INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Euro 2024 și Copa America au schimbat favoriții la Balonul de Aur » A ieșit din top după turneul final din Germania

Balonul de Aur/
FOTO: Imago
Balonul de Aur/ FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2024 11:35 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 14:34

După EURO 2024 și Copa America, a apărut noul top al favoriților la Balonul de Aur. Vinicius, extrema stânga de la Real Madrid, e pe primul loc.

Brazilianul nu a ieșit în evidență la Copa America, unde Brazilia s-a oprit în sferturi, fiind învinsă de Uruguay la penalty-uri. Vinicius nu a jucat. Însă a fost decisiv în Champions League, Real Madrid câștigând trofeul după finala cu Borussia Dortmund, scor 2-0.

Vinicius a marcat golul de 2-0 și e favorit în cursa pentru Balonul de Aur. Are șanse de 44% să ia trofeul, potrivit 433, care a analizat cotele mai multor case de pariuri din lume.

Cum arată top 5 favoriți la câștigarea Balonului de Aur

  1. Vinicius (Real Madrid/Brazilia) - 44% șanse
  2. Rodri (Manchester City/Spania) - 31% șanse
  3. Jude Bellingham (Real Madrid/Anglia) - 17%
  4. Dani Carvajal (Real Madrid/Spania) - 11%
  5. Lamine Yamal (Barcelona/Spania) - 7%

Balonul de Aur 2024 se acordă pentru sezonul 2023-2024, care s-a încheiat odată cu finalele EURO 2024 și Copa America. Astfel, performanțele jucătorilor de acum înainte nu vor mai fi luate în calcul pentru Balonul de Aur din acest an, ci pentru cel din 2025.

Spania a câștigat EURO 2024 după finala cu Anglia, scor 2-1, iar 3 titulari ai „Furiei Roja” sunt în top 5 favoriți la Balonul de Aur. Rodri e pe locul doi, după Vinicius, cu șanse de 31%. Mijlocașul central a câștigat și titlul în Premier League cu Manchester City în sezonul trecut.

Pe locul 3 e Bellingham, cu 17% șanse. Mijlocașul lui Real Madrid a câștigat Champions League și La Liga cu echipa de club, iar cu naționala Angliei a ajuns în finala EURO 2024.

Al patrulea favorit e Dani Carvajal, fundașul dreapta titular la Real Madrid și la naționala Spaniei, cu 11% șanse de câștig.

Al 5-lea pe listă e Lamine Yamal, extrema dreapta de la Barcelona, care a făcut un Campionat European impresionant cu naționala Spaniei, reușit 4 assit-uri și un gol la EURO. Jucătorul de 17 ani e văzut cu 7% șanse în cursa pentru Balonul de Aur.

Kylian Mbappe a ieșit din topul favoriților

Și Messi e pe lista favoriților, pe locul 6, cu un procentaj de 5 la sută. Căpitanul Argentinei a câștigat Copa America cu naționala lui.

În schimb, pe lista favoriților la Balonul de Aur nu se mai află Kylian Mbappe, care era văzut al treilea favorit la câștigarea trofeului înainte de EURO 2024. El s-a oprit cu naționala Franței în semifinale, fiind eliminat de Spania. A marcat un gol și a dat un assist la turneul final.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (3)
chepandy777
chepandy777  •  16 Iulie 2024, 14:28

El s-a oprit cu naționala Spaniei în semifinale, fiind eliminat de Spania.

deal1
deal1  •  16 Iulie 2024, 13:31

Messi va câștiga și anul ăsta. E programat sa-l ia ca să stabilească un record și sa fie sigur ca nu-l poate depăși nimeni, altfel lumea va uita de el. Nu si-a cumpărat el baloanele? Doar 3-4 le-a luat pe bune.

19sevilla86
19sevilla86  •  16 Iulie 2024, 13:18

Indiscutabil Carvajal este jucătorul cu cele mai multe trofee și merite: campion cu Real în Spania, câștigător al CL și al titlului european cu Spania! A marcat gol în finală CL, este printre căpitani la Real și la echipa Spaniei! Nu există nimeni cu performanțele lui fantastice în 2024!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează