INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

FOTO Girona - Barcelona 1-4 » Trupa lui Hansi Flick a făcut spectacol în duelul catalan

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2024 12:35 / Actualizat duminica, 15 septembrie 2024 19:44

Barcelona a învins-o pe Girona cu 4-1, într-un meci din etapa a 5-a a noului sezon de La Liga. Astfel, trupa lui Hansi Flick are maximum de puncte după primele 5 partide, fiind lider incontestabil în Spania.

Rezultatele etapei a 5-a din La Liga

Prima șansă de gol a partidei a venit în minutul 5 și le-a aparținut oaspeților, însă șutul lui Lamine Yamal din interiorul careului a fost parat de Gazzaniga.

Trei minute mai târziu, Jules Kounde a pătruns în careul advers, dar șutul acestuia a fost blocat de olandezul Daley Blind.

Replica Gironei a venit în minutul 16. Miguel Gutierrez a trimis un șut din afara careului, însă acesta a fost reținut fără mari probleme de către Ter Stegen.

În minutul 22, Alejandro Balde a rămas singur cu Gazzaniga, după o pasă excelentă venită din partea lui Raphinha, însă șutul fundașului Barcelonei a trecut pe lângă poartă.

Lamine Yamal, din nou la înălțime, în Girona - Barcelona 1-4

Tabela a fost deblocată în minutul 30. Lamine Yamal a reușit să-l deposedeze pe fundașul David Lopez. A rămas în poziție de 1 la 1 cu portarul Gironei, pe care l-a executat fără nicio emoție.

Echipa lui Hansi Flick și-a dublat avantajul 7 minute mai târziu, prin același Lamine Yamal, care a fost servit perfect de către Robert Lewandowski.

În minutul 43, Bryan Gil a putut reduce din diferență, însă Ter Stegen a avut o intervenție excelentă și a împiedicat-o pe Girona să marcheze.

Un minut mai târziu, Inigo Martinez a comis un henț în careu, iar centralul Alejandro Muniz a acordat penalty pentru gazde. Arbitrii din camera VAR au intervenit însă, chemându-l pe central să reverifice faza. După ce a revăzut incidentul, Muniz a anulat decizia inițială, iar penalty-ul nu a mai fost acordat.

Astfel, elevii lui Hansi Flick au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri.

+4 FOTO

Startul reprizei secunde le-a aparținut tot celor de la Barcelona. După doar două minute de la reluarea jocului, Dani Olmo a făcut 3-0, după ce a fructificat o pasă primită de la Jules Kounde.

După marcarea golului cu numărul 3, tot oaspeții au fost mai periculoși. Lamine Yamal a avut două șanse să realizeze hattrick-ul, dar de fiecare dată Gazzaniga s-a opus.

Lewandowski a avut și el o șansă să înscrie, dar șutul său a trecut puțin peste poarta Gironei.

În minutul 63, Viktor Tsygankov putea reduce din diferență, însă execuția ucrainianului a trecut milimetric pe lângă poarta lui Ter Stegen.

La faza următoare, Pedri a reușit să ducă scorul la 4-0, care a marcat din interiorul careului după ce a reușit să-l dribleze pe Gazzaniga.

Christian Stuani a stabilit un nou record în La Liga

Scorul final al partidei a fost stabilit de Christian Stuani (intrat pe teren în minutul 69), care a profitat serviciul bun a lui Portu, iar astfel a reușit să reducă din diferență în minutul 80.

Această reușită reprezintă golul cu numărul 28 pe care Stuani îl marchează în La Liga, în calitate de jucător intrat pe teren pe parcursul unei partide. Astfel, atacantul uruguayan a stabilit un nou record.

În minutul 86, Barcelona a rămas în 10 oameni, după ce Ferran Torres a primit cartonaș roșu după o intervenție imprudentă asupra lui Yaser Asprilla.

În etapa viitoare, Barcelona va evolua pe terenul celor de la Villareal, în timp ce Girona merge pe Mestalla, pentru duelul cu Valencia.

FINAL » Girona - Barcelona 1-4

  • Au marcat: C. Stuani (80') / L. Yamal (30', 37'), D. Olmo (47'), Pedri (64')
  • Barcelona a rămas în 10 oameni în minutul 86. Ferran Torres a văzut cartonașul roșu, după o intervenție imprudentă asupra lui Yaser Asprilla.
  • Click AICI pentru statistici

Girona - Barcelona » Echipele de start:

Girona (4-2-3-1): Gazzaniga - Frances, Lopez, Blind, Gutierrez - Solis Romero, Martin - Tsygankov, Danjuma, Gil - Ruiz
Rezerve: P. Lopez, Juan Carlos - Asprilla, Juanpe, Krejci, A. Martinez, R. Martinez, Miovski, Misehouy, Portu, Stuani, van de Beek
Antrenor: Michel Sanchez

Barcelona (4-2-3-1): Ter Stegen - Kounde, Cubarsi, Martinez, Balde - Casado, Pedri - Yamal, Olmo, Raphinha - Lewandowski
Rezerve: Kochen, Pena - Dominguez, G. Fernandez, Fort, Garcia, G. Martin, Torre, Torres, Victor
Antrenor: Hansi Flick

Stadion: Estadi Municipal de Montilivi (Girona)
Arbitru: Alejandro Muniz

Clasament La Liga:

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cuplul N&D, verdict în disputa „Cine e mai bun între Louis Munteanu și Bîrligea?” » Niculescu și Dănciulescu au dat note și au același preferat: „Pariez pe 18 goluri”
Superliga
Cuplul N&D, verdict în disputa „Cine e mai bun între Louis Munteanu și Bîrligea?” » Niculescu și Dănciulescu au dat note și au același preferat: „Pariez pe 18 goluri”
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Liga Campionilor
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează