INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Lothar Matthaus și-a dat demisia dintr-un motiv întâlnit deseori în România: „M-au exasperat!”

Lothar Matthaus / foto Imago Images
Lothar Matthaus / foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 27 august 2024 11:10 / Actualizat marti, 27 august 2024 11:13

Fostul internațional german Lothar Matthaus, 63 de ani, nu mai vrea să audă de echipa U13 a clubului TSV Grunwald, und joacă și fiul lui, Milan.

Se întâmplă și-n Germania! Fostul internațional Lothar Matthaus, o legendă a lui Bayern, a renunțat să mai antreneze formația U13 a clubului TSV Grunwald, chiar dacă acolo activează și fiul său, Milan.

Lothar Matthaus n-a mai suportat să-l terorizeze zilnic părinții

Motivul? S-a săturat să-l sune zilnic părinții copiilor și să-l bată la cap! În emisiunea TV „Sky90 – die Fußballdebatte“, Matthaus a spus tot ce avea pe suflet: „Mi-am dat demisia din funcția de antrenor. Au fost doi ani de succes. Puștii mi-au creat mai puține probleme decât părinții lor!”.

Apoi, campionul mondial din 1990 a detaliat: „M-am gândit în sinea mea că nu merită să stau toată ziua la telefon și să le ascult reproșurile. Că fiii lor joacă prea puțin, că nu știu ce am făcut greșit la antrenamente. Las pe altcineva s-o facă, poate o va face mai bine decât mine”.

Lothar Matthaus a fost un jucător de succes și a antrenat numeroase echipe de club și naționale

Lothar Matthaus, acum analist TV, are o amplă carieră și-n antrenorat. După ce a agățat ghetele-n cui, el a pregătit mai multe echipe de club și naționale în străinătate.

A fost antrenor în Austria, la Rapid Viena, și în Serbia, la Partizan Belgrad, dar și la Atlético Paranaense sau Maccabi Netanya, pentru perioade scurte de timp.

De asemenea, a deținut funcția de selecționer al reprezentativei Ungariei, în perioada ianuarie 2004 – decembrie 2005. Ulterior a luat loc și pe banca Bulgariei. Este adevărat, doar pentru 9 meciuri.

Lothar Matthaus are în palmares 19 trofee majore

Ca jucător activ, Matthaus a evoluat la Borussia Monchengladbch (1979 - 1984), Bayern Munchen (1984 - 1988 și 1992 - 2000), Inter Milano (1988 - 1992) și Metrostars New York (2000 - 2001).

Are în palmares nu mai puțin de 19 trofee majore, între care titlul mondial (1990) și cel european (1980) câștigate cu naționala Germaniei.

Match Quiz U. Craiova - Rapid

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (2)
steaua.libera
steaua.libera  •  27 August 2024, 13:21

In ziua de azi, parintii se cred antrenori, manageri, doctori, maseuri. Lasati, ba, antrenorii sa-si faca treaba!

maistorkokir
maistorkokir  •  27 August 2024, 11:27

Matheus avea potential ca antrenor, a reusit de f tanar o calificare miraculoasa cu Partizan in Champions League in 2003. De acolo trebuia sa mearga la echipe puternice, cu buget, ce-o fi fost in mintea lui sa mearga de acolo la nationala Ungariei, echipa fara nici o perspectiva de calificare la turnee finale? Practic si-a compromis intreaga cariera de antrenor. Uneori sunt oferte financiare f tentante, dar jucatorii pe care ii vei antrena nu sunt pe masura. Si-a incheiat cariera fizic, antrenand Bulgaria, o alta nationala zombie. N-a antrenat niciodata in Bundesliga, desi a fost o legenda ca jucator. F ciudat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează