INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Francezii iau măsuri, după ce jucătorii Argentinei au cântat versuri șocante: „Joacă pentru Franța, dar sunt toți din Angola!”

Argentinienii, scandând acel cântec reprobabil +12   FOTO
Argentinienii, scandând acel cântec reprobabil

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2024 20:53 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 21:28

Federația Franceză de Fotbal a anunțat că va da în judecată Federația Argentiniană, după cântecul interpretat de jucătorii și suporterii campioanei Copa America, unul plin de comentarii rasiste și jignitoare.

Luni dimineața, naționala Argentinei a cucerit Copa America după 1-0 în finala contra Columbiei.

Sărbătoarea sud-americanilor a provocat un moment reprobabil. Jucătorii argentinieni au scandat un cântec rasist despre fotbaliștii francezi, o serie de versuri care au făcut valuri prima dată înaintea finalei Cupei Mondiale din 2022.

Argentina - Columbia, finala Copa America / Foto: Imago Images
Argentina - Columbia, finala Copa America / Foto: Imago Images
Argentina - Columbia, finala Copa America / Foto: Imago Images
Argentina - Columbia, finala Copa America / Foto: Imago Images
Argentina - Columbia, finala Copa America / Foto: Imago Images
+8 FOTO

Enzo Fernandez a filmat totul!

Imaginile au fost filmate și transmise în timp real chiar de un fotbalist argentinian, mijlocașul Enzo Fernandez. El transmitea live pe contul de Instagram cum alături de colegii lui recitau acele versuri reprobabile, pline de observații rasiste și jignitoare la adresa francezilor.

Pe transmisiune s-au auzit primele versuri ale melodiei - „Naționalitate franceză pe pașaport / Ascultați, răspândiți vorba / Ei joacă pentru Franța, dar sunt toți...” -, înainte ca cineva să spună „Oprește filmarea”, ceea ce s-a și întâmplat.

Versiunea completă spune că „Joacă pentru Franța, dar sunt toți din Angola”, „Le place să facă dragoste cu persoanele trans” și „Mamele lor sunt nigeriene, tații camerunezi, dar pe pașaport scrie: Franța”.

Imaginile au făcut înconjurul planetei, jucătorii argentinieni au fost arătați cu degetul, în special Enzo Fernandez, cel care se filma cântând cu ardoare versurile.

Francezii îi dau în judecată pe argentinieni, după imaginile șocante

În această seară a venit replica francezilor. Aceștia, prin președintele Federației Franceze de Fotbal, au anunțat că vor da în judecată atât Federația Argentiniană, cât și FIFA, forul care conduce fotbalul internațional.

„Președintele Federației Franceze de Fotbal, Philippe Diallo, condamnă în cei mai vehemenți termeni comentariile inacceptabile, rasiste și discriminatorii, făcute împotriva jucătorilor echipei Franței în contextul unei melodii cântate de jucătorii și suporterii naționalei Argentinei, după victoria acesteia în Copa America, difuzat într-un video de pe rețelele de socializare.

Confruntat cu gravitatea acestor replici șocante, contrare valorilor sportului și drepturilor omului, președintele FFF a decis să-și conteste omologul argentinian și pe FIFA, dar și să depună o plângere legală pentru comentarii jignitoare, de natură rasistă și discriminatorie”, se arată în comunicatul Federației.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
CFR Cluj - FC Botoșani, în etapa #7 din Superliga » Prima mare ocazie vine în minutul 20
Superliga
CFR Cluj - FC Botoșani, în etapa #7 din Superliga » Prima mare ocazie vine în minutul 20
Rezultate și clasament în Liga 2 » Voluntari a învins-o clar pe Corvinul. Etapa #4 se încheie cu FC Argeș - Csikszereda
Liga 2
Rezultate și clasament în Liga 2 » Voluntari a învins-o clar pe Corvinul. Etapa #4 se încheie cu FC Argeș - Csikszereda
Lando Norris îl bate pe Max Verstappen chiar la el acasă și amenință prima poziție a clasamentului
Formula 1
Lando Norris îl bate pe Max Verstappen chiar la el acasă și amenință prima poziție a clasamentului

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (37)
wally77
wally77  •  19 Iulie 2024, 07:05
Postat de cirus11 pe 16 Iulie 2024, 22:41

Ok dar argentinienii cu ce sunt superiori?? Sunt de mii de ani pe pamanturile alea??? Ce a mai ramas din populatia nativa de acolo?? I-au cam exterminat pe toti, au organizat inclusiv vanatori ca sa puna mana pe pamanturi pt crescatorii de vaci. Marea majoritate a populatiei sunt colonisti spanioli si apoi italieni si nemti... ei au avut dreptul sa-si caute un taram mai prosper unde sa traiasca dar africanii nu au voie?? Rade ciob de oala sparta, cam asta e situatia.

Aici era discuția despre relația Franța -angola...ce treabă au alții? Ce vină au avut costobocii că a venit imperiul roman peste ei ? Și hunii au cucerit aproape tot estul, Egiptul ajunsese imperiu. NOI VORBIM DE PREZENT, CAND PESTE JUMĂTATE DIN NAȚIONALA FRANȚEI ESTE NATURALIZATĂ

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  18 Iulie 2024, 11:57
Postat de Sportfans pe 17 Iulie 2024, 17:12

Federația sa înființat in 1893 si sa afiliat in 1914...in intreaga ei istorie nu a avut în componența ei nici un jucator de culoare..au fost jucatori cu origini certe amerindiene in lot asta da....,***...au avut doar doi francezi in echipă ( Girroud și Mbape) !Grizman fiind portughez! Restul sunt jucatori naturalizati sau din colonii! Ca le place lor să se impopotoneze este treaba lor! ***

lasa-l omule pentru ca oricum nu o sa inteleaga. pana la urma nu este nimic rasist in cantecul ala. este o constatare si anume faptul ca majoritatea covarsitoare a nationalei franceze este din persoane NATURALIZATE.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  18 Iulie 2024, 11:56
Postat de hofer pe 17 Iulie 2024, 17:52

Dacă comparăm ce publică revista "Charlie Hebdo" cu ceia ce au cântat Argentinieni atunci înseamnă că Francezii nu au nici un pic de Umor. Ne batem joc de profetul Mohamed și de Hristos și spunem că este doar o caricatură, că este doar o mică glumă și acum când Argentinieni îi i-au la mișto se simt cu musca pe căciulă și hopla: nu vrem sa mai știm de glume. No ni no la ei , glumeți au fost chiscați de Streche!

ai drepate insa vezi tu? in democratie presa are voie sa spuna orice insa omul de rand este condamnat pentru orice. tot in democratie esti fortat sa accepti democratia minoritatii. candva o sa intelegem ca de fapt problema societatii este democratia prost aplicata. acum depinde de partea cui esti. cum bine spuneai daca esti francez si faci misto de musulmani este in regula, daca spui ca majoritatea francezilor sunt africani este discriminare. serios?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează