INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

LIVE ORA 18:30 Manchester City - Arsenal, derby-ul etapei în Premier League » Echipe probabile + cele mai tari cote

Articol de - Publicat duminica, 22 septembrie 2024, 10:27 / Actualizat duminica, 22 septembrie 2024 11:26

Manchester City și Arsenal, echipele pregătite de Pep Guardiola și Mikel Arteta, se vor întâlni astăzi, de la ora 18:30, pe Etihad Stadium din Manchester, în blockbuster-ul etapei a 5-a din noul sezon de Premier League. Partida va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe PrimaSport 1 și DigiSport 1.

Rezultatele etapei #5 din Premier League

Manchester City - Arsenal » LIVE de la ora 18:30

Manchester City - Arsenal » Echipe probabile:

Manchester City (4-2-3-1): Ederson - Walker, Akanji, Ruben Dias, Gvardiol - Kovacic, Rodri - Savinho, B. Silva, Grealish - Haaland
Antrenor: Pep Guardiola

Arsenal (4-3-3): Raya - White, Gabriel, Saliba, Timber - Rice, Partey, Havertz - Saka, Trossard, G. Jesus
Antrenor: Mikel Arteta

Stadion: Etihad Stadium (Manchester)
Arbitru: Michael Oliver

„Cetățenii” au început perfect noua stagiune de Premier League

Formația pregătită de Pep Guardiola este lider în campionatul Angliei, fiind singura echipă din acest sezon de Premier League care are număr maxim de puncte după primele patru etape.

Pe lângă faptul că i-au învins pe Chelsea (2-0), Ipswich (4-1), West Ham (3-1) și Brentford (2-1) în campionat, „cetățenii” au reușit să cucerească primul trofeu din acest sezon, chiar în primul meci oficial disputat.

Manchester City a triumfat în fața rivalilor locali, Manchester United, câștigând astfel Supercupa Angliei în urma loviturilor de departajare (1-1 după 120 de minute).

Primele puncte pierdute de campioana Angliei în acest sezon au fost în meciul de debut din UEFA Champions League. Elevii lui Pep Guardiola au remizat, 0-0 pe teren propriu, cu Inter Milano, campioana Italiei.

Arsenal, din nou principala contracandidată a lui City

De cealaltă parte, elevii lui Mikel Arteta au pierdut doar două puncte în primele patru etape ale noii stagiuni de Premier League, iar astfel „tunarii” le suflă în ceafă celor de la City pentru al 3-lea sezon consecutiv.

Formația de pe Emirates le-a învins pe Wolverhampton (2-0), Aston Villa (2-0) și Tottenham (1-0) până acum în acest sezon, iar singurele două puncte pierdute în campionat au fost în etapa a 3-a, când Arsenal a remizat cu Brighton, 1-1 pe teren propriu.

În meciul de debut din acest sezon de UEFA Champions League, elevii lui Arteta au obținut doar un rezultat de egalitate, 0-0 cu Atalanta la Bergamo. Principalul remarcat al partidei a fost portarul spaniol al „tunarilor”, David Raya.

Goalkeeper-ul lui Arsenal a avut o dublă intervenție extraordinară. Înițial, acesta a reușit să salveze penalty-ul executat de Mateo Retegui, după care, la aceeași fază, a respins lovitura de cap a italianului, păstrând astfel poarta „tunarilor” intactă.

Absențe importante în ambele tabere

Pentru gazde, cea mai importantă absență este cea a belgianului Kevin De Bruyne, care a fost înlocuit la pauza partidei disputate de City împotriva celor de la Inter în UEFA Champions League.

Cu toate acestea, potrivit presei britanice, există șanse pentru Guardiola să îl poată folosi pe belgian la derby-ul cu Arsenal, având în vedere că accidentarea suferită de mijlocaș nu este atât de gravă precum s-a crezut inițial.

De asemenea, din lotul „cetățenilor” pentru partida de astăzi, vor mai lipsi Nathan Ake și Oscar Bobb.

De cealaltă parte, lista indisponibilităților este ceva mai lungă. Mikel Arteta nu se va putea baza la acest meci pe serviciile căpitanului Martin Odegaard, dar nici pe Mikel Merino, Zinchenko, Tomiyasu și Kieran Tierney.

Clasament Premier League:

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Îl vinde FCSB pe Târnovanu? Secretele din spatele interesului lui Becali pentru Zima + Reacția Petrolului: „Are prelungirea pe masă”
Superliga
Îl vinde FCSB pe Târnovanu? Secretele din spatele interesului lui Becali pentru Zima + Reacția Petrolului: „Are prelungirea pe masă”
„Don Juan” Florin Bratu i-a dat replica lui Dorinel Munteanu, după atacul din GSP.ro: „M-a jignit!”
Superliga
„Don Juan” Florin Bratu i-a dat replica lui Dorinel Munteanu, după atacul din GSP.ro: „M-a jignit!”
Gigi Becali a anunțat primul „11” pentru debutul în grupa de Europa League » 3 jucători titulari cu Petrolul sunt OUT
Europa League
Gigi Becali a anunțat primul „11” pentru debutul în grupa de Europa League » 3 jucători titulari cu Petrolul sunt OUT

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează