INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Verdict în cazul lui Marc Bernal » Cât va lipsi de pe teren puștiul-minune al Barcelonei

Marc Bernal / Foto: Getty Images
Marc Bernal / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 09 septembrie 2024 16:47 / Actualizat luni, 09 septembrie 2024 16:56

Barcelona a primit o veste bună și o veste proastă în privința lui Marc Bernal (17 ani), mijlocașul închizător care a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate la genunchiul stâng în meciul cu Rayo Vallecano, câștigat de catalani cu 2-1 în etapa a treia din La Liga.

Operația lui Bernal a decurs bine, fără alte complicații, însă chiar și așa mijlocașul defensiv va trebui să stea departe de gazon pentru a se recupera timp de un an. El a fost utilizat în primele trei etape de către Hansi Flick titular, iar evoluțiile sale au fost unele încurajatoare pentru catalani.

Marc Bernal va lipsi un an de la Barcelona

Publicația spaniolă AS a menționat despre Marc Bernal că în primele trei etape din La Liga a arătat mai convingător decât Christensen, Frenkie de Jong, Gundogan și Pedri pe postul de mijlocaș defensiv. Jurnaliștii iberici l-au comparat pe Bernal cu Sergio Busquets: „Un puști de acasă a trebuit să sosească pentru a lua taurul de coarne și a se pretinde ca înlocuitorul natural al lui «Busi»”.

Vești bune și proaste pentru Marc Bernal luni, după o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng. Vestea bună este că operația efectuată de chirurgul Joan Carles Monllau la Spitalul din Barcelona a fost efectuată într-o manieră «satisfăcătoare», după cum a raportat clubul într-un comunicat, punând un accent deosebit pe gravitatea accidentării, având afectat ligamentul încrucișat anterior și meniscul extern.

Vestea proastă este că operațiunea a confirmat problema zonei afectate, așa că în cele din urmă prognoza de absență ajunge la 12 luni.

Este clar că aceasta este o lovitură foarte grea atât pentru jucător, cât și pentru club. Iar Bernal se impusese în formula lui Hansi Flick drept mijlocașul închizător titular al echipei. În ciuda faptului că avea 17 ani, inteligența și talentul i-au permis să se instaleze într-una dintre cele mai complicate și „fierbinți” poziții de la plecarea lui Sergio Busquets în urmă cu un an.

Până acum, nimeni care încercase să se stabilească în această poziție nu fusese 100% convingător. Nici Christensen, nici Frenkie, nici Gündogan, nici Pedri... Un puști de acasă a trebuit să sosească pentru a lua taurul de coarne și a se pretinde ca înlocuitorul natural al lui «Busi».

Cu toate acestea, soarta i-a adus o cumpănă lui Marc, care va avea acum un an de încercare pentru a se bucura din nou de fotbal. În orice caz, clubul vrea să-i arate că angajamentul lor față de mijlocaș este absolut și îi va oferi o reînnoire în lunile următoare”, a notat despre Marc Bernal AS.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
melcul_furios
melcul_furios  •  09 Septembrie 2024, 17:51

Hai sa prezentam complet imaginea - Hansi Flick a schimbat sistemul din 4-3-3 in 4-2-3-1 si atunci Bernal a jucat in pivot dublu, pozitie care probabil este foarte buna pentru Frenkie de Jong iar Gundogan este un centru atacant, nu defensiv, de ce il mentionam?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează