INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

NEWS ALERT Mutare-surpriză cu doar două minute înaintea gongului final în mercato! Românul crescut la Bayern și Real Madrid s-a transferat la ora 23:58

Flavius Daniliuc (în grena)/ Foto: Imago
Flavius Daniliuc (în grena)/ Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2024 16:44 / Actualizat sambata, 31 august 2024 18:12

Flavius Daniliuc (23 de ani), stoperul ai cărui părinți au plecat din Suceava înaintea Revoluției în Austria, a prins ultimul tren italian din mercato estival! ♦ Internaționalul austriac (3 selecții), din cauza căruia FIFA i-a blocat transferurile lui Real Madrid și cel ales în 2018 de către „The Guardian” între cei mai talentați jucători ai „Next Generation născuți în 2001”, s-a mutat la Hellas ♦ Echipa din Verona, ce a demolat-o pe Napoli în runda inaugurală (3-0), l-a împrumutat cu drept de cumpărare în 2025 ♦ A trimis documentele de transfer la Lega Serie A la 23:58!

Dacă transferul lui Andrei Ionuț Radu a picat la 23:55, puțin înaintea închiderii ultimei sesiuni de mercato 2024, în schimb un alt fotbalist născut în România a profitat de șansa primită și s-a întors în Serie A. Hellas Verona a rezolvat chiar o mutare last-last-minute, cu numai două minute rămase până la miezul nopții! Atunci au ajuns actele la Liga italiană, după ce Salernitana și squadra gialloblu au finalizat favorabil negocierile din ultima zi!

41de meciuri a bifat Flavius Daniliuc la Salernitana, în Serie A, (2.940 de minute), cu 31 de prezențe ca titular. După Alzburg și Nice, Hellas Verona devine al patrulea său club la seniori

Rezervă nefolosită la Euro 2024, titular la Verona?

Internaționalul austriac, ajuns în urmă cu un deceniu în academia lui Bayern, după ce tatăl său l-a cunoscut pe David Alaba, și care apoi s-a mutat în La Fabrica, faimoasa pepinieră de supertalente a lui Real Madrid (transferul său a dus la blocarea unei sesiuni de mercato pentu los blancos!), era adus în Peninsulă de Salernitana în vara lui 2022, pentru 5,8 milioane de euro.

Iar acum, după ce șase luni a mers la RB Salzburg (300.000 euro a costat împrumutul în Austria de adopție), se desparte din nou (în aceeași formulă) la capătul unui sezon și jumătate jucat la echipa granata. Fix la doar două luni de la revenirea în Italia! Conform presei din sudul Cizmei, Hellas ar trebui să achite pentru a-l cumpăra de tot 3 milioane de euro (cota sa actuală de piață pe Transfermarkt.de)

1gol (singurul) a marcat Flavius Daniliuc în tricoul Salernitanei în 46 de meciuri. Stoperul de 1,88m a egalat cu capul în minutul 90 al partidei din prima etapă (2-1 cu Cittadella). A fost mereu titular în acest sezon

Debut la seniori acum 17 luni, după ce a fost căpitan la U21!

Mutare-surpriză cu doar două minute înaintea gongului final în mercato! Românul crescut la Bayern și Real Madrid s-a transferat la ora 23:58
Flavius Daniliuc (stânga), în duel cu Ruben Vargas, pe flancul drept austriac defensiv în amicalul cu Elveția din iulie 2024 / Foto: Imago

Ascensiunea lui Daniliuc a fost una fulminantă la naționala Austriei! Trecut succesiv și cu succes pe la toate nivelurile reprezentativelor alb-roșii (32 de selecții, 2 goluri în total), Flavius a primit „botezul” seniorilor pe 27 martie 2023, sub comanda lui Ralf Rangnick, într-un 2-1 cu Estonia din preliminariile Euro (a jucat o repriză). A mai strâns alte două selecții, în meciurile amicale cu Turcia (6-1, două minute) și Elveția (1-1, 45 după pauză), fiind folosit ca fundaș dreapta.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  01 Septembrie 2024, 11:54

Ok, si care e romanul? Dezinformare, jurnalistul ar merita suspendat pentru titlu.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  31 August 2024, 18:28

nu prea intereseaza pe nimeni de acest austriac ...stim dar cu ce ne ajuta ca stim ?

Vardy.Party
Vardy.Party  •  31 August 2024, 18:02

Ah, deci nu e vorba despre Ianis… NEXT.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează