INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL

Mikel Arteta a semnat prelungirea cu Arsenal

Mikel Arteta / Foto: Getty Images
Mikel Arteta / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 12 septembrie 2024 11:20 / Actualizat joi, 12 septembrie 2024 11:24

Mikel Arteta (42 de ani) a semnat prelungirea de contract cu Arsenal. Noua înțelegere este valabilă până în 2027.

Spaniolul Mikel Arteta a semnat prelungirea de contract și va rămâne la clubul din nordul Londrei până în 2027, potrivit The Athletic. Înțelegerea anterioară urma să expire la finalul acestui sezon, iar asta le poate da un plus de moral „tunarilor” înainte de derby-ul cu Tottenham.

Arteta rămâne la Arsenal

Venit în 2019 pentru a-l înlocui pe Unai Emery, Arteta a devenit un pilon pentru Arsenal, reușind să câștige Cupa Angliei în 2020 și să califice echipa în Liga Campionilor, după o absență de 7 ani. Sezonul trecut, Arsenal a încheiat stagiunea pe locul doi, la doar 3 puncte în spatele lui City, și rămâne și în acest sezon o candidată serioasă la Premier League.

Arteta a promovat și o serie de tineri în mandatul său, care au ajuns astăzi jucători importanți în fotbalul mondial. Printre aceștia se numără și Bukayo Saka (23 de ani), care a ajuns titular incontestabil și la naționala Angliei.

Produs de La Masia, academia Barcelonei, Arteta a ajuns în cariera sa de fotbalist căpitanul celor de la Arsenal, echipa de la care s-a și retras. Înainte de a deveni antrenor pentru clubul unde a fost căpitan, Arteta a fost asistentul lui Pep Guardiola la City, timp în care a cucerit două titluri și o cupă a ligii.

Probleme pentru Arsenal

Prelungirea de contract a lui Arteta este una din singurele vești bune pe care Arsenal le-a primit în ultima vreme. Pauza internațională a reprezentat un dezastru pentru „tunari”. Doi jucători importanți se întorc accidentați la club. Căpitanul Martin Odegaard este probabil cea mai mare pierdere pentru Arteta. Mijlocașul a ieșit în lacrimi de pe teren în minutul 67 al partidei dintre Norvegia și Austria, după o accidentare la gleznă.

Riccardo Calafiori și Mikel Merino, ambii jucători aduși vara aceasta, vor rata și ei derby-ul cu Tottenham din cauza accidentărilor. Pe lângă aceștia, nici Rice nu va putea evolua în derby. A fost eliminat în etapa trecută de campionat, în remiza 1-1 cu Brighton & Hove Albion.

  • Articol de Cristi Stoica
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart, în prima etapă din Liga Campionilor

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (2)
Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  12 Septembrie 2024, 14:18

Arsenal, un mare club, s-a obisnuit cu performante derizorii, la care a "contribuit" si acest fost asistent (antrenor secund) de-al lui Pep! Cu el si cu Emeri, Arsenal n-a reusit mai nimic, mai ales pe plan international, capitol la care nu va putea sa egaleze trofeele obtinute de Liverpool, United, Chelsea, Forest etc.! Daca marele Wenger n-a reusit decat sa joace o finala in Liga Campionilor, ce asteptari sa fie de la acest basc, care a reusit si rata "erformanta" de a nu juca in cupele europene acum vreo 4 ani! Arteta este un basc obsedat sa tot aduca mijlocasi (daca-s spanioli, cu atat mai bine) si sa foloseasca atacanti de banda si "varfuri" false! A promovat multi tineri la Arsenal, dar doar Saka s-a impus; in schimb, Nketiah (favoritul sau) a sfarsit prin a fi imprumutat! A ratat titlurile din ultimele 2 sezoane in mod naiv si acm a si pierdut 2 puncte cu Brighton, care, in mod sigur, vor conta!

Omc87
Omc87  •  12 Septembrie 2024, 12:59

Aha... l.au ratat pe jiji și i.a mai dat o șansă lui arteta :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close