INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Cristiano, după golul 900 al carierei: „Nu regret că n-am cucerit titlul suprem. Pentru Portugalia, Europeanul câștigat în 2016 este echivalentul Cupei Mondiale!”

Cristiano Ronaldo, în Portugalia - Croația 2-1 // foto: Imago Images +50   FOTO
Cristiano Ronaldo, în Portugalia - Croația 2-1 // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 06 septembrie 2024 09:49 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2024 10:17

La 39 de ani, Cristiano Ronaldo continuă să lupte cu recordurile. Seara trecută, căpitanul Portugaliei a înscris golul 900 al carierei, la echipa națională și la cluburi, iar după victoria contra Croației (2-1) a mers la microfon, cu noi declarații de impact.

Despre golul 900, înscris în minutul 34 al meciului, Cristiano a transmis că „reprezintă foarte mult, e un număr pe care voiam să-l ating de ceva vreme. Știam că o voi face, știam că se va întâmpla într-un mod natural pentru că am continuat să joc.

Acest prag este pentru mine ceva normal, dar nu și în cazul jucătorilor obișnuiți. Am visat să stabilesc și acest record. Asta nu înseamnă că aș fi obsedat, recordurile continuă să mă se țină după mine”.

CR7 a ținut să felicite ambele combatante: „Trebuie să evidențiez meciul excelent făcut de ambele echipe. Un joc spectaculos, am jucat foarte bine. Au fost momente în care am știut și să suferim, ceea ce e important. Cred că meritam să câștigăm, am avut mai multe ocazii, o posesie mai mare. A fost un meci excelent în opinia mea”.

Cristiano Ronaldo, după golul 900 al carierei: „O bornă unică. Doar eu știu câtă muncă e în spate”

Ce a simțit CR7 după ce a înscris golul 900 al carierei? „A fost emoționant, este o bornă specială. Poate pare ca oricare alta, dar numai eu știu, eu și oamenii de lângă mine, cât de dificil este să lucrezi în fiecare zi, să fii în formă bună fizic și psihic. Este o bornă unică a carierei”, a mărturisit atacantul legitimat acum la Al Nassr, în Arabia Saudită.

La nivel de club, Cristiano a câștigat în repetate rânduri toate trofeele importante. Iar la nivel internațional, îi lipsește doar Cupa Mondială. Cel mai prolific marcator all-time susține că triumful de la Campionatul European din 2016 compensează din plin lipsa trofeului continental din muzeul său cu trofee din Madeira.

Este o zi foarte-foarte specială. pentru că nu e deloc simplu să dai 900 de goluri! Cristiano a ajuns aici prin angajamentul său, prin exemplul său. Nimeni nu trage ca el la antrenamente și are o disciplină incredibilă. E fantastic pentru istoria fotbalului portughez și mondial
Roberto Martinez, selecționerul Portugaliei

Ca Portugalia să câștige un Campionat European e echivalentul câștigării Cupei Mondiale. Am cucerit deja două trofee cu Portugalia (n.r. - și Liga Națiunilor), orice altul ar fi spectaculos. Dar nu asta mă motivează: vreau să mă bucur de fotbal, de fiecare clipă. Vreau să evidențiez munca de echipă. După ce am oferit la Campionatul European din Germania trebuia să lăsăm o impresie bună și chiar asta am și făcut”, a mai spus Ronaldo, citat de cotidianul A Bola.

CELE 900 DE GOLURI ALE LUI CRISTIANO

Real Madrid 450
Juventus 145
Portugalia 131
Manchester United 101
Al-Nassr 68
Sporting 5

Cristiano Ronaldo a mai ținut să explice a n-a oară secretul longevității nepereche în istoria „sportului-rege”, în care continuă să scrie istorie la aproape 40 de ani: „Rețeta este să muncești în fiecare zi, să fii sănătos fizic și psihic, să înscrii golul cu numărul 900. E o realizare unică în cariera mea. Un alt record? Recordurile vin natural, să știți. Sunt fericit.

GOLURILE CENTENARE SEMNATE DE CRISTIANO

100 vs Tottenham (Manchester United, 2008)
200 vs Valencia (Real Madrid, 2010)
300 vs Granada (Real Madrid, 2012)
400 vs Celta Vigo (Real Madrid, 2014)
500 vs Malmo FF (Real Madrid, 2015)
600 vs Juventus (Real Madrid, 2017)
700 vs Ucraina (Portugalia, 2019)
800 vs Arsenal (Manchester United, 2021)
900 vs Croația (Portugalia, 2024)

Dar pentru mine cel mai important lucru este să subliniez munca în echipă. După ce am făcut la Campionatul European, trebuia să ne revansăm față de fani și să livrăm o impresie bună. Și chiar asta și am făcut în partida cu Croația”

11alți fotbaliști au mai depășit bariera de 400 de goluri la cluburi și națională: Messi (838), Lewandowski (673), Luis Suarez (578), Benzema (474), Cavani (457), Neymar (439), Dzeko (432), Hulk (426), Zahavi (415), Oscar Cardozo (412), Vagner Love (410) și Harry Kane (408)

STATISTICILE LUI RONALDO CONTRA CROAȚIEI

22/23 pase precise

6 atingeri în careul advers

4 șuturi la poartă

3 ocazii create

2 șuturi cadrate

1 gol

9goluri avea Cristiano pe 28 aprile 2004, când San Marino obținea precedenta victorie într-un meci oficial la nivel de reprezentativă, tot 1-0 cu Liechetenstein, și, la fel, acasă! Unica diferență, doar că ieri, în ziua reușitei 900 a lui Ronaldo, n-a fost unul amical

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
MisterNig
MisterNig  •  06 Septembrie 2024, 11:31

ce ghinion pe cristiano ronaldo ca il cheama ronaldo ca pe luis nazario de lima. tot timpul o sa fie intrebarea,despre care ronaldo vorbesti? brazilianul sau portughezul?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează