INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

„Vara neterminată a lui Ionuț Radu” » La ce echipă va fi legitimat portarul român în noul sezon: salariu de un milion de euro

Andrei Ionuț Radu e condamnat să rămână la Inter / Foto: Imago
Andrei Ionuț Radu e condamnat să rămână la Inter / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 03 septembrie 2024 19:56 / Actualizat marti, 03 septembrie 2024 21:04

Andei Ionuț Radu (27 de ani), încă portarul lui Inter până pe 30 iunie 2025, a refuzat două echipe din Italia și nu a fost nici pe placul unor cluburi din Franța sau Elveția ♦ El nu mai poate prinde niciun transfer „last-minute” în campionatele în care mercato nu s-a închis ♦ Fostul căpitan al naționalei U21 și-a păstrat numărul 97 și antrenorul Simone Inzaghi îl consideră al patrulea goalkeeper al campioanei Italiei, cu zero șanse de a fi convocat la meciuri!

A intrat deja de două luni în ultimul său sezon de contract din cei cinci semnați la ultima înțelegere cu Inter, ce nu a putut să scape de el și, mai ales de salariul său nici în vara aceasta.

Andrei Ionuț Radu a fost „degradat” în ierarhia portarilor din lotul campioanei Italiei pe a patra poziție (ultima) și antrenorul Simone Inzaghi i-a transmis că nu va intra deloc în planurile sale pentru această stagiune. Cu alte cuvinte, va fi mereu în afara efectivului nerazzurrilor, indiferent de competiție și de situația accidentaților din acest compartiment!

Radu se află acum în spatele lui Yann Sommer, Josep Martínez și Raffaele Di Gennaro și n-a fost înscris de campioana Italiei pe lista trimisă la Lega Serie A. Agenția Fcinternews.it i-a dedicat un articol fostului purtător de banderolă la reprezentativa de tineret, în care oferă detalii din culisele negocierilor din ultimele luni, sub titlul „Vara neterminată a lui Radu: cale întoarsă de la Sassuolo, apoi acord de ultimă oră cu Sampdoria și refuzul lui Sottil”.

A alergat după doi iepuri și n-a prins niciunul!

„Unul dintre cazurile nerezolvate, deocamdată, în mercato estival al lui Inter, îl privește pe Ionuț Radu, portar de 27 de ani care a crescut în academia nerazzurrilor, dar care este sortit să părăsească, definitiv, după numeroase împrumuturi eșuate, clubul de care este încă legat printr-un contract până în 2025.

„Vara neterminată a lui Ionuț Radu” » La ce echipă va fi legitimat portarul român în noul sezon: salariu de un milion de euro
Ionut Radu / Foto: Getty Images

După jumătatea lunii august, se părea că bucureșteanul s-ar putea muta la Sassuolo, cu care Inter ajunsese la un acord pentru un transfer definitiv cu 30% din încasările unei viitoare vânzări păstrate de nerazzurri. Portarul ar fi semnat pentru doi ani, cu un al treilea an automat în cazul promovării în Serie A. Totul OK? Nu chiar, pentru că operațiunea, bine inițiată, a fost blocată de însuși portarul, ce nu era convins că va evolua pe postul de titular.

Zece zile mai târziu, însă, chiar Radu a dat înapoi și a încercat să reia relațiile cu echipa neroverde, care între timp se afla în discuții cu Atletico Madrid pentru compatriotul Horatju Moldovan. Iar portarul lui Inter nu a mai putut îndeplini condițiile pentru a juca în Reggio Emilia.

Mutarea la Doria a fost ruinată de demiterea lui Pirlo!

5meciuri a prins Andrei Ionuț Radu în patru sezoane de contract la Inter, care l-a tot împrumutat la Cremonese, Nantes, Parma și Bournemouth. La „tineretul” nerazzurrilor, a apărat în 58 de partide

Aceeași sursă a mai dezvăluit și ceea ce a încercat pe ultima sută de metri în mercato: „Cu transferul la Sassuolo compromis definitiv, agentul Oscar Damiani a bătut la ușa Sampdoriei, care își exprimase deja cu ceva timp înainte simpatia pentru Radu.

Printre altele, directorul sportiv al genovezilor, Pietro Accardi, l-ar fi dorit și la Empoli și, ca urmare, avea deschidere totală pentru revenirea sa la Genova, după experiența trăită cu câțiva ani înainte la Genoa.

Nerazzurrii au dat undă verde discuțiilor, la ora 19:30, în aceleași condiții convenite anterior cu Sassuolo (cu o lichidare la plecare), în timp ce Doria îi oferise românului un contract până în iunie 2026 În acel moment, noul antrenor Andrea Sottil a cerut un portar mai experimentat pe care îl cunoștea deja, cum a este Marco Silvestri, pentru a amesteca astfel cărțile de pe masă. Zis și făcut!

Radu pleacă doar dacă apare ceva tentant exotic!

Și acum? Se vorbește despre o posibilă întoarcere în țara natală sau Grecia ori Turcia, însă nimic concret. Și probabil că Radu va rămâne la Inter până în ianuarie 2025, când se redeschide piața, dacă nu apare ceva mai <exotic> între timp”.

Mai mult ca sigur, Andrei Ionuț Radu se va transforma, cel puțin pentru următoarele patru luni într-un spectator de lux, neplătitor de bilet însă la meciurile colegilor săi nerazzurri. Dar pe un milion de euro net!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Superliga
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”
Tenis
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (15)
portardelegenda
portardelegenda  •  04 Septembrie 2024, 21:27
Postat de calin.radulescu pe 03 Septembrie 2024, 21:31

Baiatul e total neprofesionist si NU E INTRESAT DE FOTBAL. E CLAR, cel mai mult ii plac banii. Daca era profesionist, isi dorea sa joace, vorbea cu INTER si isi gasea o echipa pe undeva din iunie

Da mă ca tu dacă ai fî in locul lui sigur ai renunta la 7 -8 sute de mi de coco așa de sanchi . Ne lași ?

fibra
fibra  •  04 Septembrie 2024, 13:35

C-asa-i romanul! Nu mai bine sta si ia meleonul sa aiba si "bomba" ce imprastia?

mangrova
mangrova  •  04 Septembrie 2024, 13:11
Postat de catalin_cj pe 04 Septembrie 2024, 10:16

Lobont a stat la Roma si datorita experientei lui. Nici intr-un caz nu a fost cazul sa se scape de el. Ba chiar i s-a prelungit contractul pana cand nu a mai vrut el. In schimb, Radu asta , am impresia ca el se supraevalueaza. La Inter nu mai avea nici o sansa dupa ce gafele lui i-au mancat acum doi ani un scudetto nerazzurilor. E persona nongrata la Inter si el stie asta. Dar 1 milion pe an e mult mai mult decat nimic. Asta si probabil niste clauze pe care alta echipa i le-ar pune ca sa nu pateasca ce a patit Inter cu el.

Dacă Lobont conta, ca portar, cu experienta acumulată, sunt convins că apara ca titular! Copilul ăsta era promițător, doar că inexactitatile, gafele și un scudetto pierdut, și cu ajutorul său, i-au cam tras cariera în jos!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează