INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Fundașul central român se transferă la AC Milan » Contract pe patru ani

Matteo Duțu, în tricoul lui Lazio / Foto: Getty Images
Matteo Duțu, în tricoul lui Lazio / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2024 13:28 / Actualizat luni, 08 iulie 2024 14:22

Matteo Duțu (18 ani), fundașul central cu cetățenie română născut la Roma, este foarte aproape să prindă un transfer de la Lazio, echipa care l-a crescut, la AC Milan.

Matteo Duțu urmează să semneze un contact valabil pentru următorii patru ani, informează site-urile lalaziosiamonoi.it și milanreports.com.

Matteo Duțu, om de bază la Lazio Primavera

Duțu a strâns 64 de meciuri și 4 goluri pentru Lazio Primavera (U19). A jucat alături de romani și în UEFA Youth League și a devenit o prezență constantă în loturile de juniori ale României.

Fundașul central de 1,92 metri nu a primit vreo șansă de a debuta într-o partidă oficială pentru Lazio, deși se numără printre cele mai importante produse ale academiei clubului din capitala Italiei. Duțu a fost pe bancă la un meci de Liga Campionilor, o înfruntare cu Atletico Madrid, din faza grupelor.

Portret laudativ pentru Matteo Duțu

Prestațiile stoperului născut din părinți români l-au făcut însă să fie remarcat în presa din „Cizmă”, unde i-a fost dedicat un portret laudativ.

„Vorbim despre Matteo Duțu, un fundaș italiano-român născut în 2005, sosit de la Lazio. Un fundaș central robust, cu un joc bun de picior, Duțu va semna un contract pe patru ani cu Milan.

Sezonul trecut, Matteo Dutu s-a confruntat cu Milan Primavera, echipă antrenată de Ignazio Abate, care este acum noul antrenor al Ternanei. Încă de la început, jucătorul născut în 2005 l-a impresionat pe Enzo Vergine (n.r.- managerul academiei lui AC Milan) prin eleganța și versatilitatea sa în centrul apărării și nu întâmplător Milan a decis să se bazeze pe el pentru a-și completa linia defensivă centrală pentru sezonul următor.

Anul trecut, Duțu a fost unul dintre pilonii Lazio Primavera sub antrenorul Sanderra, iar cifrele nu pot decât să confirme acest lucru. Fundașul în vârstă de 18 ani a strâns în total 35 de apariții și a marcat un gol cu ​​tricoul «bianconceleștilor», în campionatul Primavera 1 și Coppa Italia, însumând 3092 de minute”, notează milanreports.com.

VIDEO O nouă ipoteză despre presupusul blat dintre Dinamo și Lazio » „ Ce înțelegere să fie? Lui Borcea îi place mereu să aibă variante de rezerve”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Campionate
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Anunț uriaș din Scoția pentru Ianis Hagi, înainte de meciul lui Rangers
Stranieri
Anunț uriaș din Scoția pentru Ianis Hagi, înainte de meciul lui Rangers

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Cristian Chira, în cârje la Oțelul - Universitatea Craiova » Dialog exclusiv cu GSP: „Aștept rezultatul de la RMN și sper să scap de operație”


Comentarii (6)
Newman
Newman  •  08 Iulie 2024, 21:17

Acesta este roman ca si grinda banatean.

talpaiadului
talpaiadului  •  08 Iulie 2024, 17:21

Daca e cu adevarat valoros, va fi selectionat la nationala Italiei. Daca e mediocru spre bunicel, va "alege" nationala Romaniei. Daca e slab, se va considera discriminat de catre ambele nationale.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  08 Iulie 2024, 16:18

...esti cel mai bun Matteo Dutu...ai luat BAC ul ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează