INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

LIVE ORA 21:45 Italia - Belgia, blockbuster-ul etapei a 3-a în UEFA Nations League » Echipe probabile + cele mai tari cote

Articol de - Publicat joi, 10 octombrie 2024, 14:13 / Actualizat joi, 10 octombrie 2024 14:48

Italia și Belgia, selecționatele pregătite de Luciano Spalletti și Domenico Tedesco, se vor întâlni în această seară, de la ora 21:45 pe Stadio Olimpico din Roma, în ceea ce se anunță a fi partida cap de afiș din cadrul etapei cu numărul 3 al noului sezon de UEFA Nations League. Disputa va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe PrimaSport 1 și DigiSport 1.

Meciurile etapei a 3-a din UEFA Nations League (Liga A)

Italia - Belgia » LIVE de la ora 21:45

Italia - Belgia » Echipe probabile:

Italia (3-5-2): Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori - Bellanova, Barella, Ricci, Tonali, Dimarco - Raspadori, Retegui
Selecționer: Luciano Spalletti

Belgia (4-2-3-1): Casteels - Castagne, Faes, Debast, Theate - Mangala, Tielemans - Lukebakio, Trossard, Doku - Openda
Selecționer: Domenico Tedesco

Stadion: Stadio Olimpico (Roma)
Arbitru: Espen Eskaas (Norvegia)

„Squadra Azzurra” a început perfect noul sezon din Liga Națiunilor

După o prestație dezamăgitoare la Campionatul European din Germania, unde au fost eliminați doar în optimile de finală ale competiției, 0-2 cu Elveția, iar astfel au ratat șansa de a-și apăra titlul cucerit în urmă cu 3 ani, elevii lui Luciano Spalletti dau semne de revenire.

Naționala Italiei s-a impus în primele două partide ale noului sezon din Liga Națiunilor (3-1 împotriva Franței la Paris și 2-1 cu Israel la Budapesta) și este liderul grupei a 2-a din Liga A.

O altă veste bună pentru italieni este revenirea lui Nicolo Barella, care a lipsit la primele două meciuri din cauza unei accidentări.

„Dracii roșii”, fără Kevin De Bruyne pentru dubla de foc cu Italia și Franța

De cealaltă parte, belgienii au înregistrat o victorie (3-1 cu Israel) și o înfrângere (0-2 cu Franța) în primele două runde.

Astfel, trupa lui Domenico Tedesco ocupă locul al 3-lea în grupa a 2-a din primul eșalon al Ligii Națiunilor înaintea duelului din această seară.

De asemenea, selecționerul italian al Belgiei nu va putea conta pe cel mai important jucător al „dracilor”, Kevin De Bruyne.

Mijlocașul lui Manchester City, accidentat în partida de debut disputată de „cetățeni” în noul sezon de UEFA Champions League (0-0 cu Inter Milano pe Etihad), i-a comunicat în urmă cu o săptămână selecționerului că nu își dorește să facă parte din lotul țării sale pentru dublele din octombrie și noiembrie din Nations League pentru a se putea recupera complet.

Domenico Tedesco, decizii controversate luate la cârma naționalei Belgiei

De asemenea, din lotul Belgiei nu fac parte nici Romelu Lukaku și Thibaut Courtois.

Atacantul lui Napoli nu a mai fost convocat la națională de la Campionatul European, în ciuda evoluțiilor bune pe care le-a avut în tricoul echipei lui Antonio Conte, în timp ce Thibaut Courtois a declarat că nu va mai juca pentru naționala Belgiei sub conducerea lui Domenico Tedesco, după ce nu a fost convocat la turneul final din Germania.

„Squadra Azzurra”, superioară Belgiei în ultimele întâlniri directe

Italienii s-au impus în ultimele 3 partide disputate împotriva Belgiei.

Pe primele două, Italia le-a câștigat la Campionatul European, 2-0 în 2016 și 2-1 în 2021, iar ultimul duel direct dintre cele două selecționate a fost în finala mică a ediției 2020-2021 din Liga Națiunilor. „Squadra Azzurra” s-a impus tot cu 2-1.

Cel mai recent succes al belgienilor în fața Italiei a fost înregistrat într-un meci amical disputat în anul 2015, câștigat cu 3-1 de selecționata pregătită la vremea respectivă de Marc Wilmots.

Clasament UEFA Nations League (Liga A):

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mihai Mironică, atac fără menajamente la adresa fiului „Regelui”: „Este incredibil faptul că Ianis joacă la națională mai mult decât la club. Numele Hagi nu a fost o povară pentru el, ci o trambulină!”
Nationala
Mihai Mironică, atac fără menajamente la adresa fiului „Regelui”: „Este incredibil faptul că Ianis joacă la națională mai mult decât la club. Numele Hagi nu a fost o povară pentru el, ci o trambulină!”
Ciprian Tătărușanu rezolvă marea dilemă a lui Mircea Lucescu, la noul podcast GSP: „El va fi titular pentru următorii 10 ani” + Cum s-a schimbat rolul portarului
Nationala
Ciprian Tătărușanu rezolvă marea dilemă a lui Mircea Lucescu, la noul podcast GSP: „El va fi titular pentru următorii 10 ani” + Cum s-a schimbat rolul portarului
„Oare și-a vândut sufletul?” » Furie în Germania, după ce Klopp a semnat: „Cu fanii lui Dortmund e GATA”
Campionate
„Oare și-a vândut sufletul?” » Furie în Germania, după ce Klopp a semnat: „Cu fanii lui Dortmund e GATA”

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează