INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

FOTO Liverpool - Chelsea 2-1 » „Cormoranii” câștigă pe Anfield și îsi consolidează poziția de lider în Premier League

Articol de - Publicat duminica, 20 octombrie 2024 20:47 / Actualizat duminica, 20 octombrie 2024 21:16

Liverpool a învins-o pe teren propriu pe Chelsea, scor 2-1, în derby-ul etapei cu numărul 8 din Premier League.

Rezultatele etapei a 8-a din Premier League

În urma acestei victorii, trupa lui Arne Slot a acumulat 21 de puncte și își păstrează prima poziție în campionat. De cealaltă parte, londonezii rămân cu 14 puncte și coboară pe locul al 6-lea.

„Penalty”, laitmotivul primei reprize

Prima fază notabilă a partidei a venit în minutul 19, atunci când Jadon Sancho a fost călcat în careul advers de către Trent Alexander-Arnold, însă nici centralul John Brooks și nici arbitrii din camera VAR nu au intervenit, spre nemulțumirea lui Enzo Maresca.

O fază similară a avut loc 6 minute mai târziu, însă de această dată la cealaltă poartă. Levi Colwill l-a trântit la pământ pe Mohamed Salah în interiorul careului lui Chelsea, însă John Brooks a făcut semn că jocul poate continua.

Pană la urmă a venit și lovitura de la 11 metri, în minutul 27. Același Colwill a avut o nouă intervenție nefericită, de data aceasta asupra lui Curtis Jones, iar John Brooks nu a mai stat pe gânduri și a dictat penalty pentru gazde.

+5 FOTO

Mohamed Salah a transformat fără emoții de la punctul cu var, aducându-i astfel pe „cormorani” în avantaj.

Diogo Jota a părăsit terenul accidentat

Exact după deschiderea scorului, a venit și o veste proastă pentru Liverpool. Diogo Jota s-a accidentat, iar Arne Slot a fost nevoit să-l înlocuiască pe atacantul portughez. În locul său a fost introdus pe teren Darwin Nunez.

În minutele suplimentare ale primei reprize, John Brooks a dictat din nou o lovitură de la 11 metri pentru gazde, în urma unei intervenții a goalkeeper-ului londonezilor, Robert Sanchez, asupra lui Curtis Jones.

Totuși, după analiza din camera VAR, centralul englez s-a dus să verifice faza, iar verdictul său acela de a anula decizia inițială.

La ultimul atac al primei reprize, Chelsea a avut o șansă mare de a restabili egalitatea, însă execuția lui Cole Palmer a trecut puțin peste poarta lui Kelleher.

Așadar, Liverpool a intrat la cabine cu un avantaj minim pe tabelă.

Repriza secundă a început în forță

În minutul 49, Chelsea a restabilit egalitatea prin Nicolas Jackson. Inițial, arbitrul asistent a ridicat fanionul pentru o poziție de offside în care se afla senegalezul. Totuși, în urma analizei VAR, s-a demonstrat că piciorul lui Konate l-a ținut în joc pe atacantului londonezilor, iar golul a fost validat.

Doar 3 minute a fost menținut echilibrul pe tabelă. Curtis Jones a readus-o pe Liverpool în avantaj, după ce a fructificat o pasă venită din partea lui Mohamed Salah.

După acest eveniment, oaspeții au preluat inițiativa, însă nu au reușit să-și creeze șanse importante de a restabili egalitatea, până în prelungirile partidei, atunci când lovitura de cap expediată de Renato Veiga din careul lui Liverpool a trecut peste poarta lui Kelleher.

Astfel, scorul final al partidei a rămas cel stabilit de Curtis Jones în minutul 52, 2-1 pentru gazde.

În etapa viitoare din Premier League, Liverpool va merge pe Emirates pentru super-disputa cu Arsenal, în timp ce londonezii vor primi vizita celor de la Newcastle.

Pană atunci însă, pentru cele doua echipe urmează confruntările din cupele europene.

Trupa lui Arne Slot va evolua în Liga Campionilor pe terenul lui RB Leipzig, iar Chelsea va juca la Atena, împotriva lui Panathinaikos, în Conference League.

Clasament Premier League:

FINAL » Liverpool - Chelsea 2-1

Liverpool - Chelsea » Echipele de start:

Liverpool (4-2-3-1): Kelleher - Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Jones, Gravenberch - Salah, Szoboszlai, Gakpo - Diogo Jota
Rezerve: Jaros - Diaz, Endo, Gomez, Mac Allister, Morton, Nunez, Quansah, Tsimikas
Antrenor: Arne Slot

Chelsea (4-2-3-1): Sanchez - James, Adarabioyo, Colwill, Gusto - Caicedo, Lavia - Madueke, Palmer, Sancho - Jackson
Rezerve: Bettinelli - Badiashile, Dewsbury-Hall, Disasi, Fernandez, Felix, Neto, Nkunku, Veiga
Antrenor: Enzo Maresca

Stadion: Anfield Road (Liverpool)
Arbitru: John Brooks

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Moment scabros la pauza derby-ului Dinamo - FCSB » Ce au făcut ultrașii oaspeților când majoretele dinamoviste au ieșit pe gazon
Superliga
Moment scabros la pauza derby-ului Dinamo - FCSB » Ce au făcut ultrașii oaspeților când majoretele dinamoviste au ieșit pe gazon
Gigi Becali, imediat după Dinamo - FCSB: „Să știți un lucru”
Superliga
Gigi Becali, imediat după Dinamo - FCSB: „Să știți un lucru”
Gigi Becali și-a amenințat jucătorii la finalul derby-ului cu Dinamo: „Trebuie amenzi! Eu bat cu pumnul în masă” + anunță o schimbare în echipa de start
Superliga
Gigi Becali și-a amenințat jucătorii la finalul derby-ului cu Dinamo: „Trebuie amenzi! Eu bat cu pumnul în masă” + anunță o schimbare în echipa de start

Fosta vedetă din Superliga se distrează cu iubita în Dubai! Francesca a lăsat România, unde era vedetă TV, și s-a mutat cu el în Emiratele Arabe Unite

„Ți s-a propus să trișezi?” » Tătărușanu răspunde la 10 întrebări delicate: „A ieșit scandal în vestiar” / „Atunci am vrut să mă las!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează