INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Controversatul Mason Greenwood a „renăscut” în Franța, la Olympique Marseille, sub comanda unui fost jucător de la CFR Cluj

Mason Greenwood
Mason Greenwood

Articol de - Publicat joi, 29 august 2024 16:20 / Actualizat joi, 29 august 2024 16:20

Mason Greenwood (22 de ani) a rămas o figură controversată în fotbalul mondial, dar în Franța se bucură de susținerea fanilor. Fostul jucător al lui Manchester United a fost acuzat că și-a lovit partenera în ianuarie 2022, iar de atunci Manchester United a încercat să se despartă de el.

În 2023 Greenwood a fost împrumutat la Getafe, echipă din prima ligă a Spaniei, iar vara aceasta a obținut un transfer la gruparea franceză Olympique Marseille, United încasând 30 de milioane de euro. În Franța lucrurile merg din ce în ce mai bine pentru acesta. A reușit 3 goluri în două etape, și acum se bucură atât de susținerea fanilor cât și de cea a antrenorului De Zerbi, care a jucat la CFR Cluj în perioada 2010 – 2012, reușind să câștige două titluri și o cupă împreună cu aceștia.

„OM – Greenwood, iubire necondiționată”

Greenwood nu a fost primit cu brațele deschise în Franța, primarul orașului Marsilia, Benoit Payan, s-a opus transferului acestuia, spunând că nu vrea ca OM să fie „înjosit de cineva care își lovește soția” și l-a numit pe acesta o rușine.

Cu toate astea, Greenwood a reușit să devină omul momentului în Franța, apărând pe prima pagină a cotidianul francez L’equipe, sub titlul „OM – Greenwood, L’amour sans condition”, care înseamnă OM – Greenwood, iubire necondiționată.

Toate astea se datorează prestațiilor sale din acest sezon, reușind o dublă la debutul pentru Marseille în victoria 5-1, pe terenul celor de la Brest, dar și să salveze un punct pentru în confruntarea cu Reims, egalând în minutul 71 și stabilind scorul final, 2-2.

În ziarul francez se vorbește și de colegii lui Greenwood care au fost impresionați de perfromanțele acestuia, numindu-l „un extraterestru”. Susținerea fanilor a fost vizibilă prin numărul mare de tricouri vândute cu numele lui Greenwood pe spate, fiind cel mai cerut tricou dintre cele de la Marseille.

Greenwood e omul de bază al lui De Zerbi, fostul jucător de la CFR Cluj: „Îl voi apăra ca pe fiul meu”

Roberto De Zerbi, care a trecut pe la CFR Cluj ca jucător, a ajuns în vara aceasta antrenorul celor de la Marseille, și a dezvăluit pentru L’equipe, faptul că Greenwood a fost primul jucător sunat de acesta atunci când a primit jobul.

De atunci italianul l-a tot sprijinit în declarații pe fotbalistul controversat: „I-am spus, atunci când un jucător devine jucătorul meu, eu voi primul care îl va pune la zid după o greșeală, dar în fața lumii îl voi apăra ca pe fiul meu.”

Meciurile bune făcute de Greenwood au fost un prilej bun pentru ca De Zerbi să-l apere din nou, după victoria cu 5-1 de la Brest, acesta a spus: „Sunt fericit că a marcat, asta va calma toate controversele din jurul venirii lui. Mason Greenwood este un jucător diferit față de alții, este la un nivel extraordinar.”

Roberto De Zerbi a fost jucătorul celor de la CFR Cluj în perioada 2010 – 2012, reușind 8 goluri în 22 de partide și ridicând trei trofee cu gruparea din Gruia, două titluri și o cupă a României.

  • articol scris de Cristian Stoica
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Egiptenii au năvălit pe pagina Rapidului după transferul lui Boupendza: „Vă vom distruge, ne vedem la FIFA”
Superliga
Egiptenii au năvălit pe pagina Rapidului după transferul lui Boupendza: „Vă vom distruge, ne vedem la FIFA”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează