INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA - SUEDIA 2-1

FOTO&VIDEO "Diavolii" vechi şi noi » Şevcenko a fost eroul neaşteptat al meciului cu Suedia, scor 2-1

Șevcenko egalează cu capul din centrarea perfectă a lui Iarmolenko // Foto: Reuters +6   FOTO
Șevcenko egalează cu capul din centrarea perfectă a lui Iarmolenko // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 12 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 00:12

Conduşi cu 1-0 după golul lui Ibrahimovici, starul lui Milan, ucrainenii au întors soarta partidei în 10 minute prin dubla lui Şevcenko, fostul golgeter al rosso-nerilor.

Noul "Olimpic" kievean e plin ochi pentru gazda-debutantă. Adversar e Suedia: aceleaşi culori, aceeaşi ambiţie de a ieşi din infernala grupă. Mixtura galben-albastră e prezentă peste tot, dar corul gazdelor domină tot. Konoplianka trage un şut de avertizare, nordicii răspund la fel de slab, prin Kallstrom. Doar n-o să fie la fel de plictisitor ca Franţa-Anglia.

VEZI AICI GOLURILE!

Scurtcircuitul
Nu, e doar o impresie. Şevcenko ridică tribunele în picioare chiar la mijlocul primei reprize, însă şutul său trece puţin alături. Încearcă să tragă echipa după el: Voronin, acelaşi spiriduş Konoplianka şi Yarmolenko îl imită, se zbat, şutează. Ibrahimovic le potoleşte entuziasmul: "cap" plasat şi bară (38)!

Suflul nordic îngheaţă sîngele localnicilor din tribune, dar meciul are viaţă - e animat de fosta şi actuala gardă de la AC Milan, Şeva-Ibra. Iar cei doi înţeleg că trebuie să profite de egalul între favoritele grupei, Franţa şi Anglia.

Revenirea Ţarului
Ibrahimovici loveşte primul (52), după o pasă venită de la Kallstrom. Pare să le spună ucrainenilor că ambiţia şi terenul propriu nu sînt de ajuns. Dar gazdele au ceva în plus: un fost cîştigător al Balonului de Aur. Şevcenko. Care, pentru cîteva minute, aduce aminte tuturor de vremurile cînd era Ţar în Serie A.

Mai întîi, servit de Yarmolenko, îl "înţeapă" pe Isaksson cu o lovitură de cap (55). Apoi, după un corner, se înalţă la colţul scurt şi strecoară o minge pe lîngă întreaga redută suedeză (62). În avalanşa bucuriei slave, Ibrahimovici priveşte nedumerit. Tocmai el l-a scăpat din marcaj pe Şeva!

Pentru Lobanovski
Suedia este amortizată. Pare să nu aibă reacţie, deşi are individualităţi care pot face diferenţa. Totuşi, Ibra are o tresărire de orgoliu, dar Piatov scoate şutul-bombă. Apoi, Elmander, în prelungiri, e singur, dar trage peste. Îl imită Mellberg. Incredibil!

Sărbătoarea începe la Kiev. Unde, într-un parc, e statuia gînditoare a marelui Lobanovski. Locul unde Şevcenko s-a recules alături de trofeul Ligii. Alături de Balonul de Aur. Şi unde speră într-o minune, să aducă şi primul titlu continental.

493359-caseta-ucraina-suedia-2-1.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

Irezistibil la 35 de ani!
Şevcenko n-a putut fi anihilat de suedezi, care au apelat şi la intrări dure. Căpitanul ucrainean a ieşit pe margine în minutul 25 pentru îngrijiri medicale, dar a revenit. Apoi în debutul reprizei secunde, Andrei a acuzat din nou probleme la genunchiul stîng, în urma unui atac periculos al lui Granqvist. Golgeterul ucrainean a strîns din dinţi, a continuat şi a semnat "dubla" (ambele goluri cu capul!) cu care a întors rezultatul, ajungînd la 48 de reuşite în 109 meciuri la "naţională".

Marcator la trei turnee
Ibrahimovici a devenit aseară golgeterul Suediei la Europene. Reuşita cu care Zlatan a deschis scorul contra Ucrainei a fost a cincea a sa la turneele finale, cu una mai mult decît totalul realizat de Henrik Larsson. Totodată, "decarul" scandinav a intrat în clubul select al marcatorilor la trei ediţii ale CE, alături de alţi patru jucători, Klinsmann, Smicer, Henry şi Nuno Gomes.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
În ziua în care FCU Craiova a fost umilită de CS Afumați, Mititelu mai încasează o lovitură: „Merg la FIFA!”
Liga 2
În ziua în care FCU Craiova a fost umilită de CS Afumați, Mititelu mai încasează o lovitură: „Merg la FIFA!”
Dorinel Munteanu: „Nu am fost prieten cu cei din generația mea, doar coechipier” » Replica omului cu care a împărțit vestiarul a venit imediat
Superliga
Dorinel Munteanu: „Nu am fost prieten cu cei din generația mea, doar coechipier” » Replica omului cu care a împărțit vestiarul a venit imediat
Uraganul John a devastat arena de 500 de milioane de euro » Împrejurimile, inundate complet
Tenis
Uraganul John a devastat arena de 500 de milioane de euro » Împrejurimile, inundate complet

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (6)
xstream
xstream  •  12 Iunie 2012, 09:39

mare jucator sevcenko

costacurta
costacurta  •  12 Iunie 2012, 09:19

bine ca ia pus cu botul pe labe pe suedezi, prea se laudau inainte.

marius_ungureanu
marius_ungureanu  •  12 Iunie 2012, 08:38

CAPITANUL SUEDEZ?????? ANDREI ????? MAI CITIT SI VOI ARTICOLUL ASTA INAINTE SA-L PUBLICATI.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează