INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NATIONS LEAGUE 2024/2025

Franța - Italia, blockbuster-ul primei etape din UEFA Nations League » Au marcat cel mai rapid gol, dar au pierdut la scor

Articol de - Publicat vineri, 06 septembrie 2024 23:52 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2024 16:44

Franța a pierdut categoric meciul de acasă cu Italia, scor 1-3, după ce Barcola a reușit cel mai rapid gol din istoria UEFA Nations League, marcând în secunda 13. Elevii lui Didier Deschamps nu și-au păstrat statutul de favoriți, iar italienii au profitat de gafele uriașe din apărarea „cocoșilor galici”.

Rezultatele etapei #1 a ligii A din noul sezon de UEFA Nations League

Franța a deschis scorul rapid, în secunda 13, prin Bradley Barcola care a profitat de greșeala imensă a lui Giovanni Di Lorenzo care nu a putut prelua o pasă simplă.

Lucrurile păreau să se așeze ușor pentru francezi, dar Federico Dimarco a profitat de pasa lui Sandro Tonali și l-a învins pe Mike Maignan cu un șut puternic în partea dreaptă a porții în minutul 30, restabilind egalitatea.

Italienii au ieșit mai motivați de la cabine, iar în minutul 51, Davide Frattesi a fost servit ideal de către Mateo Retegui și l-a învins pe Mike Maignan, ducând scorul la 2-1 în favoarea Italiei.

Didier Deschamps a efectuat rapid două schimbări, pe Ousmane Dembele în locul lui Michael Olise și pe Manu Kone în locul lui Youssouf Fofana, dar fără succes. Manu Kone a primit un cartonaș galben la doar două minute după intrarea pe teren, iar Ousmane Dembele a ratat trei minute mai târziu o ocazie uriașă din interiorul careului, nereușind să cadreze mingea pe spațiul porții.

Elevii lui Didier Deschamps au alergat după egalare, dar tot italienii au punctat până la urmă după un contraatac purtat perfect de Destiny Udogie, care l-a servit ideal în careu pe Giacomo Raspadori. Atacantul lui Napoli l-a depășit cu ușurință pe William Saliba și l-a învins pe Maignan cu un șut plasat foarte bine, ducând scorul la 3-1. Francezii n-au mai găsit soluții pe finalul meciului, iar rezultatul final a rămas cel stabilit încă din minutul 74.

Italia devine lider în grupa 2 din Liga A, alături de Belgia, care s-a impus cu același scor în fața Israelului.

Franța - Italia 1-3

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  07 Septembrie 2024, 08:18

Probabil ca nici italienii nu isi mai aduc aminte cand echipa lor a mai facut un meci atat de bun. Felicitari!

dobrin
dobrin  •  07 Septembrie 2024, 06:29

"Elevii lui Didier Deschamps au alergat după egalare, dar tot italienii au punctat până la urmă după un contraatac purtat perfect, încheiat de Destiny Udogie, care l-a servit ideal în careu pe Giacomo Raspadori." Tot n-am inteles cine a incheiat contraatacul: Udogie cum spuneti voi sau Raspadori?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează