INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FSV MAINZ - BORUSSIA MONCHENGLADBACH, 21:30, EUROSPORT 2

Mainz vrea prima victorie acasă în 2011 contra lui Gladbach, de la 21:30, pe Eurosport 2

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2011 16:46

Astăzi, de la 21:30, Eurosport 2 transmite în direct şi în exclusivitate meciul care deschide etapa a 30-a din Bundesliga, FSV MAINZ BORUSSIA MONCHENGLADBACH.

Miză uriaşă în această seară pe Stadion am Bruchweg, cea mai mică arenă din Bundesliga. FSV Mainz trage cu dinţii să prindă o cupă europeană, în timp ce Borussia a prins viaţă după succesul clar din etapă trecută cu Koln (5-1) şi poate evita retrogradarea.

Formaţia gazdă este singura din Bundesliga care nu a câştigat niciun meci acasă în retur, obţinând numai două remize şi pierzând de trei ori. Mai mult, trupa lui Thomas Tuchel a marcat ultimele nouă goluri numai în repriza secundă, dovedind o ineficacitate supărătoare în primele 45 de minute. Pentru jocul de diseară, tehnicianul lui Mainz şi-a pierdut tot axul central al defensivei. Portarul Heinz Muller suferă de un virus stomacal şi va fi înlocuit cu Christian Wetklo, în timp ce fundaşii Noveski şi Svensson sunt amândoi suspendaţi. Pentru înlocuirea lor există trei opţiuni: Bungert, Kirchhof şi Fathi. Doar tradiţia e de partea gazdelor, care au câştigat ultimele patru meciuri acasă cu Gladbach.

Borussia a înregistrat un apeciabil salt calitativ în defensivă. Dacă pe vremea lui Michael Frontzeck media de goluri primite era de 2,5 pe meci, de la venirea lui Lucien Favre a scăzut la 1 gol pe meci. Talentatul Marco Reus deţine un record impresionant în faţa lui Mainz, marcând trei goluri în 194 de minute jucate contra acestei formaţii. Cum Favre îl are în continuare accidentat pe golgeterul Igor De Camargo, tehnicianul elveţian pare tentat să meargă pe mâna aceluiaşi „11” cu care a învins pe Koln. Asta înseamnă că în poartă va sta tot Marc-Andre ter Stegen, un goalkeeper de doar 18 ani.

Fiecare formaţie are şi câte un accidentat de lungă durată: Adam Szalai, respectiv Jean-Sebastian Jaures.

Transmisiile exclusive din Bundesliga vor continua pe Eurosport 2 sâmbătă cu meciurile HAMBURGER SV – HANNOVER 96 (16:30), FC KOLN – VfB STUTTGART (18:30) şi WERDER BREMEN – SCHALKE 04 (19:30).

Duminică, Eurosport 2 va difuza în direct partidele BAYERN MUNCHEN – BAYER LEVERKUSEN (16:30) şi BORUSSIA DORTMUND – SC FREIBURG (18:30). Runda se va încheia de la 20:30 cu rezumatele tuturor meciurilor din această etapă.

Orice alt meci din Bundesliga poate fi văzut în direct, la cerere, pe aplicaţia www.eurosportplayer.ro

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Helmut Duckadam a ajuns azi la spital și a intrat în operație pe cord deschis
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a ajuns azi la spital și a intrat în operație pe cord deschis
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
nicolaevici
nicolaevici  •  15 Aprilie 2011, 16:57

Oare om avea si noi asa suportere...?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează