Articol de Theodor Jumătate - Publicat marti, 25 ianuarie 2022 10:25 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2022 11:05
Mario Marinică, 57 de ani, primul selecționer care a calificat Malawi în fazele eliminatorii ale Cupei Africii, susține că jucătorii săi au fost puși să-și spele singuri hainele, iar condițiile de cazare au fost mult sub cele ale altor echipe.
Mario Marinică iubește Africa. A antrenat echipe din nouă țări pe acest continent. Iar acum, în ianuarie 2022, a calificat Malawi în fazele eliminatorii ale turneului final. O performanță unică în istoria naționalei „Flăcărilor”. Tehnicianul în vârstă de 57 de ani e în vârful carierei.
Mario Marinică: „Nu l-ați vedea pe Mane spălându-și singur chiloții”
A fost însă nemulțumit profund de modul în care s-au comportat organizatorii față de jucătorii săi. Îi acuză frontal de discriminare. Nu doar focarul de coronavirus a afectat Malawi la CAN, ci și condițiile de cazare în Camerun.
„Nu l-ați vedea pe Sadio Mane spălându-și singur chiloții și agățându-i la uscat pe boschetul din fața camerei. Jucătorilor mei au fost obligați să facă asta”, a declarat Marinică la ESPN.
„Gambia are aceeași problemă. Sunt standarde diferite aici, echipele sunt tratate diferit. Vorbim de incluziune, vrem să avem formații mici care să realizeze lucruri extraordinare, dar oamenii vor să vadă tot marile puteri în ultimele faze ale competiției”.
Mario Marinică: „Am fost șocat să constat că nu mai e nici mâncare”
Antrenorul a fost scandalizat de ce a văzut la hotelul Valle de Bana, din Bafoussam. „Nu am avut nici lapte pentru cafea, ni s-a spus că s-a terminat laptele. Am fost șocat să constat că nu mai e nici mâncare suficientă, ca să nu mai zic că nici nu era bună. Trei zile am așteptat să se rezolve problemele noastre la hotel. Am cerut federației să facă plângere”.
Anumite întrebări trebuie puse: de ce ne confruntăm doar noi cu toate aceste lucruri? De ce numai echipele mici? De ce doar Comore, Gambia, Malawi?
- Mario Marinică, selecționer Malawi
Concluzia lui: „Suntem tratați ca oameni inferiori”. A dezvăluit și că, din cauza hranei puține și nepotrivite, unii internaționali au vomitat în timpul partidelor.
Mario Marinică: „Jucătorul nostru a fost împins, dar arbitrul nu a dat penalty”
Marinică a criticat și arbitrajul de la CAN. „Corectitudinea pe teren e importantă. La meciul cu Senegal, ultimul din grupă, am avut un penalty clar, jucătorul nostru a fost împins, dar arbitrul nu a dat nimic”. „Centralul” acelei întâlniri (0-0) a dictat inițial lovitură de pedeapsă, apoi a anulat-o, cu VAR. „Tot pentru că suntem văzuți ca inferiori”.
Suntem tot parte din Africa, la fel ca Senegal, Nigeria, ar fi trebuit să ne trateze la fel. Din nefericire, nouă ni s-a întâmplat tot ce a povestit selecționerul.
- John Banda, mijlocaș Malawi
VIDEO. Rezumat Malawi vs. Senegal 0-0
Citește mai multe știri din fotbalul internațional:
Barcelona vrea să transfere din Premier League » Pe ce atacant a pus ochii Xavi
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”