INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Ultimele 5 minute de mercato au decis soarta lui Ionuț Radu!

Inter i-a întors definitv spatele lui Ionuț Radu, exclus din planurile lui Simone Inzaghi / Foto: Ionu' Radu
Inter i-a întors definitv spatele lui Ionuț Radu, exclus din planurile lui Simone Inzaghi / Foto: Ionu' Radu

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2024 13:20 / Actualizat sambata, 31 august 2024 13:58

Andrei Ionuț Radu (27 de ani), portar legat și acest sezon (ultimul) de Inter, a ratat mutarea last-minute, la miezul nopții trecute. Sampdoria avea urgentă nevoie de un portar, după ce i s-a accidentat titularul și l-a vrut pe goalkeeperul român. Numai că echipa care tocmai l-a demis pe antrenorul Andrea Pirlo nu s-a înțeles cu Inter la împărțirea plății salariului.

N-a mai jucat de 189 de zile și, mai mult ca sigur, nici n-o va face până în 2025! Andrei Ionuț Radu nu și-a mai găsit echipă pentru a ieși din situația ingrată în care a ajuns la Inter.

Campioana Italiei a încercat să scape de el în acest mercato estival închis oficial la miezul nopții. Zadarnic însă. Fostul căpitan al naționalei de „tineret”, cu care a jucat semifinala la Euro 2019, a ratat și ultima șansă oferită de Sampdoria, la care ar fi apărat TITULAR!

363de minute a bifat din cinci apariții Ionuț Radu, pe care Inter l-a răscumpărat de la Genoa cu 10,6 milioane de euro în iulie 2019. Asta după ce, cu doar 11 zile mai devreme, îl vânduse cu 8 milioane!

Condițiile neacceptate de Inter și pretențiile lui Radu

Conforrm surselor GSP.ro din Genova, Sampdoria a insistat pentru aducerea goalkeeperului de 27 de ani, după ce abandonase acum mai bine de-o săptămână discuțiile cu agenții acestuia, Oscar Damiani și Cresceno Ceccere, legate de plecarea de pe „Giuseppe Meazza”.

Totul se blocase la salariul lui Radu, un milion de euro net, un balast insuportabil de clubul blucerchiato, obligat de Lega Serie B să-și micșoreze bugetul de salarii cu 30% față de sezonul trecut pentru a i se „dezgheța” transferurile! Asta după ce tocmai scăpase de cel al lui Andrea Conti (2 milioane).

Ultimele 5 minute de mercato au decis soarta lui Ionuț Radu!
Ionuț Andrei Radu, boxând acum doi ani o minge în fața lui Edin Dzeko în careul lui Cremonese, unde fusese împrumutat de Inter / Foto: imago

Și nu e totul. Doria ar fi închis ochii la pretențiile românului, mai ales după ce portarul titular, Simone Ghidotti (24 de ani) s-a rupt recent în partida cu Reggina și a fost înlocuit după pauză de puștiul lipsit de experiență, Paolo Vismara (21).

Era clar că formația genoveză îl prefera pe Ionuț Radu, în condițiile în care mai avea doar o soluție de rezervă, „veteranul” Nicola Ravaglia (35). Dar impresarii și portarul român n-au bătut palma cu Doria!

5meciuri ca integralist a bifat Ionuț Andrei Radu în sezonl trecut, în care a fost împrumutat la Bournemouth: două în Premier League (cu Burnely și Manchester City) și trei în Cupa Ligii Angliei, primind 11 goluri

GSP.ro a aflat că Sampdoria a cerut ca Inter să suporte 70% din salariul lui Radu, iar restul de 30 de procente să-i fie plătit de squadra din liga secundă, aflată într-o poziție proastă după trei etape, antepenultima, cu un singur punct.

Administratorul-delegat Beppe Marotta n-a admis pretenția Doriei, așa că, în mare criză de timp, cu numai cinci minute înainte ca fereastra de transferuri să se închidă în Italia, a reușit să înscrie la Ligă un alt goalkeeper!

Noul antrenor și-a adus un fost elev, care a semnat pentru un salariu foarte mic

Un cuvânt, totuși, greu a avut în runda finală de negocieri de aseară târziu și succesorul lui Pirlo. Andrea Sottil a sugerat conducerii grupării din „Orașul Lanternei” să apeleze la un portar de 35 de ani, pentru care în iulie 2021 Hellas Verona primise 2,2 milioane să-l vândă la Udinese.

Acolo, noul tehnician genovez l-a avut elev pe Marco Silvestri (1,91m), ce n-a mai apărat deloc în 2024, după ce și-a pierdut postul de titular în favoarea nigerianului Maduka Okoye.

Goalkeeperul italian, cotat de trei ori mai slab pe Transfermarkt.de (un milion de euro) decât Radu și care are o singură convocare la Squadra Azzurra, într-un amical (6-0) din iulie 2024 contra Moldovei (la care a jucat Vadim Rață, actual lider al Superligii cu CFR Cluj!), fiind rezerva nefolosită a lui Salvatore Sirigu, a semnat imediat până pe 30 iunie 2025. Și nu s-a uitat că i s-a propus un salariu foarte mic, sub 200.000 de euro. De cinci ori sub al lui Radu!

15 milioanede euro ajunsese cota de piață a lui Ionuț Radu (potrivit Transfermarkt.de), pe-atunci făcând furori la Genoa. Inter spera chiar să-l vândă atunci cu 25 de milioane!

N-a ajuns la Palermo, nici francezii nu l-au mai dorit!

Discuțiile cu Sampdoria au fost ultimele dintr-un lung foileton estival, în care nici Palermo, nici cele două cluburi din Ligue 1, FC Nantes și Starsbourg, sau elvețienii menționați pe lista interesaților de român n-au ajuns la un numitor comun și au renunțat la tratative.

Pentru că, anunța unul dintre impresarii săi, Andrei Ionuț Radu, pe care tifosii interiști nu l-au uitat și nici iertat după gafa din meciul de la Bologna (1-2), care a contribuit la un ttlul pierdut de trupa de pe-atunci a lui Antonio Conte, clientul său visa la un contract pe două-trei sezoane!

Ultimele 5 minute de mercato au decis soarta lui Ionuț Radu!
Puțini dintre colegii de la Inter (Milan Skriniar a fost printre excepții) au mers să-l consoleze pe Ionuț Radu după ce-a „îngropat-o” pe Inter la Bologna / Foto: Imagi

Au fost negocieri, însă nu s-a ajuns la un acord. L-au vrut împrumut, dar el își dorește o anume siguranță, măcar doi ani de contract.E un pic epuizat, a tot fost împrumutat în ultimii ani. I s-a propus un an cu opțiune de prelungire pe unul suplimentar, dar opțiunea era a clubului
Oscar Damiani, agent Ionuț Radu

Moldovan i-a suflat postul oferit lui Radu la Sassuolo

Probabil că lui Radu nu i-a convenit până la coadă nici că ar fi trebuit să se întoarcă, după mai bine de șase ani și trei luni în Serie B, unde apărase integralist ultima dată în tricoul lui Avellino (2-1 cu Ternana) și unde jucase 22 de partide, primind 27 de goluri.

De aceea și mofturile din negocierile purtate cu Sassuolo, unde ar fi ajuns coleg cu Daniel Boloca și la care a jucat Vlad Chiricheș înaintea mutării la FCSB, gruparea neroverde alegând un alt internațional român, pe Horațiu Moldovan, sătul să rămână rezerva eternă a lui Jan Oblak la Atletico.

63de meciuri în Serie A are Andrei Ionuț Radu în poarta celor de la Genoa, Cemonese și Inter. A primit în total 114 goluri și și-a păstrat poarta intactă doar de 11 ori

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
Handbal
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă
Superliga
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (18)
DMA87
DMA87  •  01 Septembrie 2024, 00:29

Din punctul meu de vedere, se poate retrage liniștit la vară. Nu mai are nimic de demonstrat.

dobrin
dobrin  •  31 August 2024, 23:38
Postat de MaxiP pe 31 August 2024, 19:58

Pe de-o parte inteleg ce spui, pe de alta nu. Acum pe bune, chiar sunt oameni care renunta la bani pentru cariera, pe bune. Nu mai vorbesc de oportunitati. Chiar exista, destui. Apoi mai e o chestie de perspectiva: ok, tii de milionul ala de euro pe inca un an, la un moment dat iti expira contractul. Cine te ia? Pe cat? A, ca ai fost in lot la Inter? Sigur, te ia cineva, dar nu-ti da nici o treime din milionul ala. Tragi de el un an, dar cu ala ramai. Renunti acum la jumatate, ai toate sansele sa revii la el peste 1 an. Cu tot respectul, daca vrei sa-ti vezi de cariera, dupa 1 an in care n-ai fost nici rezerva ca portar, lasi din pretentii, asa e normal. Mai ales ca nu te chinui cu 500 mii de euro pe luna, adica e nasol sa renunti la 5000 de lei pentru 1500, bai, pentru 500 000 de euro, poti face un efort, adica nu mori de foame. Acum, singura mea intrebare este: daca e intr-adevar decizia lui Radu sau a rezolvat impresarul problema. Pentru un lucru e cert, jucatorii depinde de impresari si de multe ori nu e decizia lor in legatura cu ceea ce fac. Daca impresarul n-a renuntat la bani, da, Radu ramane fara voia lui la Inter si daca nici macar nu il interesa cat castiga. Altfel, daca e decizia proprie a lui Radu, e simplu: face ce vrea, dar are toate sansele sa-si fi incheiat orice oportunitate de a mai face cariera la nivel inalt in fotbal.

"are toate sansele sa-si fi incheiat orice oportunitate de a mai face cariera la nivel inalt in fotbal"... El e gata de mult timp ca fotbalist.

barghierimihai49
barghierimihai49  •  31 August 2024, 20:41

Pe langa articole fara numar despre Ianis Hagi,pe care nu-l vrea nimeni vad acelasi traseu despre alta petarda aroganta-Ionut Radu,care si-a ingropa toate echipele pe unde a mai jucatIzbitoare asemanare intre acesi jucatori de fotbal-nu-i vrea nimeni,nici propriile echipe.Ce mai-lustragii de profesie!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează