INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

L-a depășit pe Mourinho și a ajuns în spatele lui Herrera » Ascensiunea fulminantă a noului campion al Italiei

Simone Inzaghi a pus a doua stea pe tricoul lui Inter / Foto: Imago
Simone Inzaghi a pus a doua stea pe tricoul lui Inter / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 11:36 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 13:32

Simone Inzaghi (48 de ani), antrenorul lui Inter, sărbătorește primul scudetto ca tehnician și al șaselea trofeu în trei sezoane cu nerazzurrii. Nu-i mai are deasupra în istoria clubului decât pe Helenio Herrera și Roberto Mancini, cu câte șapte! Inzaghi jr. și-a egalat deja performanța stabilită ca fotbalist la Lazio, șase trofee cucerite.

A ratat la mustață, și din cauza lui Ionuț Radu, titlul în lupta cu AC Milan, dar acum și-a luat revanșa cu vârf și îndesat. A devenit astfel primul antrenor care câștigă lo scudetto după un Derby della Madonnina și a reușit să-l întreacă pe Jose Mourinho în topul trofeelor pe banca tehnică a lui Inter. Simone Inzaghi, cu fotbalul său relațional, a ajuns în premieră să fie campion al Italiei la al treilea sezon ca manager al nerazzurrilor.

N-au mai ținut cont de reguli! Cum au sărbătorit fanii lui Inter titlul din Serie A: s-au urcat pe statuia Regelui și au luminat Domul din Milano
INTER CAMPIOANĂ
N-au mai ținut cont de reguli! Cum au sărbătorit fanii lui Inter titlul din Serie A: s-au urcat pe statuia Regelui și au luminat Domul din Milano

Fratele mai mic al lui Pippo a strâns deja șase trofee din vara lui 2021 încoace, față de cele doar cinci ale lui The Special One, cu mențiunea însă că Simone a pierdut finala Champions League în fața lui Manchester City, în vreme ce portughezul a izbutit „Tripla", campionat, Cupa Italiei și Liga.

Inzaghi jr l-a înlocuit pe Pioli la Lazio

Nu-l mai devansează pe fostul coechipier al lui Ștefan Radu de la Lazio (2008-2010) decât legendarul Helenio Herrera și Roberto Mancini - ambii au șapte trofee, dar are viitorul în față și încă trei stagiuni la dispoziție să-și depășească palmaresul ca fotbalist, șase trofee cu Lazio.

Chiar cu Lazio, unde s-a retras ca jucător, și-a început ascensiunea ca antrenor, cu șase sezoane la juniori și tineret, apoi cu alte cinci la squadra de seniori, perioadă în care și-a trecut în CV o Cupă și două Supercupe ale Italiei. Foarte interesant e că Simone a debutat în Serie A ca interimar, înlocuindu-l chiar pe Stefano Pioli, fix adversarul de-acum împotriva căruia s-a impus fără drept de apel, Inter având 17 puncte avans față de Milan!

5,5milioane de euro este salariul anual încasat la Inter de Simone Inzaghi, care mai are contract cu nerazzurrii până la 30 iunie 2027. Doar Massimiliano Allegri îl depășește în Serie A, cu 7 milioane la Juventus

Simone Inzaghi: „Cred că nu mai am nimic de dovedit"

„Au fost trei ani importanți. Am câștigat un titlu supermeritat, după ce am dominat autoritar întrecerea. Am reușit ceva incredibil, alături de fanii noștri, de jucători și de cei din stafful administrativ. Limita mea este că nu am putut ține în afara casei toată această muncă și de aceea trebuie să mulțumesc familiei mele.

Acum nu mai am nimic de demonstrat, numai să mai ofer alte victorii și alte trofee", a declarat Simone după un sezon în care rămâne, totuși, cu dezamăgirea de a fi părăsit Liga Campionilor în faza "optimilor" în fața lui Atletico.

153de meciuri are Simone Inzaghi ca antrenor la Inter, înregistrând 102 victorii, 26 de remize și 25 de eșecuri, golaveraj 303-130. În acest sezon, nerazzurrii dețin cel mai bun atac, 79 de goluri marcate, și cea mai ermetică defensivă din Serie A, 18 goluri primite

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Răsturnare de situație la Barcelona! Anunțul urmează să vină în curând
BARCELONA
Răsturnare de situație la Barcelona! Anunțul urmează să vină în curând
De ce se prăbușesc jucătorii români afară? » A urmărit mii de fotbaliști și vine cu explicații: „Noi nu înțelegem!”
SITUAȚIE
De ce se prăbușesc jucătorii români afară? » A urmărit mii de fotbaliști și vine cu explicații: „Noi nu înțelegem!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
mr90
mr90  •  23 Aprilie 2024, 14:36

Are doar un singur titlu in Italia, Mourinho are doua ...

MaxiP
MaxiP  •  23 Aprilie 2024, 14:34

L-a depasit pe Mourinho la ce? Pai sa mai bage cateva triunghiulare de cate 30 minute meciul si pe pauza de iarna si vreo 2 supercupe pe sezon, sa ia 15 trofee in 2 ani. Mourinho a luat Champions League cu Inter, cum poate fi depasit de unul ca a luat 3 supercupe si o cupa? A pierdut titlul conducand singura echipa serioasa din Italia, e de-abia la primul. E mai mare performanta ca a luat o Cupa cu Lazio decat 6 trofee cu Inter, dar din care de fapt e la primul de elita. Si totusi, finala Champions League face mai mult ca cele 6 trofee, dar nu-l pune cu nimic peste Mourinho.

fibra
fibra  •  23 Aprilie 2024, 14:01

Bravo,felicitari!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează