INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

„Dennis Man părea blocat” » Edi Iordănescu a dezvăluit în presa italiană cum s-a transformat vedeta Parmei

Dennis Man s-a transformat total în ultimii doi ani, spune Edi Iordănescu. Foto: Parma Calcio
Dennis Man s-a transformat total în ultimii doi ani, spune Edi Iordănescu. Foto: Parma Calcio

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 19:09 / Actualizat sambata, 03 august 2024 21:49

Edi Iordănescu a acordat un amplu interviu în presa italiană, iar unul dintre subiectele atinse a fost cel al lui Dennis Man, despre care spune că s-a schimbat mult în bine în ultimii doi ani, la Parma.

Fostul selecționer s-a arătat impresionat de evoluția jucătorului pe care s-a bazat la Euro 2024, însă nu și surprins, pentru că l-a cunoscut foarte bine la echipa națională a României.

Dennis Man va juca din nou în Serie A după ce a reușit promovarea de pe primul loc cu Parma.

Edi Iordănescu, reverență pentru Dennis Man: „Mult mai matur!”

Edi Iordănescu are încredere că Dennis Man și Valentin Mihăilă pot crește enorm în perioada imediat următoare și au toate calitățile pentru a o face. „Dennis are un talent extraordinar” și „Valentin poate fi un killer” au fost descrierile antrenorului liber de contract.

Întrebat dacă este surprins de cât de mult a crescut Dennis Man în tricoul Parmei, Iordănescu a răspuns:

„Absolut, nu sunt deloc surprins. Îl cunosc foarte bine pe Dennis, are un talent fantastic și mult potențial. A fost cu adevărat decisiv pentru promovarea Parmei în Serie A. Cred că a crescut din multe aspecte, dar mă voi concentra pe ceea ce - după părerea mea - sunt cele mai importante două.

În primul rând, părea blocat pentru că avea nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a se adapta. Adaptarea l-a întărit în ceea ce privește Italia, prin stilul de viață, oraș, pentru cum este înțeles fotbalul și, mai presus de toate, prin ceea ce înseamnă Serie B, care este cu adevărat un campionat aparte. E un alt Man.

Al doilea aspect este consecința primului. A crescut, este mai matur din punctul de vedere al mentalității, mult mai conștient de propriile mijloace și forțe și s-a schimbat în multe alte aspecte, cei care lucrează la Parma au observat mult mai bine decât mine”, a declarat Edi Iordănescu într-un interviu pentru Parma Today.

10 milioane de euroeste cota de transfer a lui Dennis Man potrivit Transfermarkt

Valentin Mihăilă, „killer” pe contraatac

Selecționerul care a dus România în „optimile” Euro 2024 a avut cuvinte mari și la adresa lui Valentin Mihăilă, și el artizan al revenirii Parmei în primul eșalon.

„Dennis Man părea blocat” » Edi Iordănescu a dezvăluit în presa italiană cum s-a transformat vedeta Parmei
Valentin Mihăilă se pregătește pentru primul meci al Parmei în Serie A 2024-2025. Foto: Parma Calcio

Valentin este un talent fantastic. Calități excelente combinate cu o viteză mare. Poate pune în dificultate orice adversar, în diferite moduri. Chiar și în tranziție, de exemplu: pe contraatac poate fi un «killer». Ca și în cazul lui Dennis, cred că și Valentin i-a luat timp să se adapteze la ambient, dar Mihăilă a avut și ghinion din cauza numeroaselor accidentări. Acum este mult mai bine, este 100% recuperat și, cu siguranță, pregătit pentru noul sezon din Serie A.

- Edi Iordănescu, fost selecționer al României

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Superliga
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc »  Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro
Superliga
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc » Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
barghierimihai49
barghierimihai49  •  04 August 2024, 11:07

Daca afirmi,ca Man a fost cel mai bun pe flancul drept dece il schimbai cu Hagi?La presiunea cui?Fii sincer pana la capat!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează