INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

EXCLUSIV „Se întoarce micul geniu Moruțan! Va semna acordul până în 2028” » GSP a aflat culisele transferului românului și care sunt ultimele detalii de reglat

Olimpiu Moruțan a lăsat amintiri frumoase la Pisa / Foto: Iamgo
Olimpiu Moruțan a lăsat amintiri frumoase la Pisa / Foto: Iamgo

Articol de , - Publicat marti, 27 august 2024 18:08 / Actualizat marti, 27 august 2024 21:40

Olimpiu Moruțan (25 de ani), extrema dreaptă a lui Ankaragucu, care l-a transferat vara trecută pentru 3 milioane de euro, a ajuns deja la un acord pe patru sezoane cu Pisa ♦ „Tricolorul” ar reveni după doi ani de la împrumutul în Toscana la echipa din Serie B, unde va fi coleg cu românii Marius Marin și Adrian Rus ♦ Totul depinde însă de rezultatele vizitei medicale și ultimele discuții legate de salariul internaționalului.

Până la închiderea ferestrei de mercato în Italia, în seara de 30 august, este tot mai probabil să mai avem un jucător român în Il Calcio. Agentul Ioan Becali se află deja în Cizmă pentru a negocia mutarea lui Olimpiu Moruțan din Turcia în Serie B.

Sursele GSP.ro au aflat detalii de la negocieri, care e formula de transfer și pe ce perioadă urmează să semneze extrema dreaptă a lui Ankaragucu contractul cu Pisa. Echipă la care evoluează 2 „tricolori”, mijlocașul Marius Marin și fundașul Adrian Rus, ambii prezenți în lotul selecționatei lui Edward Iordănescu la EURO 2024.

14goluri și 30 de assisturi a înregistrat Olimpiu Moruțan în 107 partide disputate în tricoul lui FCSB

Oferta pregătită de Pisa pentru Olimpiu Moruțan

Din informațiile GSP.ro, formația din Toscana dorește să-l împrumute pe Olimpiu Moruțan până la finalul sezonului, cu opțiune de cumpărare definitivă, în schimbul sumei de 3 milioane de euro, atât cât a achitat și Ankaragucu celor de la Galatasaray. Actuala campioană a Turciei l-a luat în august 2021 de la FCSB cu 4,1 milioane.

O problemă în realizarea tranzacției ar putea fi salariul mult prea mare pe care Pisa nu dorește să-l susțină integral pe durata împrumutului.

Mijlocașul este remunerat cu un milion de euro net pe stagiune, sumă pe care în sezonul trecut nu a primit-o nici cel mai bine plătit fotbalist din lot, Ernesto Torregrossa, 965.000, și în condițiile în care întreg fondul anual salarial al echipei este de 12,7 milioane!

Îl avem pe Moruțan în Italia, la un control medical din partea doctorului Pisei. Să vedem ce va evalua, când crede că va putea începe pregătirea cu prima echipă. Atunci se vor relua niște discuții între Pisa și Galatasaray
Ioan Becali, agentul lui Olimpiu Moruțan, la „Liga Digi Sport”

Pisa Today: „O mare revenire în nerazzurro pentru Moruțan”

Agenția Pisa Today a confirmat stadiul foarte avansat al negocierilor, într-un mercato fierbinte al nerazzurrilor: „Într-o mișcare-surpriză, conducerea Sporting Club a decis să definească revenirea la umbra Turnului a unuia dintre cei mai puternici jucători din punct de vedere tehnic văzuți în ultimii ani: Olimpiu Moruțan.

Micul geniu român, născut în 1999, este în prezent supus unor examene medicale în Italia înainte de a semna contractul care îl va lega de Pisa pentru următorii patru ani. E o mare revenire: Morutan a îmbrăcat tricoul toscanilor în sezonul 2022-2023, în care - mai ales în prima parte - a întrezărit potențialul unei alte divizii și a unei lovituri de clasă.

„A vrut să facă un salt în carieră, revenind la Galatasaray”

După 36 de meciuri, cu șase goluri și opt pase decisive, Olimpiu s-a întors la Galatasaray. Clubul turc încă deținea proprietatea sa, iar odată cu încheierea împrumutului, Giovanni Corrado și managerul de atunci, Stefano Stefanelli, nu au putut finaliza revenirea sa.

36de meciuri a avut Olimpiu Moruțan la Galatasaray, reușind 3 goluri și 5 assisturi. Și la Ankaragucu a livrat statistici bune: 35 de partide, 5 goluri și 4 pase decisive

Între timp, Olimpiu a fost transferat la Ankarugucu, tot în Turcia: în sezonul 2023-'24, el a strâns 35 de prezențe între campionat și cupa națională, marcând și cinci goluri și patru assisturi. A fost un sezon bun, în ciuda retrogradării, până într-acolo încât o convocare cu echipa națională a României pentru recentul Campionat European era practic în joc”.

Se tem că refacerea după ruptura de tendon ține mai mult

Aceeași sursă menționează că „din păcate, Olimpiu Moruțan a suferit ruptura tendonului lui Ahile, în meciul cu Besiktas din 19 aprilie. O accidentare gravă l-a obligat să rateze multe luni și îl face în continuare să urmeze o serie de terapii pentru a-i permite să revină la antrenamentele pe teren spre sfârșitul lui octombrie.

Acesta este motivul pentru care Pisa, deși pe deplin convinsă de calitățile jucătorului, a solicitat un control medical amănunțit. Dacă starea sa este evaluată ca fiind una bună, contractul va fi depus până la sfârșitul sesiunii de vară de mercato.

„Se întoarce micul geniu Moruțan! Va semna acordul până în 2028” » GSP a aflat culisele transferului românului și care sunt ultimele detalii de reglat
Momentul în care Olimpiu Moruțan se accidentează singur grav, în meciul din aprilie, Ankaragucu – Beşiktaş (0-0) din Cupa Turciei

În caz contrar, prezentarea oficială ca o nouă achiziție va avea loc în ianuarie 2025. Dar, între timp, recuperarea condiției sale fizice va fi monitorizată pas cu pas de stafful medical al nerazzurrilor”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (9)
Vp344Jm
Vp344Jm  •  28 August 2024, 09:31

Si marele geniu? Cel care parca i-a luat numarul...

fibra
fibra  •  28 August 2024, 07:17

"Micul geniu", te crucesti si te intrebi, ce minti pot naste astfel de aberatii?

81mada
81mada  •  28 August 2024, 00:01

Cum ba geniu??? A invatat engleza? Nu juca el prost ca nu intelege indicatiile antrenorului??? E batut in cap ca sa nu zic prost facut gramada!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează