRF și echipa națională a României: „Regretăm dispariția lui Christoph Daum”

Ulterior a venit și reacția FRF la vestea trecerii în neființă a lui Daum, cel care a fost selecționerul României în perioada iulie 2016 - septembrie 2017: „Federația Română de Fotbal și Echipa Națională de fotbal a României regretă dispariția lui Christoph Daum și transmit condoleanțe familiei și celor dragi”.

O veste tristă din Germania... Christoph Daum, fostul selecționer al naționalei României în 2016-2017, s-a stins din viață ieri, la vârsta de 70 de ani. Condoleanțe familiei și celor dragi.

- Postarea paginii Echipei Naționale de Fotbal

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu nu are stare » Decizia luată imediat după meciurile din Liga Națiunilor
Nationala
Mircea Lucescu nu are stare » Decizia luată imediat după meciurile din Liga Națiunilor
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează