INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Jucătorul cu peste 200 de meciuri la Galatasaray s-a destăinuit: „Am plecat din cauza lui Hagi”

Gică Hagi, în perioada în care a antrenat-o pe Galatasaray // foto: Guliver/gettyimages
Gică Hagi, în perioada în care a antrenat-o pe Galatasaray // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 07 februarie 2022 13:15 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 14:53

Ümit Karan (45 de ani) a povestit că a fost impresionat mult de Gică Hagi (57 de ani), care l-a trimis însă în 2005 împrumut la Ankaraspor, după un conflict la antrenament: „E o poveste lungă”.

Un fost internațional turc și un nume foarte important la Galatasaray îi aduce acuzații lui Gică Hagi. În scurtul său mandat ca antrenor al echipei din Istanbul în sezonul 2004-2005, „Regele” a avut un conflict cu unul din liderul de-atunci al „Cim Bom Bom”. 

În interviul acordat agenției Ajansspor, Ümit Karan, 45 de ani, spune că „Hagi m-a impresionat foarte mult. Pentru că a trebuit să merg la Ankaraspor împrumutat pe vremea lui. Poveste lungă... Am mai spus ce s-a întâmplat atunci. Nu este nevoie să intri din nou în chestiile astea”.

Atac la adresa lui Gică Hagi: „Doar după înfrângeri răbufnește. Nu poți face asta!”
FARUL - CHINDIA 0-1
Atac la adresa lui Gică Hagi: „Doar după înfrângeri răbufnește. Nu poți face asta!”

Hagi l-a dat afară pe Ümit Karan: „Unde șutezi?”

Se întâmpla în 2004, cand „Maradona din Carpați” a venit antrenor in Turcia, iar Karan l-a enervat la un antrernament. Gică l-a criticat atunci pe Umit Karan că nu a tratat cu seriozitate ședința de pregătire și a șutat la întâmplare de câteva ori, în ciuda indicațiilor tehnicianului român. 

„Unde șutezi? Ieși afară!”, i-a strigat Hagi, care l-a trimis pe turc direct la vestiare. Apoi i-a făcut imediat și un raport de indisciplină, pe care l-a predat conducerii clubului, cu solicitarea ca Ümit să fie sancționat. Atunci, Karan s-a apărat, susținând că nu a înțeles ce i-a transmis antrenorul!

Regulile lui Gică Hagi 

În 2004, Gică a impus încă de la început un set de reguli care trebuie respectate de jucători cu rigurozitate. Una dintre acestea se referea strict la modul în care jucătorii participa la anternamente: cine întârzia, nu respecta indicațiile antrenorului sau se certa pe teren urma să plătească amendă. 

10 trofeea cucerit Gică Hagi ca jucător cu Galatasaray între 1996 și 2001, între care Cupa UEFA și Supercupa Europei și patru titluri de campion în Turcia

Ulterior, Hagi a facut pace cu Ümit Karan, iar acesta s-a întors la Galata și a continuat să fie unul dintre jucatorii de baza ai clubului. „Regele” a cucerit în acel sezon Cupa Turciei, plecând la finalul său după 14 luni, și a mai avut o scurtă aventură între octombrie 2010 și martie 2011 pe banca „roș-galbenilor”. 

235 de meciuriși 88 de goluri a avut Ümit Karan în perioada 2001-2009 pentru Galata, cu care a câștigat 5 trofee interne. Are și 10 selecții și 3 goluri la națională

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Un fan al lui Leicester a fost arestat, după ce a intrat pe teren și a lovit jucătorii adverși!

Malatyaspor a anunțat oficial demiterea lui Șumudică!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (8)
farist11
farist11  •  08 Februarie 2022, 00:40

Si cu Pitu face la fel. Îl ține pe banca de rezerve, fără să îl utilizeze nici un minut, în condițiile în care, împotriva CFR-ului a fost o repriză, cel mai bun de pe teren. În schimb joacă cu 2 paraleli cu fotbalul: Purece şi Artean. E fixoman şi o să piardă tot, inclusiv pe mine ca suporter. Pe Omoh l-a ținut f mult pe teren, în condițiile în care e cu pregătirea fizică la pământ, zici că-i moş. Ce gândeşte acest hagi? Nimic!

113572341134771
Alex Alex  •  07 Februarie 2022, 19:54

Acest Gheorghe Hagi cu toate defectele lui reprezinta ceva la nivel internațional, cei care se intreaba ce reprezinta Hagi mai bine s-ar întreba ce reprezinta ei,ținând cont de societatea de cocalari de azi in care orice *** cu mașina second hand de firmă cumpărată din Germania se crede Dumnezeu, mă intreb care ar fi compartamentul unuia ca ăsta daca era măcar la jumate din nivelul lui Hagi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  07 Februarie 2022, 19:02
Postat de Florin Alexandru pe 07 Februarie 2022, 18:03

Nu inteleg de ce trebuie sa citim de acest Hagi GHE in FIECARE zi! Acest om nu este un EXEMPLU!!Se stie DE CE....!!

Că să întrebe proștii, d-ăia !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează